Het MdDS 'n ICD-kode?

Ja! Dit is R42 "Duiseligheid en duiseligheid." Voordat ons 'n bespreking voer oor die woorde duiseligheid en duiseligheid, moet ons duidelik wees oor die belangrikheid van 'n ICD-kode.

Wat is 'n ICD-kode?

 • The International Classification of Diseases (ICD) was established by the World Health Organization (WHO) in 1949. Approximately 27 countries use ICD-10 for reimbursement and resource allocation in their health system. Most countries (117) use the system to report mortality data, a primary indicator of health status.
 • 'N ICD-kode is nodig vir mediese rekords van iemand - dit is belangrik vir toediening, epidemiologie en navorsing. ICD-kodes is nie hoe 'n dokter 'n pasiënt diagnoseer.
 • ICD-CM (diagnoses) en ICD-PCS (prosedures) kodes word gebruik deur 'n praktisyn se kantoor wanneer dit ingedien word vir vergoeding van versekeringsagentskappe.

Wat beteken R42?

R42 is die faktuurkode vir die diagnose van "duiseligheid en duiseligheid", wat mediese terminologie is wat deur klinici erken word. Dit dien as sambreel vir toestande wat in leke terme beskryf kan word as konstante vertigo, dysequilibrium, verlies van ewewig, nie-labirintiese vertigo, ens. Let daarop dat ons aanbeveel dat pasiënte nie die woorde gebruik nie duiselig or vertigo wanneer u 'n akkurate MdDS-diagnose by u dokter soek. Gebruik eerder beskrywende taal soos: "Ek voel asof ek wieg of skommel," "Ek voel asof ek op 'n boot is," of "die vloer voel soos 'n trampolien." Beskryf u simptome eerder as om 'n selfdiagnose van vertigo aan te bied, sal dit baie help om verkeerde diagnose te voorkom.

Wat beteken die gebruik van R42?

Om 'n ICD-kode te hê, beteken dat 'n toestand deur WGO erken word. Gegewe hierdie bekragtiging en 'n faktuurkode om te gebruik, kan sekere geneeshere oortuig word om MdDS as 'n wettige toestand te erken en te behandel. U dokter sal vind dat Mal de Débarquement geïndekseer is Sindroom in die ICD-10-CM.

Kan ons dit verander van "duiseligheid en duiseligheid"?

Die “10” in ICD-10-CM dui aan dat die kodeboek in sy tiende weergawe is. Min gebruikte kodes word uitgevee wanneer die boek jaarliks ​​hersien word. Danksy vrywilligers wat met 'n CDC-skakel (Centers for Disease Control) gewerk het, is MdDS net een van die 500 seldsame siektes / afwykings wat 'n kode bevat. Dit beteken dat daar meer as 6,500 XNUMX seldsame siektes / afwykings bekend is sonder 'n kode! Ons hoop dat elkeen van hulle 'n voorspraakgroep soos die MdDS-stigting en vrywilligers het wat die moeite werd sal doen om hul saak te beywer.

Daar is meer biomediese literatuur vandag beskikbaar as in 2003 toe ons begin het met die jaarlange proses om 'n kode te kry. Maar sonder spesifieke toetse om MdDS of simptome, tekens en abnormale kliniese en laboratoriumbevindinge te diagnoseer, is dit bykans onmoontlik om in die ICD-kodeboek te herklassifiseer. Aanvaarding onder duiseligheid en duiseligheid is eintlik tot ons voordeel. Ons kan gebruik maak van die bestaande, erkende kode om die getwyfelde dokters te verminder en die waarskynlikheid vir navorsing te verhoog. Maar ons kan dit nie sonder u hulp doen nie. As u die Internasionale Vrywilligersdag (5 Desember 2020) nakom, sal u dit asb skryf vir ons en vrywilliger? Of u nou 'n fondsinsameling is of die geskenk van gab, vertel ons hoe u kan help. Ons sien daarna uit om saam te werk.

5 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Hubert Chang

  Dit is goeie nuus en 'n groot sprong vorentoe om mense te help, word deur MdDS getref. Dankie dat u hierdie inligting gedeel het!

 2. Kathleen Martens

  Ek het al 12 jaar MdDS. Ek glo dat ek dit op ons 50ste huweliksherdenking op 'n kombinasie van lugvlugte en 'n vaart na Hawaii gekry het. Toe ek die MdDS-stigting ongeveer 6 jaar gelede ontdek, was die inligting en die verhale van ander baie sinvol. Die simptome en ervaring en reaksie van dokters was soortgelyk aan waarmee ek gesukkel het.

  Ek het al talle dokters en spesialiste gesien en het al baie toetse, MRI's, breinskanderings, ensovoorts ondergaan, maar nog nooit is daar definitiewe antwoorde gegee nie. Sommige dokters het voorstelle gemaak oor dieet, ander het voorskrifte gegee, maar niks was nuttig nie. Dit sal nuttig wees om meer navorsing en studie te doen en dat daar meer kennis sal wees oor die toestand en meer inligting oor behandelingswyses, ens. Ek het baie keer gevoel dat ek en my man meer as dokters weet. Dit was gerusstellend dat MdDS deur die Wêreldgesondheidsorganisasie as 'n mediese toestand erken word en 'n ICD-kode kry. Dankie vir die inligting.

  1. MdDS-stigting

   Jy is welkom, Kathleen. As u nog nie lid is nie, stel u dalk belang in ons aanlynondersteuningsgroep op Facebook, MdDS Friends. https://www.facebook.com/groups/MdDSfriends/ Lede van alle ouderdomme kom van meer as 60 lande en het 'n wye verskeidenheid ervarings en stories om te deel. Die groep is verwelkomend en baie ondersteunend.

 3. Diana Grubbs

  Help hierdie kode om behandeling te kry? Help om versekeringsdekking te kry? Of die dekking beperk?

  1. MdDS-stigting

   ICD-kodes word deur gesondheidsorgpraktyke vir vergoedingsdoeleindes gebruik. Dit is hul doel. Slegs op 'n indirekte manier kan die gebruik van 'n kode die pasiënt help om behandeling te kry. Die vind van 'n kode kan die onwillige verskaffers van gesondheidsorg beïnvloed om sorg te gee. Aangesien baie #MdDSwarriors verkeerd gediagnoseer of ongediagnoseer is, is dit belangrik om seker te maak dat mediese beroepslui weet dat MdDS inderdaad 'n ICD-kode het.

Kommentaar gesluit.