Veg om u doel te vind

Alcatraz
MdDS is miskien onsigbaar, maar ons kan die gevolge wat dit op ons het baie duidelik sien.

Augustus 25th, 2003 was die dag dat tydelik vir ewig het my lewe verander. Ten minste is dit wat die dokter in San Francisco generaal gedink het - 'tydelik'. Wie sou kon dink dat 'n eenvoudige bootrit in die Stille Oseaan na die nou toeristiese Alcatraz, 'n plek waar hoop en drome gaan sterf het, 'n plek sou wees my eie hoop en drome het verdwyn. Ek het net probeer om my jeug te vier as 'n 23-jarige man net is getroud en wou 'n bietjie geskiedenis sien. Maar soos die noodlot ook sou hê, het 'n onsigbare siekte daardie dag ander planne vir my.

Ek het net soos enige ander oggend wakker geword as u op vakansie was — ek was helder, vrolik en gemotiveerd om te sien wat die dag vir my voorlê. Maar op pad na die badkamer voel iets 'uit'. Waarom het die vloer gevoel dat dit van kussings van skuim gemaak is? Waarom het dit vir my gevoel of ek op 'n trampolien loop? Waarom het ek effens geswaai en na iets veilig gesoek om te gryp? Ek was in San Francisco ... was dit 'n aardbewing? Toe ek niks daaraan dink nie, en miskien my gedagtes 'n paar weskus-truuks op my speel, het ek aangetrek en my vrou wakker gemaak. Ek het nie eers die gevoel genoem wat ek gevoel het nie. Ek wou net 'n goeie dag hê.

Toe ons deur die stad vaar, middagete gryp en 'n paar besienswaardighede sien, het ons op 'n grasperk gesit en net gesels - deurdrenk van die skoonheid van die dag. Ek kon my bekommernisse oor my 'breinmis' en 'liggaamsswaai' net nie meer vashou nie. Ek het haar vertel wat ek voel en ek het vir haar gesê iets is verkeerd. Sy, as die besorgde persoon wat sy was, het my dadelik na die hospitaal gebring. Daar kry ek 'n vinnige diagnose van Labrynthitis! Eenvoudig genoeg. Neem meclizine vir die beweging, dan sal u binne 'n week goed wees! 'Dit sal verbygaan,' het hulle gesê.

Niks kon verder van die waarheid gewees het nie.

Ek is nou 36 jaar oud, en dit is 2015, en ek het nog steeds die Mal de Débarquement-sindroom of MdDS, soos dit gewoonlik in ons babbelende en swaaiende gemeenskap van lyers genoem word. In die afgelope 13 jaar het ek omtrent elke toets deurgegaan en byna elke dokter gesien wat hierdie planeet my kan bied. En alhoewel ek dokters in die algemeen waardeer, het almal meestal geen idee gehad waarvan ek praat nie, en ook nie vir my nie 'n hoop om mee te werk.

Die eerste paar jaar nadat ek van my reis in San Francisco tuis gekom het, het ek in vrees geleef. Ek het met hopeloosheid geleef. Ek het geleef met onsekerheid oor wat ek selfs gehad het. Ek was bang. Ek was kwaad. Ek was eensaam ... ek het my kop verloor. Nee regtig. ek was Verloor. My. gedagte. Een keer, gedurende die eerste paar jaar, het ek in my sitkamer 'n geestelike ineenstorting gehad. My vrou het bang geword vir my gedrag. Ek het ernstig gedink om dit alles te beëindig. Ek kon nie meer op hierdie 'boot' wees nie. Dus, uit vrees vir my onstabiele gedrag, het sy my na die hospitaal gebring waar hulle my genoeg kalmeer het om my te kalmeer.

Dit was eng.

Daar is 'n gesegde wat ek een keer opgetel het en gesê het: 'As u nie u gesondheid het nie, maak niks anders saak nie.' Ek het nog nooit in my lewe so iets gedink totdat ek met MdDS te doen gehad het nie. Niks anders nie het saak op daardie tydstip. Die vind van 'n diagnose en genesing was vir my net so belangrik as om asem te haal. En dis toe dat televisie gebeur. Ek het deur die kanale geblaai en 'n program met die titel "The Woman Who Wouldn't Stop Rocking." In 'n neutedop het daardie televisieprogram my lewe verander ... weer. Ek het letterlik geweet wat ek gehad het toe ek gekyk het hoe die vrou haar verhaal vertel. dit is wat ek gehad het. Kort na daardie vertoning is ek na die internet gelei, waar ek, sonder enige geringe wonderwerk, die webwerf mddsfoundation.org gevind het. Alles, bedoel ek alles begin sin maak. Ek het 'n MdDS-dokter buite Philadelphia gevind wat ek daarin kon slaag. Ek het uitgevind dat ek nie alleen hierdie verskriklike swaarkry gehad het nie. Ek het talle ander verhale van mense soos ek gelees wat hierdie las van vrees en onsekerheid gedra het.

Ek het troos gevind.

Rondom hierdie tyd het my vrou en ek ons ​​eerste kind gehad - 'n seun met die naam Cameron. Hy sal nooit die vonk wat hy my gegee het, ten volle ken nie - die motivering wat hy by my ingeboesem het wil leef, selfs deur hierdie verswakkende toestand wat ek gehad het. Ek moes op my beste leef en leef ... vir hom. Ek moes nou 'n pa wees, en ek was mal daaroor.

Ek het 'n doel gehad.

Ek het kontak gemaak met mede-MdDSers en geleer oor verskillende medikasie wat ander gebruik het, asook homeopatiese middels vir verminderde simptome. Deur die deel van belangrike inligting het ek 'n dokter by die UCLA, Dr. Cha, en 'n ander dokter in New York, Dr. Dai, ontdek wat baanbrekerswerk vir navorsing en proefnemings vir 'n genesing doen. Hulle is huidige dokters wat hul ambag en praktyk aan my siekte wy - 'n siekte wat onsigbaar, skaars en onder befonds is. Ek het werklike mense gehad wat omgee en wou om te help.

Ek het hoop ontdek.

In 2010 is my pragtige dogter, Aubrey Shea, gebore, wat ons gesin grootgemaak het en my lewenslus versterk, ondanks die daaglikse stryd waarmee ek geworstel het. My kinders, my vrou, my vriende, daardie dokters en my nuutgestigte MdDS-gemeenskap het my die kinders gegee veg om deur die eensaamheid te druk. Hulle het my die veg om vir MdDS te sê dat dit my nie gaan klop nie. En dit is wat dit is - dit is 'n geveg. Ek leef nie meer week-tot-week of jaar-tot-jaar nie. Ek leef daagliks. Ek word wakker, stap badkamer toe soos 13 jaar gelede met die vloer wat wankel en my voete weerkaats, maar die verskil is nou dat ek weet wat ek het, Ek weet wat ek moet doen, en ek weet Ek is nie alleen nie.

My raad aan u, die lyer, is om u doel te vind. Vind wat dit is wat u wil laat veg. Miskien is dit u kinders? Miskien is dit jou vriende? Miskien is dit jou loopbaan? Die punt is dat ons soveel meer inligting het as wat ons in 2003 gehad het. Ons het soveel meer mense wat veg vir ons. Daar is redes om hiermee saam te leef en nie moed op te gee nie. Kies iets waaroor u passievol is en veg vir dit. Ek het 'n paar jaar gelede gebruik gemaak van wat ek hou van skryf, en ek het 'n boek gepubliseer. Ek bly skryf en praat met skole en kinders. Ek het my passie gevind.

MdDS is miskien onsigbaar, maar ons kan die uitwerking daarvan op ons baie duidelik sien. Moenie alleen wees nie. Vertel dit vir iemand as u sleg voel. Moenie dit inhou nie. Buitestaanders weet nie hoe ons voel nie, gebaseer op hoe ons daaruit lyk. Soek hulp. Soek u doel. As u op u donkerste dag beter kan voel, selfs net 'n bietjie, wen u die veg.

Jy is nie meer alleen nie.

Stephen Kozan


U kan Stephen se werk as skrywer op sy webwerf sien. www.stephenkozan.com

10 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Kristin

  Baie dankie Stephen vir jou storie. My man is 30 jaar en hy het nou al 3 maande MdDS. Ek het gesien dat u homeopatiese behandelings genoem het. Kan u uitbrei oor enigiets wat gehelp word?

  1. Stephen

   Ek het omega 3 visolie gebruik. Vir my was dit baie voordelig vir my brein. Maar ek dink dat dit baie gehelp het om benzos te verloor en my brein te laat genees. Die enigste pil waarop ek is, is celexa. Help om my angs / simptome te verlaag

   Hoop dit help 'n bietjie!

   SK
   http://www.stephenkozan.com

 2. Anna M.

  Dankie Stephen dat jy jou storie vertel het. U gee ons almal "Rockers" krag en hoop!

  1. Anna, hallo. Ek hou net aan met die goeie stryd! Dankie vir u kommentaar! Waardeer!

 3. Dit is wonderlik! Dit moet 'n onderwerp wees waaraan baie van ons met 'n chroniese siekte baie dink. Ek het ook oor my doel geskryf (en ek sweer dat ek u blog nog nie gesien het nie). Hou aan skryf!

  1. Stephen

   Hallo Shari - dankie vir die kommentaar! Hou op om my blogidees te steel! 🙂 Ek maak net 'n grap!
   Hopelik kan ons almal ons doel vind!

   SK
   http://www.stephenkozan.com

 4. Nicole

  pragtige! Baie dankie dat u u hart daar buite gesit het. Dit laat my minder alleen voel.

 5. Mickie Agee

  Stefanus,
  Dankie dat u u verhaal vertel het. Ek het u boodskappe deur die groep se werf gesien, maar nou voel dit asof ek u regtig ken. Jou storie is so mooi geskryf. U kan beslis sê dat die gawe van 'n skrywer deur God gegee is. U het my tot trane gebring. Vir diegene onder MdDS wat u gely het, het u die gevoelens presies beskryf soos ons dit gevoel en geleef het. Ek is so jammer dat u so lank aan hierdie aaklige, aftakelende sindroom gely het en dat dit voortduur. Tog het jy geveg om jou doel te vind. U advies sal soveel help deur hulle net te laat weet dat hulle nie alleen is nie, en dit moedig hulle aan om 'n vegter te wees om te wen. Dit is verbasend dat u, met die simptome wat u het, in staat is om 'n boek te kan skryf, dit te laat publiseer en met skole en kinders kan praat, sowel as om 'n gesin op te voed.
  Ek is baie bewonder hoe u hierdie teenspoed hanteer het en na ander uitgereik het. U is 'n inspirasie.
  Mickie Agee

  1. Sjoe! Ek is nederig en gevlei deur u reaksie. Ek is egter nie anders as enigiemand anders nie. Onthou net, dit is nie die grootte van die hond in die geveg nie, dit is die grootte van die geveg in die hond.

   Nogmaals baie dankie vir die vriendelike woorde!

   SK

Kommentaar gesluit.