Nog steeds op die Kersfeesvaart

Ek het op 'n 7-dae Kersfeesvaart geëindig, wat op 31 Desember 2011 geëindig het. Ek het gevoel dat die bobbejaan sodra ek van die skip af was, gedink het dat dit oor 'n paar uur sou verdwyn, toe ek aangepas het om weer op die land te wees. Ek moes onmiddellik terugvlieg huis toe nadat ek van die skip af was. Die bobberende gevoel, asof ek nog op die skip was, het my nooit verlaat nie.

Ek het 'n paar weke gely, sonder dat ek geweet het wat verkeerd was, en toe na my huisdokter gegaan en in Februarie 2012 'n liggaam gehad. Alles was goed, behalwe bloedarmoede en 'n lae vitamien D-vlak. By gebrek aan 'n beter term, het ek haar vertel van die "duiseligheid", aangesien ek geen verwysing gehad het om my simptome te beskryf nie. Sy het fisiese terapie aanbeveel.

Aangesien my simptome nie beter geword het nie, het sy in Maart 2012 'n MRI laat ondergaan en kon sy niks vind wat my simptome sou veroorsaak nie. Sy stuur my toe na 'n ENT. My gehoor is getoets en alles was normaal en hy kon niks verkeerd vind nie. Ek het my simptome toe beskryf as "asof ek wieg en nog steeds op die boot was". Ek het vir hom gesê dat ek heeltemal goed was totdat ek van die cruiseskip afgeklim het. Hy het 'n briefie aan my huisdokter gestuur om aan te dui dat dit MdDS kan wees en dit aan my genoem. Ek het die sindroom opgesoek en was heeltemal geskok toe ek gevind het dat die simptome van MdDS my simptome presies beskryf.

Dit sou vermoedelik uiteindelik moet verdwyn, maar myne nie, en daarom is ek in April 2012 terug na my huisdokter. Ek was so baie moeg, met dieselfde simptome van bobbejaan, ook migraine, meer oorvolheid, tinnitus en konsentrasieprobleme. . Sy het my met MdDS gediagnoseer en my op Clonazepam geplaas. Dit het regtig gehelp om die klap effens te laat sak en het my baie beter laat voel. Na slegs 'n paar weke of so het ek baie lomerig geraak met die Clonazepam, sodat ek dit stadig opgehou het. Sedert 1 Augustus 2012 neem ek geen ander medisyne as vitamiene en aanvullings, aspirien en ibuprofen nie.

In Oktober 2012 was ek baie gelukkig dat ek kon deelneem aan Dr. Dai se navorsing oor die behandeling van MdDS by Mt. Sinai in NYC. Sy behandeling het 'n groot verskil in my simptome gemaak. Ek het vir die eerste keer 'gegrond' gevoel vandat ek van die skip afgeklim het. Ek is na die behandeling van Dr. Dai tot op vlak 1-2 gebring, en ek gee krediet dat ek op die regte pad na remissie gekom het. Hy het regtig so baie gehelp! Ek het sedertdien geleidelik verbeter, en nou voel dit soms op 'n drywende kop. Ek probeer lekker slaap en nie stres nie. Nou is my simptome baie laag, en ek voel 99% beter !! - Maar ek sal NOOIT weer vaar nie!
Margaret
7-dae vaart, 2011


Die MdDS Foundation moedig navorsing en kliniese studies aan soos dié wat hier genoem word. Deur hierdie verhaal te publiseer, word geen onderskrywing deur die MdDS-stigting geïmpliseer nie. Lees ons Mediese Disclaimer vir verdere inligting

17 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Margaret

  ma,
  Ek is so jammer dat u uit die verligting gekom het nadat u griep gehad het! Dit wil voorkom asof u al die regte dinge gedoen het om hierdie terugval te vermy. Hierdie sindroom is so onvoorspelbaar! Ek dink daar is 'n goeie kans dat u binnekort weer tot remissie sal gaan, aangesien u al voorheen daar was. Deur u wense te stuur,
  Margaret

 2. Anne

  Ek het twee aflewerings gehad, albei ná dagreise op bote. Sedert die laaste keer dat ek bote van alle soorte vermy het, het ek byna 5 jaar simptoomvry gebly. Nou skielik is die simptome weer volstoom en ek het nog geen boot- of vliegtuigreis gehad of iets ongewoons nie, behalwe dat ek pas herstel het van 'n aanval van griep. Ek haat die gedagte dat dit nog 6 maande sal wees om te wag totdat die simptome verdwyn en nie weet wanneer dit weer sal verskyn nie.

 3. amy

  Hallo Margaret, ek wonder of dokter Dai iets oor aanvullings gesê het? Ek het pas magnesium- en neurologiese aanvullings soos coq10, alfa [lipiod] suur en B12 begin inneem.

  1. Hallo, Amy,
   Ek kan nie onthou dat ek aanvulling met dr Dai bespreek het nie. Ek het egter begin om magnesium, Vit. D- en B12-aanvullings, saam met yster. Ek is nou in remissie. Jammer dat ek nie die antwoord op u vraag weet nie. U kan probeer om die vraag op die MdDS Facebook-ondersteuningsgroepbladsy. Die soekfunksie bevat ook 'n magdom inligting.
   Beste wense,
   Margaret

 4. Anna Helguero

  Hi
  Ek is 48
  11 maande gelede met slegte afskeep van 'n vaart 11 maande gelede. Wat kan ek probeer om my remissie te gee? Deel asb
  U is die eerste persoon wat ek met dieselfde probleem gekommunikeer het.
  Ek het my geloof, maar party dae lyk dit asof ek alleen is
  Dankie
  Anna Marie

  1. Margaret

   Hallo Anna Marie,

   So jammer dat u MdDS het! Ek het geantwoord op u kommentaar, maar ek is nie seker of dit geplaas is nie, so ek sal dit herhaal.
   Die nuttigste voorstelle vir die hantering van u simptome kan op die MdDS-webwerf gevind word.
   Ek het gevind dat die eerste maande die slegste is en dat die simptome mettertyd beter word. Om 'n goeie slaap te kry, daagliks te oefen, 'n gesonde dieet te volg en stres te vermy, is baie nuttig om simptome laag te hou.
   Ek beveel sterk aan dat u by die MdDS Facebook-groep aansluit. Daar is baie goeie wenke en ondersteuning van baie ander wat hierdie seldsame versteuring hanteer!

   Beste wense,
   Margaret

 5. mary

  Margaret, hoeveel tyd het u laat agterkom na die behandeling van die Dokter Dai?

  1. Margaret

   Maria,
   Ek het verbetering opgemerk onmiddellik na die behandeling van Dr. Dai. Ek is nog steeds op baie lae vlakke en vind dat ek 'n goeie nag slaap en nie stres nie, my simptome baie laag hou. Ek neem geen medikasie nie en probeer ook om 'n gesonde dieet te eet.
   Ek hoop dat ek u vraag beantwoord het,
   Margaret

   1. mary

    Kan u goed loop? Voel u u voete in die grond? Hoe voel jy die voetstop?
    Op watter vlak was u voor die behandeling?

    1. Margaret

     Maria,
     Ek kan nou goed loop, maar het nog dae waar ek 'n bietjie spring. Dit verhoed my nie om gereeld te oefen nie, want ek dink oefening is baie nuttig in die algemene gesondheid.
     Margaret

   2. mary

    Margaret,
    Hoe voel jy die voetstop?
    Op watter vlak was u voor die behandeling?
    Baie dankie
    Mary

 6. Karen

  Hallo, ek het so twee weke gelede by die huis gekom van 'n weekvaart. Die enigste keer dat ek enige verligting ervaar sedert ek terug is op die land, is wanneer ek ry. Ek het die beste deel van twee weke geslaap. Ek het allerhande toetse in die hospitaal afgelê. Ek is 'n 2-jarige vrou. Hulle het my goed gegee vir naarheid en vertigo. Ek het geen ander simptome nie, ek was goed voor die vaart en gedurende. Dit het alles begin sedert hy terug is land toe. Ek raak baie depressief en mense dink ek is gek omdat ek nie so lank goed voel nie. Dit voel asof daar iets in my brein is, ek maak my oë toe, dit is as ek nooit daar weg is nie. Die vaart. My ore is skoon. Ek het wel migraine op die skip gehad. Help asb !!!!

  1. Margaret

   Karen, u ervaring klink amper presies dieselfde as myne! Gaan na die MdDS-webwerf vir baie inligting om u te help om hierdie stoornis te verstaan ​​en te hanteer. Daar is ook MdDS-brosjures wat u kan versoek om aan u gestuur te word of tuis uit te druk en na u dokters te neem (so baie het nog nooit van MdDS gehoor nie). Die goeie ding is dat die meeste mense dit oor die eerste paar maande oorval, so daar is 'n goeie kans dat u in remissie gaan. Ek hoop dat jy dit doen !!

 7. Margaret

  Het u voor die reis enige sinusprobleme gehad? Ek het verlede Maart MdDS gekry nadat ek 'n week op 'n seilboot gebly het ... NOOIT WEER NIE. Dit het ongeveer 'n maand geduur. Ek het dit nog nie sedertdien gehad nie, maar ek het onlangs duiseligheid ervaar nadat ek gereis het. Ek het albei kere sinuskwessies gehad, so ek het gedink daar is 'n korrelasie. Dankie! Margaret

  1. Margaret

   Margaret,
   Ek het hoofpyn gehad tydens die cruise terwyl ek probeer om 'n roman klaar te lees (my oë sou nie fokus nie), en het 'n bietjie 'af' gevoel, maar geen groot sinusprobleme nie.
   Ek sou dink dat sinusprobleme soms 'n duiselingwekkende gevoel kan veroorsaak.
   Ek is soos jy, geen vaarte meer vir my nie !!

 8. Aurora

  Kan u die behandeling van dr Dai beskryf?

  1. Margaret

   Dagbreek,
   Die behandeling van Dr. Dai behels dat u in 'n stoel in 'n klein sirkelvormige vertrek sit terwyl u kyk na swart vertikale lyne wat om die muur voor u beweeg; terselfdertyd beweeg hy jou kop van kant tot kant na 'n spoed wat deur vorige balanstoetse bepaal is. Dit gaan oor die heropleiding van die brein.
   As u lid is van die MdDS Facebook-groep, kan u na die soekfunksie gaan en meer inligting vind wat deur ander lede geplaas is.

Kommentaar gesluit.