My veerkragtigheid het my gered. Joune kan jou red. 💙

Verlede jaar het ek 'n elektiewe operasie gehad ('n rinoplastiek, om spesifiek te wees), en die uitwerking daarvan is steeds daar: die sensasie van my liggaam wat voel asof dit op 'n hysbak is, die mure en voorwerpe in die kamer wat lyk asof hulle bewe, my brein voel asof dit bewe, ensovoorts. Ek het geweet dat iets af was toe ek hierdie simptome ervaar het, ek het geweet dat my liggaam nog nooit so gevoel het nie. Ek was bang. 

Ek het 'n ENT gesien, maar dit was 'n vestibulêre rehabilitasieterapeut wat vir my gesê het dat ek heel waarskynlik met MdDS te doen het. Hy het gesê daar was nog geen behandeling of genesing nie. Ek het huis toe gegaan en alles gelees wat daar was om te lees oor MdDS, en die meeste daarvan was negatief. Op 21 het ek gevoel my lewe is verby; Ek het nie 'n punt in lewe gesien as ek nie stilte of konsentreer kon ervaar nie.

Ek het elke dag gehuil. 
Ek het heeldag in die bed gelê. 
Ek het hopeloos gevoel. 

Dit was nie 'n probleem wat geld kon regmaak nie, dit is nie asof ek na 'n dokter kon gegaan het en 'n inspuiting kon kry wat hierdie sensasie kon regmaak nie. Die feite was daar, geen geneesmiddel bestaan ​​nie.

Wat kon ek doen? 

Daardie somer was die donkerste tyd van my lewe; Ek het baie negatiewe gedagtes ervaar en myself van almal geïsoleer. Ek het selde met my familielede of vriende gepraat. Ek het probeer om my gedagtes daarvan af te kry deur boeke te lees. Ek het na die platteland gery en na musiek geluister. Ek het baie in my joernaal geskryf. Ek het my absolute bes probeer om elke dag te oorleef. Destyds was dit so moeilik. Ek is 'n antidepressant voorgeskryf wat gehelp het om my angs te stabiliseer. My terapeut het my goeie raad gegee, en ek het teruggekeer om my senior jaar van kollege te voltooi. Ek het weer begin lag, ek het weer hoopvol begin voel, ek het weer met meer mense begin praat. Al het my liggaam nog hierdie sensasie gevoel, was ek veerkragtig.

Ek kon nie toelaat dat MdDS my keer om my doelwitte te bereik nie.

Ek hou daarvan om aan my lewe voor en na MdDS te dink. Voor MdDS het ek gedink my lewe sal altyd dieselfde wees. Destyds het ek regtig eensaam gevoel, die lewe het aangehou, en daar het ek dieselfde dag oor en oor gelewe. Ek was gefrustreerd, depressief en te hard op myself. Die lewe het so onwerklik gevoel; dit voel soms selfs onwerklik.

Ná MdDS het ek besef dat die lewe baie onverwags is. Ek het besef dat die enigste persoon wat jou in 'n moeilike tyd kan red, jy is. Ek het besef dat ek toegelaat word om te treur waartoe my liggaam voorheen in staat was en waartoe hy nou in staat is. Ek mis die stilte, regtig. Ek mis nog so baie dinge van voorheen, maar ek het na vore getree as 'n persoon van krag en veerkragtigheid. Ek het geleer om na my liggaam te luister en het baie lewensveranderende oomblikke beleef.

Ek weet dit is skrikwekkend, maar jy sal oukei wees.

My simptome het verbeter deur ses weke van vestibulêre rehabilitasieterapie en medikasie, en het baie verbeter sedert my aanvang verlede jaar. As jy nuut is by MdDS, SAL jy oukei wees. Ek is regtig trots op myself omdat ek veerkragtig is. Ek is so trots op almal wat hierdie lees, julle is almal so sterk. Laat ons nie tou opgooi nie, laat ons aanhou pleit vir onsself en vir 'n genesing.

Anonieme MdDS Warrior
Ouderdom by aanvang: 21 jaar oud

Moet nooit 'n nuwe pos mis nie! Merk die blokkie langs Stel my in kennis van nuwe plasings per e-pos.
Word in kennis gestel van antwoorde op jou kommentaar! Merk die blokkie langs Stel my in kennis van opvolgopmerkings per e-pos.

15 kommentaar

Besprekingsbeleid
 1. Lyn

  Hallo Terri. My lewensmaat Lynne sukkel al vir ongeveer 15 jaar hieroor en sal regtig 'n verbintenis met iemand soos jy in dieselfde bootjie waardeer. Is daar dalk 'n manier om julle twee te verbind?

 2. Niks dom nie

  Wie hierdie plasing gemaak het, kontak my asseblief

 3. Niks dom nie

  Jy sê die renosterplastiek het jou MDDS veroorsaak?

 4. Margo

  Ek ly al vir 5 jaar aan mdds. Ek het by die berg Sinai in Manhattan behandel. Ek het omtrent 60% verligting gekry. Ek voel nou nog soos 'n ster. Geen behandeling in Kanada nie. Ek het vestibulêre behandeling in Kanada gedoen. Baie min. Sê asseblief vir my watter medisyne help

  1. MdDS-stigting

   ’n Universeel nuttige behandeling moet nog gevind word. As 'n lid van ons privaat ondersteuningsgroep, MdDS Vriende, kan jy baie plasings lees oor medikasie wat sommige MdDS-pasiënte gehelp het. Inligting oor die groep en hoe om aan te sluit kan gevind word na hierdie skakel.

 5. Cris Albanese

  Hi Terri, dankie dat jy dit deel. My dogter ly hieraan en dit is so moeilik om enige hulp te kry. Watter kliniese proewe is in Los Angeles? Kan jy enige inligting verskaf oor watter hulpbronne of kliniese proef LA is? Dankie en hou aan baklei!!

  1. MdDS-stigting

   Die kliniese proewe in LA is afgehandel. Op hierdie stadium is daar geen aktiewe kliniese proewe in LA nie. Inligting oor huidige MdDS kliniese studies kan gevind word op ClinicalTrials.gov.

   Vir hulpbronne in die LA-omgewing, wil jy dalk vir aanbevelings vra in MdDS Vriende, ons aanlyn ondersteuningsgroep. Inligting oor lidmaatskap kan gevind word na hierdie skakel.

 6. Silvia Shanahan

  Iemand het medikasie genoem .... Kan jy my laat weet wat dit is sodat ek met my dokter daaroor kan praat.

  1. MdDS-stigting

   Medikasie is 'n gewilde onderwerp van bespreking in ons privaat aanlyn ondersteuningsgroep, MdDS Vriende. Jy kan meer leer oor die groep en hoe om aan te sluit op die Ondersteuning bladsy van hierdie webwerf.

 7. Silvia Shanahan

  Baie dankie hiervoor….dit gee my hoop….Ek is nuut in hierdie vak en het pas begin ondersoek watter hulp ek hier kan kry.

 8. Julie M. Smith

  Ek is nuut gediagnoseer en het regtig daardie inspirerende storie nodig gehad!

 9. Terri Hare

  Dankie vir die deel van jou pos kosbare vegter! Ek is 'n 13-jarige Survivor van MdDS en glo my ek het donker oomblikke en wou al soveel keer opgee, maar my geloof in die goeie Here en die wete dat dit ook sal verbygaan is die enigste ding wat my aan die gang hou. Ek was nog glad nie baie in die land van die lewendes nie, maar wanneer ek 'n kans kry om sonder om te braak of neer te val of heeltemal geïsoleer te wees, gee dit my 'n blik op die persoon wat ek voor hierdie ellende was. Ek was by die enigste kliniese proewe wat in Los Angeles en New York aangebied is en alles anders buite die boks en steeds geen genesing nie, maar God is steeds in beheer en kan ons moontlik bonatuurlik genees. Kom ons hou ons hoop in Wonderwerke wat oorvloedig kan wees en aanvaar hierdie nuwe normaal en doen wat ons kan wanneer ons kan want God het nog 'n doel met ons solank ons ​​nog hier is en sterk wil eindig! As jy ooit na my wil uitreik en bid, sal ek graag met jou in verbinding tree. My foonnommer is [▬]. My naam is Terri Hare, MdDS Warrior

 10. Regtig puik pos! Dankie dat jy vir almal hoop gee; Sterkte vir jou!

 11. Elaine Schlissel

  Dankie dat jy jou pragtig geskryfde en hoopvolle storie deel. Nadat ek deur 'n aanval van MdDS gegaan het na 'n Alaskan-vaart in 2010, het ek ook gevind dat vestibulêre terapie die nuttigste behandeling is. Ek doen steeds die oefeninge wat deur die terapeut voorgeskryf is en sien haar af en toe vir "opstellings". My storie is steeds op die internet. Dit is harde werk om beter te word van MdDS, maar dit kan gedoen word. My beste wense aan al die krygers daar buite.

 12. Stacey Ochs

  Dankie vir jou inspirasie! Ek het dit nodig!

Kommentaar gesluit.