Sky, Sea & Me

Sedert Oktober 2014 voel ek vas in 'n ruimte êrens tussen die lug en die see. Soos vir die meeste van ons die geval is, het MdDS my lewe binnegedring sodra my voete na 'n vaart van een week die grond raak. Aangesien die variasie en intensiteit van my simptome steeds so onvoorspelbaar is soos die weer, probeer ek my nuwe toestand die hoof bied ... net met 'n onseker voorspelling gewapen.

As 'n verpleegster vir geestesgesondheid weet ek dat dit primêr is om myself te beskerm teen depressie. As opgeleide kreatiewe kunsterapeut het ek geleer dat ek verlossing en veerkragtigheid kan vind deur die skilderproses.

As sodanig het ek myself gedwing om in November te begin skilder. Aanvanklik het ek geen inspirasie gehad nie. Ek was moedeloos. Ek het geen sin vir rigting geskilder nie. Ek was verlore. Maar ek het myself gewil en byna elke dag in my ateljee aangehou, net misgeloop as die simptome te aftakelend was. Met dieselfde doek het ek lae en lae akrielverf bygevoeg op wat ek beskou het as mislukte pogings om iets van artistieke waarde te lewer. My doel was om voort te gaan totdat ek gevoel het dat ek hierdie eerste skildery 'klaargemaak het'.

Tydens die eerste drie weke lange proses het ek geleidelik van die skommel, die gevoel van onstabiliteit en die verlies van balans vergeet. Terwyl ek skilder, het ek geleidelik die gevoel gehad dat ek opgehou het om kognitiewe inkorting, moegheid of geheue te verloor.

abstrakte landskapOp 'n dag het ek uiteindelik gevoel dat ek nie meer akriel op die doek hoef te voeg nie. Toe ek terugstap en na hierdie abstrakte landskap kyk, was ek verbaas oor die beweging wat ek kon skep. Maar bowenal het ek besef dat ek my simptome op 'n kunswerk kon projekteer! Dit was die kreatiewe pad waarna ek gesoek het!

Nadat ek 'n doel gevind het, het ek besluit om 'n versameling skilderye vir 'n uiteindelike uitstalling te vervaardig. Hierdie projek het my sekerlik gehelp om hierdie sindroom te hanteer. Dit het my hoop gegee, het my simptome verlig, en veral my selfbeeld verbeter.

"Die meeste navorsing getuig van die waarde van 'n gesonde selfbeeld vir die algemene gesondheid, geestelik sowel as liggaamlik. Dit kan die immuunstelsel versterk, beskerm teen siektes en die genesing help. Dit het dikwels 'n invloed op die vraag of mense siek word of nie, en hoe lank hulle siek bly. Sommige bewyse toon byvoorbeeld dat herstel van mononukleose verband hou met egosterkte; hoe hoër die selfbeeld, hoe vinniger is die herstel.1"

Ek het dus probeer om emosioneel gesond te wees. My ateljee is nou 'n veilige plek waar ek een van die mees opbouende ervarings ervaar sedert ek noodgedwonge moes saamwoon, en het besluit om hierdie verswakkende sindroom die hoof te bied. As ek voor die doek sit, voel ek nie meer eensaam nie, ook nie hulpeloos of nutteloos nie: ek is kreatief; Ek is lewendig !!!!

Daarom het ek iets interessant om oor te praat. As ek met familie en vriende ontmoet, fokus die gesprek nie meer op my siekte nie. Ek was moeg daarvoor om hul bekommernisse oor my gesondheid te ontvang, en ek het hulle êrens anders geneem en 'n opregte belangstelling in hulle ontlok. In die lig daarvan het die voorspelling van positiewe gevoelens oor my werk 'n hupstoot gegee aan my emosionele toestand en liggaamlike welstand. Die ondersteuning van familie en vriende wat my op hierdie pad vergesel, is vir my van groot waarde.

Entre ciel et merDie nag van die VernissageEk kon in hul oë sien dat hulle trots op my was! Die dag kon egter nie op 'n moeiliker manier begin het nie, want ek voel die verwoestende effek van 'n persoonlike seestorm veroorsaak deur simptome van 7/8 op die ernsskaal. Ek het die grootste deel van die dag in die bed gebly in die hoop op 'n bietjie stilte. Ek het myself altyd daaraan herinner dat die intensiteit van my simptome soggens altyd erger is. Ek was gespanne, maar so vasberade om daar te wees om 5:XNUMX, ongeag my interne weer.

Tussen lug en seeTerwyl my suster beheer oor die logistiek neem, neem my man sy gewone rol as 'beskermer, hoof van positiewe denke en persoonlike nar', met die uiteindelike missie om my op te beur! Soos altyd ... het dit gewerk! Na 34 jaar se huwelik weet Luc altyd hoe om my te laat lag. Dus, binne 'n uur na ons aankoms, het my stresvlak afgeneem en kon ek voel hoe my simptome geleidelik afneem, nie soos 'n gety nie. As ek na my werk kyk, met altesaam 22 skilderye wat aan die mure hang, voel ek baie trots op my prestasie. Dit was terselfdertyd 'n uitdagende en strelende ervaring, want ek het gevoel dat hulle my babas is, en ek moes hulle laat gaan. Maar meestal het ek geweet dat ek myself moes openbaar en hierdie siekte moes weglê, aangesien dit so belangrik was in die rigting wat my kunstenaarskap gegaan het.

stoelAlhoewel my simptome aanhou afneem, was hulle steeds sterk genoeg dat ek aan verskillende stoele moes bly hang vir balans, terwyl ek van skildery tot skilderkuns gegaan het terwyl ek my kreatiewe proses uiteengesit het. Met verloop van tyd het ek so betrokke geraak by die besprekings dat ek begin vergeet het om my hand te gebruik om my balans te handhaaf, op die een of ander manier magies bevry, selfs al was dit vir 'n kort tydjie, van daardie vervloekte swel.

MdDS is nie 'n geestesongesteldheid nie, maar dit beïnvloed ons geestesgesondheid. Ek wil dus hierdie hoeksteen-definisie van herstel van 'n geestesongesteldheid, ontwikkel deur William Anthony (1993), deel. Herstel is “'n diep persoonlike, unieke proses om u houding, waardes, gevoelens, doelstellings, vaardighede en / of rolle te verander. Dit is 'n manier om 'n bevredigende, hoopvolle en bydraende lewe te lei, selfs met beperkings wat die siekte veroorsaak. Herstel behels die ontwikkeling van nuwe betekenis en doel in 'n mens se lewe namate iemand verder gaan as die katastrofiese gevolge van geestesongesteldheid. "2

Artistieke uitdrukking soos skilderkuns bied nie 'n kuur vir MdDS nie, maar vir my is dit die sleutel tot 'n beter herstel. Dit is hoe ek daarna streef om 'n sinvolle lewe buite MdDS te hê.

Johanne Roy
7-dag cruise

Video van my uitstalling: https://www.youtube.com/watch?v=ptuGywh3rAk
www.facebook.com/artiste.peintre.jroy
[1] Floyd, PA, Mimms, SE & Yelding, C. (2008). Persoonlike gesondheid: perspektiewe en lewenstyl, Thomson (4th Ed.), P. 32.
[1] Anthony, WA (1993). Herstel van geestesongesteldheid: die leidende visie van die geestesgesondheidsdiensstelsel in die negentigerjare. Psychosocial Rehabilitation Journal, 16 (4), 11-23.

26 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Dankie Joanne vir die deel van u inspirerende verhaal. Ek het ook na die doek gewend, 'n terugtrekking van die simptome wat toeneem met die meeste ander aktiwiteite.

  'As sodanig het ek myself gedwing om in November te begin skilder. Aanvanklik het ek geen inspirasie gehad nie. Ek was moedeloos. Ek het geen sin vir rigting geskilder nie. Ek was verlore. Maar ek het myself gewens en byna elke dag in my ateljee aangehou ”.. ❤️ Dit!
  . Ek het gesukkel met die punt om te skilder .. en probeer om dit 'n daaglikse praktyk te maak om myself deur hierdie negatiewe praatjie te druk. Dit genees as ek in die ruimte is.
  Ek het ook die doek opgebou, dit dan afgeskuur en daarna teruggegaan. Het my skilderye nog nooit gedink om my wanorde te weerspieël nie, maar hoe kon dit nie?
  Nogmaals dankie dat u my moed gegee het om net aan te gaan (op meer maniere dan net kreatief 😊), dit is absoluut genesend, en een van die min ruimtes wat ek vind, verdwaal en vergeet my MD's. Met baie dankbaarheid, Kate

  1. Johanne

   Allo Kate! So bly dat u u eie kreatiewe proses en ervaring met genesing en kuns deel. U het geskryf: Dit is genesend as ek in die ruimte is. Ja !!! Presies! Dit is.

   «Wat die genesingsproses betref, vertel dr. Kolker, uit persoonlike ervaring en deur observasie van pasiënte, hoe die bekendstelling van enige vorm van kreatiewe uitdrukking - visuele kuns, musiek, letterkunde - die herstel van die herstel verbeter. Eenvoudig gestel, pasiënte voel vinniger beter. »

   http://www.artandhealing.org/2015/03/pauls-story-physician-artist/

   Ek dink jy sal dit baie geniet om hierdie artikel te lees. Hou aan om "verlore" in u ruimte te raak en vergeet van MdDS. Geniet 'n kreatiewe herstel, Johanne!

   1. Dankie!! ❤️❤️❤️❤️

 2. Quentin

  Ek gaan op 25 Augustus vir behandeling by Mt Sinai behandel word. sal almal laat weet hoe dit gaan. hulle word regtig gerugsteun. dit lyk asof almal afsprake met hulle maak. die verpleegster het gesê dat ongeveer 70% van die pasiënte met goeie resultate wegkom. hopelik is ek een van hulle.

  1. carolyn s. schregel

   Wonderlik. Dankie dat jy gedeel het

   Uit my vuur gestuur

  2. Stephanie

   Ek het die afgelope Januarie op Mt Sinai die behandeling gedoen. Ek het eintlik net 1 dag gedoen, aangesien ek nie die tipiese van 'n MdDS-cruise het nie. Ek wil u net waarsku oor die moontlikheid van ernstige migraine daarna. Hulle het my nie gewaarsku nie, alhoewel ek baie vrae gevra het oor moontlike newe-effekte. Ek het 2 weke aaneen aan die regterkant van my kop migraine gehad. Ek het vreeslik gevoel. Toe gaan dit weg en ek begin soveel beter voel. Die skommel het aansienlik afgeneem, sodat ek kan funksioneer terwyl ek inkopies doen en êrens heen ry en 'n plek binnestap. Ek is nie heeltemal genees nie en word beslis erger as ek gestres of moeg is. Ek hoop dit gaan goed met u!

   1. Quentin

    dankie vir die kommentaar. Ek het ook nie MD's gekry tydens 'n vaart of 'n bootrit nie. Ek bel hulle terug om te sien of dit iets verander. vraag? hoeveel het hulle u gehef? as jy nie omgee nie. hulle het my $ 2500 gesê. 5 dae behandeling.

 3. Judith Loree

  Dankie dat u u sukses met u "reis" met MdDS gedeel het. Dit help om die intieme stryd te hoor wat iemand anders met hierdie aaklige en onsigbare versteuring sukkel. Om vir iemand te vertel hoe elke dag 'n toets is om deur die verswakkende duiseligheid te sukkel, is nie maklik vir ander om te weet wat die ellende is wat 'n mens voel nie, en om te hoor wat 'n ander verhaal van MdDS-lyers is, help om krag te gee aan ander wat elke dag die stryd voer. Dankie. Die uwe is 'n eerbetoon aan u krag en moed om voort te gaan met die stryd teen hierdie geheimsinnige en onverbiddelike vloek van 'n siekte! Ek het dit waardeer om te lees hoe u hierdie lelike versteuring in 'n pragtige en suksesvolle stryd verander het. Dit is regtig mooi om te lees hoe u elke dag hierdie stryd voer wat nog geen oorsaak of genesing het nie. Dit kom misterieus soos 'n damp en dit is die sterkte om mense te vernietig, maar die lewe is wonderlik, maar u vasberadenheid is groter! U verhaal het my siel aangeraak en my laat huil, want met my eie stryd elke dag om 'n 'normale' lewe te probeer lei, help dit my om krag te kry om voort te gaan met die oorwinning van 'n ander se oorwinning oor hierdie monsteragtige en onsigbare siekte. Dankie-Judy

  1. Johanne

   Allo Judith, hou die stryd lewendig! Ons is nie daardie siekte nie. Dit is deel van ons, maar dit gaan nie beheer oor ons lewens neem nie. Herstel is nie 'n straatpad nie ... dit is 'n hobbelige een!

   Ek is bly dat my verhaal u siel aangeraak het. Dankie dat u u gedagtes deel. Die beste vir jou. Dankie 🙂

 4. Tod

  Hallo, Joanne, ek het my storie ook hier gehad. Ek het al sedert 2010 babas gehad. Sommige dae is erger as ander en moegheid en angs is 'n groot aanleiding, maar ek het besef dat hierdie toestand - vir my in elk geval - is slegs beperk tot die wiegende / swaaiende simptome en niks anders nie. Geen moegheid of hoofpyn nie. Dit is ook goed om te weet dat die toestand nooit meer sinister sal wees nie. Ek doen 'n afleweringswerk en spring in en uit my motor en trap op en af. Gee dit tyd, ek dink dit is waarskynlik net soos om met 'n klein gebrek te leef, jy weet altyd dat dit daar is, maar jy leer om daarmee saam te leef en op die ou end is dit nie ernstig genoeg om 'n invloed te hê op hoe gelukkig jy sal wees nie die res van jou lewe. Dit is net nog 'n ding waarmee u te doen kry, sterkte! Ons skommel almal saam met jou 😉

  Tom

  1. Johanne

   Allo Tom! Ek is so in pas met wat u geskryf het terwyl ek elke dag baklei, sodat hierdie toestand nie beheer oor my lewe neem nie. Gewapen met my kwaste en verf, is dit baie makliker om dit te hanteer en heeltemal gelukkig te wees! Dankie dat u met my en ons almal gedeel en geruk het!

 5. Sue

  Ek is ook 'n MdDS-lyer en is al amper 20 jaar daar. Ek het begin met kunskursusse net voor my vaart en was sedertdien 'n ywerige olieverfskilder en het ook akriel gebruik. . En daar is inderdaad beweging om uit te beeld. Ek vind wel dat impressionisme en abstraksie my beste kans is, altyd as gevolg van die onvermoë om 'n reguit lyn te sien, veel minder verf. U werk is pragtig. Ek wens u alle voorspoed toe met u herstel.

  Ek is net besluit om voort te gaan met die voortdurende rommel. Daar is miskien hoop by Mt. Sinai en ek is nuuskierig of iemand op hierdie webwerf hul onlangse vyf dae lange behandeling probeer het.

  1. Johanne

   Bonsoir Sue! 20 jaar met MdDS ... wat 'n reis! Hoop ek kon u skilderye sien. Het u 'n webwerf of 'n Facebook-bladsy? Laat my weet. Sterkte met hierdie nuwe 5 dae behandeling. Wat my betref, gaan ek probeer om 'n afspraak te maak met 'n fisioterapeut in Montreal wat blykbaar 'n kenner is van vestibulêre en vertigo versteuring. Laat ons albei positief bly en baie verf op die doek aanbring. 😉

 6. Johanne,
  U werk is ongelooflik! Ek vind dat dit die emosies wat ons met MdDS ervaar so helder vertoon. Dit is so wonderlik dat u gedurende hierdie uitdagende deel van u lewe en leer 'n manier kon vind om u uit te druk dat u 'verlossing en veerkragtigheid kan vind deur die skilderproses.' Ek kan my nie eens voorstel om my gevoelens van MdDS so mooi uit te druk soos wat u gedoen het nie. U woorde en skilderye is ongelooflik! Dankie dat jy gedeel het. Ek is ook 'n MdDS-oorlewende en in remissie.
  Mickie Agee

  1. Johanne

   Hallo Mickie, baie dankie vir jou vriendelike woorde. Ek voel so geseënd dat ek die vermoë het om ALLES te vergeet as ek skilder. Hierdie gemoedstoestand kan ure duur solank ek skilder. Ek glo dat hierdie vreedsame oomblik 'n genesende uitwerking op my het. Dit is my manier om my "joga / meditasie" met borsels en akriel te oefen! Ek is nog nie 'n oorlewende nie ... maar werk rustig en seker daaraan!

 7. Elaine Schlissel

  Dankie dat u u storie vertel. Ek het dit gedeel met 'n vriend van my wat 'n bekende akwarel is en wat baie siek is. Die verhaal weerklink ook sterk met haar.

  Ek het my verhaal in 2013 geskryf. Dit gaan goed met my sedertdien. Ek veg hard om gesond te bly.

  1. Johanne

   Hallo Elaine, ek hoop dat my storie jou vriendin kan help. Ek ervaar nou 'n tweede vergifnis en hoop dat hierdie een sal duur. Hoop, om geestelik gesond te bly, ondersteuning van vriende en familie is so belangrik. Ek lees jou storie en vind dit baie inspirerend. Laat ons albei hard veg om goed te bly. Wees versigtig 🙂

 8. Marla Cruise

  Johanne, ek hou van die vloeiendheid van u skilderye en ook van u skryfstyl. As 'n voormalige operasiekamerverpleegster en mede-oorlewende MdDS, prys ek u deursettingsvermoë en stem ek saam met u standpunt dat ons dinge in die lewe moet vind om ons gedagtes van ons siekte af te weer en om voort te gaan om maniere te soek om ons lewe te geniet terwyl ek leef met die beperkinge wat veroorsaak word deur MdDS.

  1. Johanne

   Allo Marla, ek dink ek geniet dit om soveel te skryf as om te skilder! Ook skryf in Engels is so 'n lekker uitdaging! Ons het baie geagte verpleegkollegas gemeen en ek hoop dat ek in die nabye toekoms sal kan sê dat ek 'n MdDS-oorlewende is. Dankie!

 9. Sarah

  U het al die geestelike angs wat die oorsake so goed uitgespreek het, en u skilderye is pragtig. Baie dankie. Ek voel meer hoopvol as wat ek in jare gedoen het.

  1. Johanne

   Bonjour Sarah, genade vir u vriendelike woorde. Hou hierdie hoopvolle gees lewendig! 🙂

 10. Katie meulenaar

  Ek is mal oor hierdie versameling! Is u stukke te koop? Ek ly ook aan MdDS en u kuns praat met my.

  1. Johanne

   Hallo Katie, dankie vir jou belangstelling in my kunswerke. Ek is so bly dat my werk u hart aangeraak het. As u belangstel in my werk, kan u my per e-pos kontak by johanneroy@outlook.com. Sorg vir Katie.

 11. pollymoyer

  Johanne - baie dankie vir die deel van u reis met MdDS en u kunswerke. Die skilderye is pragtig en weerspieël u vasberadenheid om buite hierdie knellende toestand te leef. My enigste bekommernis is oor akriel, want ek weet dat baie van ons slegte reaksies op sterk reuke het [sic] - maar miskien doen jy dit nie:) Ek hoop dat jy binnekort volle remissie het. Baie dankie weer, Polly

  1. Johanne

   Bonjour Polly, 'n groot MERCI vir jou lekker kommentaar. Ja, ek probeer verder as MdDS leef, maar ek is ook daarvan bewus dat ek baie gelukkig is om baie ondersteuning te hê, tuis sowel as by die werk. FYI ruik nie die akrielverf wat ek gebruik nie. Ek is ook baie versigtig as ek my medium en vernis koop om nie giftige produkte te kry nie. Groete, Johanne

Kommentaar gesluit.