Nog steeds op 'n boot wat nooit stil is nie

stoel
Daar is dinge wat u nie altyd sal agterkom nie, maar wat deel van my roetine geword het.

Ek vertel jou nie meer soveel nie, maar ek skommel nog steeds.

Ek huil nie elke dag nie, maar ek is steeds hartseer.

Ek het meestal nie meer daaroor gepraat nie, maar dit is nog steeds daar. Die wieging wat jy gewoonlik nie sien nie (maar ek voel altyd).

Dit is nog steeds by my. Heeldag. Elke dag. Die interne swaaistel gaan nog steeds. Heen en weer, op en af. Altyd beweeg. Nooit stil nie.

My lewe word steeds op 'n boot geleef, en dit kan van dag tot dag of selfs uur tot uur anders voel. Soms is daar liggolwe wat ek meestal kan uitstem, en soms is daar stormagtige seë wat my van my voete af kan slaan.

Uiteindelik het ek moeg geword vir 'daardie' persoon. Die een wat heeltyd gekla het. Die een wat nie gelukkig gelyk het nie. Die persoon wat blykbaar nie verloof of belangstel nie.

So met die verloop van tyd, het ek 'n bietjie stiller geword.

My stilte beteken nie dat dit weg is nie. Dit beteken net dat ek regkom en probeer om my lewe te lei. Maar dit kan soms regtig moeilik wees. Daar is oomblikke van volkome wanhoop en frustrasie. Tye wanneer ek sukkel om 'n maaltyd voor te berei, aan tafel te sit, die verhaal wat u my vertel te volg, of 'n sin te skryf wat sinvol is.

U mag wonder waarom ek stadiger loop, en miskien vra u my selfs. 'Net moeg,' kan ek sê. Ek het opgehou om te probeer verduidelik hoe ek op 'n trampolien loop. Ek weet dit maak nie sin nie en klink vreemd. In plaas daarvan is ek 'net moeg' en gewoonlik is dit ook so.

Daar is dinge wat u nie altyd sal agterkom nie, maar wat deel van my roetine geword het. Hoe ek 'n standplaas by 'n restaurant aanvra en plekke met swak beligting kies. Hoe ek na die leunings reik oral waar ek gaan. Hoe ek sekere winkels en plekke vermy. Hoe ek sukkel om skoon te maak, te kook, erwe uit te voer en te oefen. En hoe ek 'n paar uitstappies en aktiwiteite deurgee wat ek voorheen sou gedoen het.

As die skommel te veel word, moet ek soms huil. Moet asseblief nie vir my sê dat ek nie moet nie. Laat my huil. Laat ek jammer. Laat my 'n kort jammerpartytjie hou. Huil help my om te gaan. Dit beteken nie dat ek dit nie kan hanteer nie - dit help my soms om dit te hanteer.

As jy sien hoe ek my kop vashou, aan die tafel vasklem, teen 'n muur leun, in die verte afkyk of net 'n bietjie stiller is, beteken dit dat ek sukkel. Leen my jou arm. Gee my 'n drukkie. Help my as ek vra. Of gee my tyd vir myself.

So nee, dit het nie verdwyn nie. Ek praat net nie meer soveel daaroor nie. Daar is regtig niks nuuts daaroor te sê nie.

Ek probeer nou meer op ander dinge fokus, en dit is hoe dit moet wees. Daar is soveel wat ek in my lewe liefhet, en dit sal my nie verhinder om dit te leef nie. Ek hanteer, ek aanvaar, en ek gaan vorentoe. Ek wou u net laat weet dat dit nog daar is.

Ek is nog besig om op 'n boot te loop en soek na 'n kuslyn wat nog nie verskyn het nie. Ek is nog steeds op 'n boot wat nooit stil is nie.

Sheryl Soffer

 

69 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Ahmed

  Is u woeste Egipte Rana ??

 2. D Bauman

  Sheryl,
  Ek is klaar met die lelike gehuil, uiteindelik nadat ek probeer het om dit bymekaar te hou vir almal rondom my. U woorde is mooi en die beskrywing eg en kwesbaar. Soms wil ek 'n hoed dra om mense te laat weet, miskien is ek nie bedwelm nie, want dit is hoe ek voel. Ek deel u plasings in die hoop om te voorkom dat mense hierdie aaklige siekte opdoen. Ek kan terugkyk en sien dat ek 'n paar baie kort simptome gehad het van klein bootritte voor die finale whammy. As iemand net gesê het: "moenie ooit op 'n ander boot klim nie!"

 3. Charlie Lorenz

  Ek voel ek het die presiese probleem wat ek het, ek was ook tien jaar gelede op 'n boot MB. Kinda kom en gaan. Maar nou sit ek al drie maande op krukke en het nou dieselfde golwende gevoel. Dit maak my moer.

  1. sheryl1815

   Charlie,
   Jammer om dit te hoor. Dit moet baie moeilik wees om op krukke te loop bo-op die wiegende sensasie en trampolien-gevoel. Hoop dit word gou beter vir u.
   Sheryl

 4. Rana

  U het alles wat ek voel beskryf. Totdat ek aan Faverine voorgestel is. Die opskudding het pas in week 2 gestaak

  1. Die MdDS-stigting bied geen diagnoses of mediese advies aan nie, en die goedkeuring van hierdie opmerking vir die verskynsel op hierdie blog is nie 'n goedkeuring deur die MdDS-stigting nie. Die dosis wat Rana gegee het, is verder herhaal sodat die opmerking nie as mediese advies gebruik kan word nie. Ons is bly dat Rana verligting van simptome gevind het. Voordat u met 'n SSRI of enige soort medikasie begin, raadpleeg u dokter om 'n plan van aksie te ontwikkel.

 5. Luma

  Ag my God elke woord elke reël elke byvoeglike naamwoord elke metafoor wat ek gelees het, het ek al voor die tyd van my vriend Abir gehoor dat ek ook gehuil het. Ek het gedink ek gaan sien dat u naam onderteken is, maar dit is Sheryl en ja, Sheryl en Abir, ek kan van binne sien en voel dat u en ander ook sou doen. Ek bid elke dag vir u om u veilige oewer te vind

  1. sheryl1815

   Luma,
   Dankie dat u geskryf het. Dit is so lekker om te hoor hoe ander hul vriende en familie met MdDS ondersteun. Ek is bly om te hoor dat Abir so 'n begripsvriend in jou het! Dankie.
   Sheryl

  2. Paula

   Ek is jammer vir enigiemand wat dit ervaar ... Ek is besig om gediagnoseer te word en voel oorweldig - ek troos my dat ek nie alleen is nie, dankie !!

   1. sheryl1815

    Paula, jy is beslis nie alleen nie. Om dit te diagnoseer, behels gewoonlik die meer algemene afwykings. Baie dokters is nie daarmee vertroud nie, en dit kan dus nuttig wees om inligting vanaf die stigtingswerf (veral die brosjure) te deel. Ek hoop jy gaan goed.

 6. Abir

  Die wonderlikste beskrywing wat my afgelope drie jaar vertel met onverklaarbare wanbalans wat ooreenstem met soveel MdDS !!! Lewe op 'n boot met die hoop om eendag die kuslyn te bereik, en begin staan, loop en leef lewendig wat ek voor die seil gebruik het ... Die woorde het my so diep geraak dat dit my by elke reël laat huil! Ek sou my gevoelens nie so goed kon beskryf nie! My medelye met almal wat sukkel op hierdie harde en lang reis ...

  1. sheryl1815

   Abir,
   Dankie vir die vriendelike woorde. Ek is jammer om te hoor dat jy al so lank hiermee sukkel. Ek kan my voorstel dat dit nog moeiliker is as u nie weet wat dit is nie. Ek hoop dat u antwoorde sal vind. Die beste vir jou.
   Sheryl

 7. Kim R.

  Een jaar herhaling en na twee proewe met prednison pak, is daar geen einde nie. So wens ek weet wat ek kan neem wat my effekte nie sal vererger nie. Naarheid, lighoofdigheid, ens.

  1. sheryl1815

   Kim,
   So jammer om te hoor dat u so baie sukkel. Ek wens daar was iets wat almal sou help sonder newe-effekte. Hoop jy kom binnekort deur hierdie ruwe pleister.
   Sheryl

 8. Vidya

  Omw .. presies hoe ek voel. . Hoe gaan jy dit aan? Ek voel al baie jare lank daagliks duiselig en duiselig. My familie is keelvol en dink ek dink verskonings aan, want ek kan nie eers werk neem nie.

  1. sheryl1815

   Vidya, so jammer om te hoor dat u nie die nodige ondersteuning het nie. My gesin is meestal ondersteunend, maar dit word oud, veral as ek nie aan alles kan deelneem nie. Dit is steeds 'n wonderlike lewe en dankbaar vir wat ek het. Ek hoop dat dit vir u beter gaan. Hulle moet weet dat u nie hiervoor gekies het nie, en dit beïnvloed die manier waarop u nou leef. Sorg vir jouself en moenie sleg voel nie. Ek het beter gefokus op die positiewe!
   Pas jou op! Sheryl

  2. Harpa

   Ek het trane in my oë gekry om dit te lees. Omdat dit na my storie geklink het. Ek probeer om nie almal mal te maak om te luister na hoe ek voel nie, so ek probeer om nie daaroor te praat nie. Soms wil ek skree.

   1. sheryl1815

    Harpa,
    Ek verstaan ​​dit heeltemal. Dit is soms moeilik, en jy voel soos 'n gebreekte rekord wat dit verhoog. As u normaal lyk (en meestal normaal kan optree), is dit moeilik vir mense om te onthou dat dit nog steeds daar is vir ons. Afleiding is my beste terapie - fokus op die dinge en mense wat ek geniet. My beste vir jou.
    Sheryl

 9. Nancy Strongin

  Dankie Sheryl vir 'n goedgeskrewe rubriek. Ek het Mal de Debarquement sedert September 2010. My vriende en man is verbaas dat ek in staat is om te gholf, veral putt. Ek wag net dat die land vir 'n oomblik ophou beweeg en die bal slaan! Kan nie voluit opgee om die lewe te leef nie. Ek het opgemerk dat my bene vinniger begin moeg word. Wonder of dit is om myself die hele dag te probeer balanseer?

  1. sheryl1815

   Hallo Nancy-
   Ek is bly dat dit goed gaan met jou en jy leef. Ons kan nie toelaat dat dit ons stop nie!
   Ek het u ander opmerking ook gesien in die verhaal "Reis na MdDS Land" wat ek geskryf het. Ja, ek woon in Arizona en het 'n paar mense hier verbind. Ek het u naam nie in die hoof Facebook-groep gesien nie. Ek sal beslis by daardie groep aansluit vir inligting en ondersteuning. U kan my dan op Facebook kry en vir my 'n boodskap stuur.

   https://www.facebook.com/groups/MdDSfriends/?multi_permalinks=1374601892602190%2C1374595652602814%2C1374568249272221%2C1374565529272493%2C1374551559273890&notif_t=group_activity&notif_id=1488684245355737

 10. Heidi Hayward

  Dankie, Sheryl..die trane het geloop, want dit was ek wat jy beskryf het. Ek het dit al 6 jaar. Was al by soveel dokters dat ek die telling verloor het. Het nog nooit van hierdie tipe gehoor nie en per ongeluk op hierdie artikel afgekom terwyl ek weer ondersoek ingestel het na wat 'hierdie eindelose duiseligheid' kan wees ... Ek tel my seëninge deur alles, maar nie sonder 'n groot gesukkel nie. die tyd .. dankie dat jy dit gedeel het .. beteken baie .. Die een reël kry ek altyd as mense my vra hoe dit gaan met die duiseligheid en ek sê "nie so goed nie" .. hulle hou stil en sê "wel, jy lyk goed ”.. asof dit iets daarmee te doen het en my help om beter te voel .. sug .. die geloof behou .. # nevergiveup ...

  1. sheryl1815

   Hallo Heidi-
   Ek is so bly dat u hierdie storie gevind het en nou aan die Facebook-groep gekoppel is! Ek was gelukkig dat ek so vinnig gediagnoseer is. Ek het die klassieke variasie na die cruise (ses uur nadat ek van die skip afgestap het). Ek dink dit is baie moeiliker vir diegene wat net eendag daarmee wakker word. Die paar dokters wat dit ken, hou dit dikwels met 'n vaart of 'n bootrit. Soos u waarskynlik nou weet, kan dit kom van 'n ander soort bewegingsgebeurtenis (trein, motor, vliegtuig, trapmeul, ens.) Of net spontaan aangaan (geen bewegingsneller). Ek is bly dat die skryf van my ervarings u dalk gehelp het om antwoorde te vind. Ek is bly om te hoor dat u baie ondersteuning het en dat u 'n positiewe houding behou. Die beste vir jou!
   Sheryl

 11. Antrice Minor

  OMG! Dit neem so welsprekend en verwoord vas wat ek die afgelope anderhalf week ervaar het. Gaan strooibiljette daarvan uitstuur, sodat ek nie verder hoef te verduidelik nie. Ek is tranerig om u beskrywing daarvan te lees, want ek het gedink dat niemand anders op aarde die verskrikking wat ek deurgaan, begryp nie. Mense sê dit is 'n virus, griep, ens. Ek weet nie wat dit is nie, maar ek weet dat ek net weer normaal wil voel. Ek verneem net dat dit met sommige mense gebeur nadat hulle van 'n cruiseschip afgegaan het. Is dit toe die uwe begin het? Vergewe my as u dit al beantwoord het. Myne het begin nadat ek Ambien ongeveer twee weke gelede gebruik het om my te help slaap. Ek is nie seker of dit net toevallig is nie of wat? Seën u dat u dit geskryf het en gedeel het! Om verstaan ​​te word, is die eerste komponent om hierdie aaklige ... verskriklike ... verkeerde mediese probleem te konfronteer en deur te druk. God seën jou! O ... ly u toevallig ook aan tinnitus (lui in die ore?)

  1. sheryl1815

   Hallo antrice-
   Ek is jammer om te hoor dat u dit mag hê. As u dit net 'n paar weke gehad het, kan dit net verdwyn (ek hoop so). Die stigting is 'n uitstekende hulpbron vir inligting, en ek wil voorstel dat u by die onderstaande Facebook-groep aansluit. Daar is baie mense wat ondersteuning kan bied, en u kan deur vorige berigte blaai en onderwerpe soek vir meer inligting. Hoop jy voel binnekort beter.
   https://www.facebook.com/groups/MdDSfriends/

  2. Hallo Antrice,
   Ek het hierdie toestand nou al amper vyf jaar, en ek weet uit die eerste hand hoe moeilik dit is om dit te beskryf ... veral omdat dit so skaars is dat min mense selfs weet dat dit bestaan, en nog minder hoe dit kan wees. Soos in u geval, het myne een oggend spontaan begin wakker word. Die beste behandeling waarvan ek weet, is beskikbaar by Dr. Dai by Mr. Sinai in NYC. Ek het dit probeer, maar is gewaarsku dat dit minder effektief kan wees vir diegene wat soos ons spontaan begin skommel. Toe ek anderhalf jaar gelede daar was, het ek 'n groot verbetering gevoel, maar dit het ongelukkig nie gehou nie. Elke saak is egter anders, so miskien sou dit vir u wees.

   In elk geval, voordat ek na Mt.Sinai gegaan het, het ek 'n gedig geskryf om te probeer verduidelik hoe hierdie sindroom my lewe beïnvloed, wat die dokters daar toestemming gevra het om nuwe pasiënte te wys wat sukkel om te verduidelik hoe hulle voel. (Terloops, my saak behels dat ek 24/7 musiek in my brein beleef, maar dit is NIE tinnitus nie, maar eerder gereelde musieknote).

   Sterkte, Antrice, en troos u ten minste dat u nie alleen is nie.

   1. Met betrekking tot lesers met visuele sensitiwiteit, het die blog moderator die opmerking van Lois geredigeer om die skermrol te beperk. Haar gedig sal afsonderlik as 'n blogpos gepubliseer word. U kan inteken op hierdie blog en 'n e-posberig ontvang wanneer die gedig gereed is deur op die Volg-knoppie onderaan u skerm te klik.

 12. Michael T Wheatley

  Ek weet hoe jy voel. Ek het MdDS aaneenlopend vir meer as 8 jaar gehad. My 'skommel' is aansienlik verlig deur 'n SNRI te neem. - Cymblta vir jare en nou Effexor. Michael

  1. sheryl1815

   Dankie, Michael. Ek is bly dat jy iets gevind het wat help. Ek het nog geen medisyne in die groep probeer nie, maar ek oorweeg dit beslis. Ek het 'n slegte reaksie op Amitriptyline gehad, so ek was 'n bietjie huiwerig om al die ander te probeer. Hoop jy sal steeds verligting hê. Sheryl

 13. janetzol

  Ek het hierdie babas. Ek het in Oktober op 'n vaart gegaan en toe ek by die huis kom, het ek begin skommel. Dit sal nie verdwyn nie. My dokter sê daar is geen geneesmiddel nie. Ken u dokters wat kennis dra van hierdie probleem?

  1. 'N Lys met gesondheidsorgpraktisyns wat bekend is met die Mal de Débarquement-sindroom, is beskikbaar Om met MdDS te leef gebied van hierdie webwerf. Ons raai u aan om ons inligtingsbrosjure saam met u te neem tydens u besoek. U kan 'n gedrukte brosjure aanvra deur dit per e-pos te stuur brosjures@mddsfoundation.org of u kan dit aflaai drukbare PDF.

   Daar is tans geen behandelings of terapieë wat bewys is as nuttig vir diegene wat aan MdDS ly nie. As u die simptome van MdDS ervaar, nooi ons u uit om deel te neem aan een van ons aanlyn-ondersteuningsgroepe. Met lidmaatskap kan u die boodskapargiewe deursoek en dit beoordeel en natuurlik vrae stel. Ons lede van 57 lande bied 'n groot verskeidenheid ervarings en advies aan.
   • Geslote Facebook-groep: http://www.facebook.com/groups/124894594239599/
   • Privaat Yahoo-ondersteuningsgroep: http://health.groups.yahoo.com/group/mdds_support/

   Om volle toegang te verkry, sal u gevra word om u rede vir lidmaatskap te verskaf. Gee 'n kort beskrywing van u simptome, hoe lank u simptome gehad het, of as u 'n diagnose van MdDS het.

   Dankie,
   Die MdDS-stigting

  2. Cindy Weichert

   Ek is pas goedgekeur vir behandeling by Mt. Sinai Mediese Sentrum in New York na 9 maande van mdds! So opgewonde!

   1. Sterkte vir jou, Cindy. Ons is jammer dat ons u kommentaar moes wysig. Ons sal nie sukseskoerse publiseer wat nie goedgekeur is nie of wat gegenereer word met behulp van nie-standaard statistiese metodologieë.

   2. Sterkte! As iets u kan help, kan die unieke behandeling daarvan.

    1. Cindy Weichert

     Het u persoonlike ervaring daarmee gehad?

 14. Sarah

  Seën Sheryl, hierdie is pragtig geskryf en omvat soveel van ons daaglikse lewens. Die moeite werd om te bespaar, te deel en ek bedank u so baie dat u dit gepos het. Die beste wense aan u en 'n vriendelike oewer wag!
  Sarah

  1. sheryl1815

   Dankie, Sarah.
   As ek by die vriendelike oewer kom, wil ek 'n volle dag in die spa hê! En dan neem ek 'n fakkel om die boot aan die brand te steek waarvandaan ek uiteindelik gaan!
   Dankie. Sheryl

 15. Eileen

  Watter medikasie het u probeer? En het u 'n dokument gevind wat glo in maldebarquement? Dit het soveel dokumente geduur, maar toe ek uiteindelik die een kry wat luister en in my glo, kry ek die regte medisyne en my lewe terug. So jammer. Ek weet hoe jy voel 😿

  1. sheryl1815

   Eileen, ek het amitriptylien, nortriptylien en clonazepam probeer. Hou nie van die newe-effekte op een daarvan nie.
   Ek het nie probleme ondervind om gediagnoseer te word nie. Kan net niemand met regte oplossings vind nie. Dit lyk nie asof iemand anders iets gevind het wat konsekwent werk nie.
   Die beste vir jou. Sheryl

  2. judy fasola vir vriend joann

   Eileen, wat dr. en watter medisyne ... asseblief ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Doris R.

  Sheryl,
  Dankie dat u oor my lewe geskryf het. Dit is moeilik vir ander om my gevoelens te besef en wat dit is om met rock and roll saam te leef. Jy het dit vasgespyker! Vier plus jare later het dit 'n deel van die lewe geword, net nie my hele lewe nie. - - - Sit die goeie stryd voort en ons sal almal aanbeweeg, dag vir dag.

  1. sheryl1815

   Dankie, Doris. Ek is bly om te weet dat ander mense hiermee verband hou. Ons leer mekaar nie persoonlik ken nie, maar dit help om te weet dat ons almal daar buite sukkel om MdDS op die agtergrond te plaas en ons lewens te leef. Drukkies vir jou. Sheryl

 17. Marian

  Baie dankie vir die deel, ek voel net so, maar dit is moeilik om aan iemand te verduidelik. Ek het dit aan my man getoon, wat wel verstaan ​​en baie geduldig is met my, wat ook van mening was dat dit 'n baie goed geskryfde verduideliking is van hoe dit voel.

  1. sheryl1815

   Marian,
   Dankie dat u geskryf het. Ek is so bly dat jy dit nuttig gevind het en dat jy dit met jou man gedeel het. Sommige dae is dit beslis moeilik - en moeilik om dit te verduidelik. Die beste vir jou. Sheryl

 18. Susan

  Sheryl dit is die beste beskrywing ooit, dankie. Nou in my 13de jaar. My simptome het die afgelope twee jaar toegeneem namate 'my rots', my man, Posterior Cortical Atrophy, PCA, verwoestend ontwikkel het. Ons skommel nou anders, maar doen die beste wat ons kan.

  1. sheryl1815

   Susan,
   Baie dankie. Dit is baie vriendelik van jou om te sê.
   Ek is baie jammer om te hoor dat u so lank MdDS gehad het en dat u man ook gesondheidsprobleme het. Ek is bly om te hoor dat hy daar vir u was en dat u 'n manier vind om saam te gaan. Ek is seker dit is regtig moeilik. My beste vir jou. Sheryl

 19. Susan Foley

  My vriend ly daarmee dat ek wens dat dit sou weggaan

 20. amycutrell

  Sjoe! Ek het trane in my oë ... en op my wange 🤧 Baie goed geskryf.

  1. sheryl1815

   Dankie, Amy. Die beste vir jou. Sheryl

 21. Morgan

  Dankie. Mooi verduidelik die moeilik om te verduidelik. Ek gaan dit vir my man wys wat nog nie heeltemal verstaan ​​nie. En enigiemand anders, in plaas daarvan om dit self te probeer verduidelik

  1. sheryl1815

   Dankie, Morgan. My man kry dit meestal, maar ek wou hê dat hy moes lees, sodat hy sou weet dat ek soms sukkel en dat dit werk is om al die normale dinge in die lewe te doen. Die beste vir jou.

 22. Dankie dat u dit gedeel het, dit is my lewe, ongelukkig 🙁 ek het soos 'n baba gehuil toe ek dit gelees het ... dankie ... ek het dit op my facebook gedeel sodat ander dit kan lees, so baie het nog nooit van hierdie aaklige sindroom gehoor nie, ek het nog nooit daarvan gehoor voordat ek daarmee gediagnoseer is nie, dankie xxx

  1. sheryl1815

   Karen, dankie vir die deel. Ek hoop ons kan aanhou om MdDS bewus te maak. Niemand het dit ooit gehoor voordat hulle dit gekry het nie, of iemand daarmee ken nie. Die beste vir jou. Sheryl

 23. Evelina Gervickas

  Dit is presies hoe ek voel. Ek leef nou al 13 jaar. Dit is so moeilik.
  Dankie vir die perfekte verduideliking.

  1. sheryl1815

   Dankie, Karen. Ek is so bly dat jy dit nuttig gevind het. Ek hoop om ons ervarings te deel, help om bewustheid te verhoog. Ek het beslis nog nooit van MdDS gehoor voordat ek dit gekry het nie. Die beste vir jou. Sheryl

  2. sheryl1815

   Dankie, Evilina.
   So jammer om te hoor dat u MdDS so lank gehad het. Hoop jy het meestal goeie dae. Drukkies vir jou. Sheryl

 24. Allison Vaughan

  Hou hiervan. Myne is waarskynlik 90% weg, maar elke oggend voel ek dit en elke keer as ek nog is, voel ek dit. En ek is moeg om vas te hou. Maar as dit is waarmee ek vervloek word - dan moet dit wees.

  1. sheryl1815

   Allison- Ek is bly om te hoor dat jy meestal beter is. Ek voel dat almal iets het waarmee hulle te doen kry. Ons s'n is baie vreemder as wat die meeste mense ooit ervaar het. Die beste vir jou. Sheryl

 25. Pauline Lynott

  Wat 'n wonderlike gedetailleerde verhaal oor hoe ek elke dag leef. Baie dankie hiervoor. God seën.

  1. sheryl1815

   Dankie, Pauline. Dit is beslis 'n gedeelde ervaring met ons almal, maar moeilik om aan ander te verduidelik. Die beste vir jou.

 26. Michelle

  Dankie hiervoor! Dit verklaar alles so perfek!

  1. sheryl1815

   Dankie, Michelle.

 27. Michelle Jereb

  Sheryl: WOW !!! U het presies vasgelê hoe ek voel. Dankie dat u dapper is en u storie deel. Dit het my geseën.

  1. sheryl1815

   Michelle, dit is regtig goed van jou om te sê. Ek hoop dat mense dit kan deel en geliefdes kan help om 'n bietjie meer te verstaan.
   Jammer dat ons more nie persoonlik sal kan ontmoet nie. Hopelik volgende keer!
   Sheryl

 28. Judith Loree

  Ek vertel heeltemal omdat ek hierdie ervaring ook elke dag beleef. Ek praat les & less daaroor en sê net ek het 'n slegte dag en die skommel is regtig sleg. Diegene rondom my het nie 'n idee wat dit beteken nie, of dit lyk asof hulle regtig omgee dat dit net 'n stryd is om aan te trek. Ek wil net ophou, maar ek word kwaad en veg terug en druk deur die skommel en hou aan. Maar aan die einde van die dag is ek so uitgeput dat ek die hele dag die skommeling beveg het toe ek my gewone take verrig het, net om te smeek dat die skommel stop. Ek droom daarvan om eendag weer normaal te wees & weer reguit te kan loop & die heeldag nie die golwe hoef te veg nie. Maar ek het soveel goed in my lewe, so ek gee nie moed op nie en hou aan met almal wat ek liefhet.

  1. sheryl1815

   Judith- Goed gesê. Dit is 'n stryd om deur hierdie ewige dag te veg. Teen die middag is ek ook uitgeput. Hoop ons het binnekort meer stilte. Sheryl

 29. Elaine Schlisse.

  Pragtig geskryf. Dit is moeilik vir ander om chroniese siektes te verstaan. Hulle gaan aan; maar jy beweeg nog steeds. 'Het jy dit nog?' Dit is nie griep nie!

  1. sheryl1815

   Elaine,
   Dankie.
   Ek weet presies wat u bedoel. Ek het al soveel mense dit vir my gesê. Dit is vir mense net vreemd dat 'n vaart of ander bewegingsaktiwiteit iets sou veroorsaak wat na 'n dag of twee nie verdwyn het nie. Ja, dit is beslis nie griep nie!
   Sheryl

 30. Margaret

  Sheryl,
  U is beslis 'n baie talentvolle skrywer wat presies beskryf hoe dit voel om met MdDS saam te leef. Dankie daarvoor ... en alle sterkte!

  1. sheryl1815

   Dankie, Margaret. Ek waardeer dit. Die beste vir jou ook. Sheryl

Kommentaar gesluit.