U is nie alleen in die boot nie.

Nancy A.Hallo. Laat ek begin deur te sê dat ek NOOIT in my lewe aan enige blogsoort deelgeneem het nie, ens. Maar ek voel soms dat hierdie wanorde meer is as wat ek kan hanteer, en ek vind baie gemaklik om na die stories. Soos ander voel ek dat ek nie mal is as ek identifiseer met byna elke verhaal wat ek gelees het nie. 

Ek is nog nie amptelik gediagnoseer nie, en ek het nog nie MRI's, katskanderings of neurologiese toetse ondergaan nie. Tdie verste wat ek gegaan het, was my huisarts, ENT, wat my na 'n fisioterapeut gestuur het, wat basies 'n paar maneuvers gedoen het en gesê het: 'Wel, ons het die eng dinge uitgesluit, maar ek kan jou nie help nie.'

Myne het begin tydens 'n 7-daagse vaart op Hawaii in September 2015, 'n droomvakansie-betaalde vakansie van my man se werkgewer vir sy 30 jaar diens! MdDS is die aandenking wat ek saamgebring het. Ek het gedink ek gaan neute! My boot het nooit opgehou skommel, gewip, geswaai, getrek nie. Ek het gevoel dat ek gedurig op 'n trampolien loop. En die gange in 'n kruidenierswinkel ... vergeet dit! Dit het anderhalf jaar geduur. Toe kry ek 'n baie ernstige oorinfeksie. My ENT het iets in my oor gesuip en my behandel met steroïede en antibiotika. En my wêreld het stil geword! Ek het so tien maande so gebly. Toe het ek 'n ernstige terugslag hanteer met 'n outo-immuun siekte wat ek ook het, te midde van 'n uiters stresvolle tyd. Ek was ontsteld oor hierdie ander dinge in my lewe, en die skommel, wieg en gebabbel het weer begin. Hierdie keer het dit ongeveer 10 maande geduur. 

Toe stop dit net.

Ek was huiwerig om verlede somer saam met familie en vriende vir die eerste keer te gaan raftwater. Maar ek het gedink, “Skroef dit vas! Ek gaan nie my lewe in vrees lei nie ”, en dit was wonderlik! Ek het dus 'n uitstel van nog tien maande gekry. Iets het dit weer veroorsaak, en hierdie keer is dit lastiger en uitputtender. Ek weet nie eens wat dit kon veroorsaak nie, behalwe dat ons baie selfverbeterings gedoen het en ek het lere en stoelgang op en af ​​geklim.

Ek is soos die gelukkige hond wat gaan ry net omdat dit my 'n blaaskans gee.

Nog voordat ek hierdie toestand begin ondersoek het, het ek geweet dat my enigste uitstel of gevoel van normaliteit in 'n motor ry. Soms ry ek net op my middagete! Ek weier om dit te laat regeer. En terwyl ek my eerste kleinkind in Augustus voorberei, weier ek om dit te laat staan ​​in my manier om aktief en betrokke te wees in haar lewe!

Ek weet daar is soveel meer verwoestende en verswakkende siektes waarmee mense te doen kry, so ek probeer om myself nie jammer te kry nie. En ek vind troos daarin om u verhale te lees en te weet dat ek nie alleen in die boot is nie. Ek hoop dat my verhaal jou help om te weet dat jy ook nie is nie.

Nancy A.
Cruise-triggered, 51 begin


Wil u ook u verhaal deel? Stuur dit vir ons!

Junie is MdDS Bewustheidsmaand, en dit is nou die perfekte tyd om te deel jou ervarings en vertel jou storie. Ons het 'n paar riglyne saamgestel om u te help om dit te skryf en om hier gekies te word: mddsfoundation.org/stories/#submit-your-mdds-story

Dankie vir u hulp om MdDS 'n lig te laat skyn 

2 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Teresa Thorne

  Nancy,
  Ek is ook nie 'n blogger nie. MdDS was ook die resultaat van 'n sewe dae lange vaart 18 maande gelede. Ek het eers self gediagnoseer en al die vertigo-oefeninge gedoen wat ek kon vind (ek is 'n joga-onderwyser met 'n sterk liggaamsbewustheid). Die oefen en onderrig van joga maak die swaaiende WERK- nie beter nie. My meditasiepraktyk het om dieselfde rede tot stilstand gekom. Alles wat my die afgelope dertig jaar gesond en gebalanseerd gehou het, het nou die teenoorgestelde effek.
  Ek het die Epley-maneuvers gehad en het nie duiseligheid nie. Het 'n KNO gesien wat amitriptylien gediagnoseer het. Die newe-effekte daarvan was WARE vertigo - ek het letterlik van die mure af gebons en 'n paar keer geval. Het 'n neuroloog gesien en sy het Topomax voorgestel en gesê dat MdDS deel is van die migraine sindroom (ek het nie migraine nie, maar kry maklik kar. Ek was NIE siek op die boot nie.) Dieselfde effekte as amitriptylien plus sterk onttrekkingsimptome. My MRI is duidelik en uitstekend. Die fisioterapeut wat ek gesien het, het gesê dat hy nie anders as om 'n kliniek in Chicago voor te stel wat 'n otoloog geopen het nie. Maar dit het gesluit weens die gebrek aan doeltreffendheid van die tegniek.
  Ek het akupunktuur probeer - daar is 'n kliniek in Taiwan met 'n spesifieke protokol vir MdDS wat my liggaamswerker gevind en probeer het. Ek het 'n paar positiewe dae gehad en was toe weer op die boot. Probeer ook koorsblare, gingko biloba, melatonien en middestadolie - alles sonder effekte.
  Die enigste marginale verligting wat ek kry, is van Valium - lae dosis van 2 mg in die middaguur. Geen nadelige effekte nie, maar steeds swaai. Dit maak die houe net sagter.
  Ek het dit nog nooit gedoen nie. Gelukkig is daar die motor en die grassnyer. En ek kan lees solank ek stilbly.
  Is daar voorstelle daar buite?
  Mense besef net nie hoe dit jou lewe verander nie. Ek sou my nooit in my wildste drome so 'n resultaat van 'n heerlike vakansie kon voorstel nie.

 2. Nancy

  Hallo Nancy!

  Mede Nancy hier. Baie dankie dat u hierdie e-pos gepos het [sic] en laat elke leser vertroosting vind in u woorde. Ek het hierdie aaklige 'floaty' gevoel deurgewerk met die hulp van my fisioterapeut. MdD's is nie by my gediagnoseer nie, maar dit is my probleem as ek daaroor lees. Daar is regtig nie soveel daarvoor nie. Dit het begin tydens 'n pendel van 4 uur in 'n busbus en later die aand 'n spul neus. Ek het ook (vir die eerste keer) 'n paar sinusprobleme ondervind, maar in die loop van my ervaring in die afgelope 3 maande. Ek is van gister af deel van 'n ondersteuningsgroep en dit was so nuttig om te hoor dat ander hierdie spesifieke ervaring beleef. Dankie dat u <3 gedeel het

  Nancy

Kommentaar gesluit.