Kliniese kapsuleverslag: herhalende transkraniale magnetiese stimulasie vir Mal de Debarquement-sindroom

huidige toetsOtologie en neurotologie. 2012 29 Nov.. [OPSOMMING] 

Herhalende transkraniale magnetiese stimulasie vir Mal de Debarquement-sindroom.
Cha YH, Cui Y, Baloh RW, Departement Neurologie, Universiteit van Kalifornië Los Angeles, Los Angeles, Kalifornië., VSA

DOELWIT: Mal de debarquement-sindroom (MdDS) is 'n chroniese wanbalansversteuring wat gekenmerk word deur 'n gevoel van wieg en wieg. Die stoornis begin na langdurige blootstelling aan passiewe beweging soos vanaf 'n boot of vliegtuig. Alle mediese behandeling is palliatief en simptome wat langer as 6 maande duur, toon lae waarskynlikheid van remissie. Hierdie loodsstudie het die uitvoerbaarheid en verdraagsaamheid van herhalende transkraniale magnetiese stimulasie (rTMS) ondersoek as moontlike behandeling vir MdDS.

PASIËNTE / intervensie: Tien proefpersone (8 vroue) met aanhoudende MdDS wat van 10 tot 91 maande duur, het 1 sessie gekry elk van 4 teenbalansprotokolle: links 10 Hz (hoë frekwensie), links 1 Hz (lae frekwensie), regs 10 Hz en regs 1 Hz rTMS oor die dorsolaterale prefrontale korteks (DLPFC).

HOOF UITKOMSTE MAATREËLS: Vermindering van wiegsensasie op 'n visuele analoogskaal.

RESULTATE: 1) Regshandiges het die meeste verbeter met 10-Hz stimulasie bo die linker DLPFC, terwyl linkshandiges die meeste verbeter het met 10 Hz stimulasie bo die regte DLPFC; 2) lae-frekwensie DLPFC-stimulasie het gepaard gegaan met verswakking van simptome by sommige vakke; 3) die duur van die simptome was negatief gekorreleer met die behandelingsrespons; 4) rTMS is goed verdra by MdDS-proefpersone, en toon soortgelyke koerspyn (10 van 40 sessies) as vir ander studies; en 5) moegheid het voorgekom na ses sessies, gewoonlik met lae frekwensie stimulasie.

GEVOLGTREKKING: rTMS is goed verdra by proefpersone met MdDS met belowende korttermynverbetering van die simptome. Toekomstige studies van rTMS in MdDS kan opeenvolgende dae van stimulasie, langer waarnemingsperiodes na rTMS, formele meting van post-TMS-moegheid en randomisering met 'n skyntoestand oorweeg.

KEYWORDS: mal de debarquement-sindroom, DLPFC, rTMS, neuromodulasie