Rosanna se verhaal van herstel en heraansluiting

RosannaSMy naam is Rosanna Shepherd. Ek het MdDS op 'n vyfdaagse vaart ontwikkel in Oktober 5. Terwyl ek op die vaart was, het ek een episode van migraine met aura ervaar. Dit was ongeveer 'n week later dat ek besef het dat ek nie heeltemal "reg" voel nie. My balans was af en ek het angs en 'n mistige gevoel in my kop begin voel.

Omdat ek gedink het dat dit 'n binneoorprobleem was, het ek my ENT besoek en hierdie vreemde simptome verduidelik. Hy het my gevra of ek die afgelope tyd op 'n vaart was en ek het bevestig dat ek was. Hy het my dadelik gediagnoseer. Ek het ook na 'n neuroloog gegaan vir verskillende breinskanderings en alles was natuurlik normaal.

Ek het al 20 jaar lank met vloerverkope gewerk, maar ek kon nie meer uit die bed klim sonder om te voel dat my wêreld om my in duie stort nie. Ek was gereeld laat vir werk, kon nie konsentreer nie. Die angs begin my beheer, want ek weet nie wat ek van die een dag op die volgende dag kan verwag nie. Ek het die hulp gevra van 'n psigiater wat twee keer per dag 'n lae dosis Clonazepam voorgeskryf het, wat dit kort daarna tot drie keer per dag verhoog het. Hy het Zoloft ook verhoog, wat ek alreeds vir ligte depressie geneem het, tot die maksimum dosis. My maatskappy het my drie maande ná my siekte afgedank. Na 12 jaar by hulle was ek nie meer 'n produktiewe en betroubare werknemer nie. Gelukkig het ek 'n ondersteunende man en familie, of ek het dit oorweeg om dit alles te beëindig. Daar was net geen hoop nie, want ek was seker dat ek nie in remissie sou gaan nie.

Geleidelik het ek die dramatiese verandering in my lewe begin aanvaar en besef dat ek nooit die persoon sou wees wat ek voor MdDS was nie. Die bewegende beweging, angs en algehele wanhoop het begin afneem. Dit was meer as 'n jaar voordat ek na sosiale byeenkomste sou gaan en weer met my vriende kontak gemaak het wat geduldig op my gewag het en gebid het vir my herstel.

Daar is nog steeds elke dag hindernisse om te spring, maar hulle is korter en nie so eng nie. My man en ek het albei ons toergidslisensies bekom en het 'n toereikende onderneming. Ek wil net hê dat diegene van u wat onlangs gediagnoseer is, of wat nog sukkel om 'n diagnose te kry, moet weet dat dinge beter gaan en daar is 'n lig aan die einde van die tonnel.

Die uwe,
Rosanna herder
5-dae vaart 2010
ouderdom 63

4 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. mbergeron01

  April 2012 het ek 'n vaart van twee weke na Southern Carribean geneem. Dit het 72 dae geneem om MdDS te diagnoseer. Ek het gedink ek het my kop verloor! Die skommeling het uiteindelik op 'n punt van 120 dae gestaak. Ons is 'n “na willekeur” huurstaat. Daar is vir my gesê dat as ek nie na die korttermynongeskiktheid van 90 dae sou kon terugkeer nie, my werkgewer dit as 'n vrywillige diensbeëindiging sou beskou. Ek het toe aansoek gedoen en my eis vir langdurige ongeskiktheid deur my werkgewer verloor. Ek het geappelleer, gewen. Op 'n jaar het hulle gesê dat ek kan werk en my voordele gestaak. Ek beroep my nou op die besluit. Ek is nou 'n enkele taakgerig, die sosiale lewe baie kleiner, dit is episodiese siekte en ek het byna elke dag 'n episode met 'n onbepaalde tydsraamwerk. Die breinmis is beter, maar nie weg nie. Ek kry wat ek noem "drop outs" waar ek met geweld wil opgooi, maar nie kan nie, moeilik om te loop, swak, pyn begin in enkels en versprei meestal deur die bene, moeilik om te loop en as dit sleg genoeg is om te praat . My liggaam gaan af. As ek nie meer trapbane loop nie, as ek in 'n motor op kronkelende paaie of in die reën hard ry, na waterfonteine ​​en reën luister, laat ek my "uitsak", angs beter, maar nie weg nie, hoofpyn beter, maar nie weg nie, het dit nog nooit voor MdDS gehad nie. Geen dansende of vinnige voetbewegings nie, plat skoene is nou noodsaaklik. Ongelyke grond kan nie meer geduld word nie, of ek val uit. Loop op sneeu sypaadjies wat die afgelope winter ongelyk is - na 5 voet - te siek om te praat! Houd in dames, niemand kry ons nie, maar ons het waarde en moet volhard. Gaan na jou naaste en geliefde mense, vind wat vir jou vrede bring, veg die gevegte wat jy nodig het, hou op om te verduidelik aan diegene wat dit nie kry nie - dit is jou kosbare tyd nie meer werd nie. Ek wens u alle vrede en geluk toe - dit is soms net oomblikke op 'n dag, maar koester dit. Wees vriendelik teenoor u liggaam wanneer dit afbreek. MdDS moet op sy eie tyd uittrek. Alhoewel ek stadig is, leef ek in die ewige hoop dat dit sal weggaan!

 2. Rosanna herder

  Margaret, ek moes veg selfs om werkloosheid te kry. Hulle het ook al die dr. Afsprake en gemiste tyd. Hulle het gesê dat ek nie meer betroubaar was na 12 jaar dat ek nooit meer as 'n handjievol dae gemis het nie.

 3. katluvrmh

  Is dit nie vreemd hoe hierdie sindroom verskillende reaksies van persoon tot persoon uitlok nie! U het erge migraine gehad met aura, ander met wie ek gepraat het, het amper blindheid gehad as gevolg van duiseligheid, sommige het verskriklike naarheid, en ek het 'n verlies aan bewussyn ervaar met 'n trappie beton en beland op die sypaadjie met 'n harsingskudding en 'n subdurale hemotoom! Na 'n week in die neuro-intensiewe sorgeenheid in die hospitaal het hulle my huis toe gestuur met 'n uitstekende diagnose van neuropatie! Ek het hierdie sindroom al ses of agt jaar gehad, aan en af, meestal aan, en wens iemand wil 'n definitiewe diagnose maak! Ek het al die klassieke simptome, maar geen gevolgtrekkings oor die oorsaak nie. Ek het nie eens die plesier gehad met 'n vaart of vlug of enige ander neerslagtige ervaring nie. En terloops - ek is baie ouer as wat die grafiek toon. Ek word 80 op my volgende verjaardag. ... Margaret (Granny) Hodgen

 4. Margaret

  Elaine,

  Dit lyk so verkeerd dat u maatskappy u afgedank het. Het u ondersoek ingestel na 'n saak? Ek weet dat dit tydrowend en duur is om 'n advokaat in diens te neem. Sterkte!

  Margaret

Kommentaar gesluit.