Beursaankondiging en toewyding tot genesing

Het Jy Geweet? Junie is die bewusmakingsmaand vir MdDS!* Watter beter manier om die maand af te skop as met 'n beursaankondiging?

Kliniese Navorsingsopleidingsbeurs

    

In samewerking met die American Academy of Neurology (AAN) en American Brain Foundation (ABF), befonds die MdDS Foundation 'n Kliniese Navorsingsopleidingsbeurs gefokus op MdDS. Die tweejaar-toekenning van altesaam $150,000 het ten doel om die belangrikheid van goeie kliniese navorsing te erken en om vroeë loopbaanondersoekers aan te moedig in kliniese studies oor Mal de Débarquement-sindroom en sentrale vestibulêre neurologiese afwykings. Aansoeke moet teen 14 September ingedien word. Besonderhede is op die AAN beskikbaar webwerf.

Terwyl die AAN en ABF aktief geteikende uitreik implementeer om aansoeke vir vanjaar se toekenning te werf, het ons jou hulp nodig om die woord te versprei! Deel asseblief hierdie aankondiging met die kantore en klinieke van u gesondheidsorgverskaffers. Dit is veral belangrik as hulle met 'n akademiese (universiteit) program geassosieer word. Vra jou gesondheidswerkers om te help met ons soektog na vroeë loopbaanondersoekers wat dalk in MdDS-navorsingsopleiding sou belangstel. Om die geneesmiddel vir MdDS te vind hang daarvan af, en jy!

vrou wat na die woorde mal de debarquement wys
Dr. Yoon-Hee Cha, wat wyd beskou word as 'n kenner van MdDS, wat deur die American Brain Foundation se naamborde by die Amerikaanse Akademie vir Neurologie se 74ste jaarvergadering geposeer is. MdDS is top onder ander neurologiese afwykings.

Diagnostiese kriteria van Mal de Débarquement-sindroom

MdDS kan gediagnoseer word en sonder laboratoriumtoetse. Dr Yoon-Hee Cha het die internasionale komitee gelei wat die diagnostiese kriteria. Uittreksel uit die konsensusdokument van die Klassifikasiekomitee van die Bárány Society:

A. Nie-draaiende vertigo wat gekenmerk word deur 'n ossillerende persepsie ('swaai', 'kwaai' of 'swaai') wat voortdurend of vir die grootste deel van die dag teenwoordig is1
B. Aanvang vind plaas binne 48 uur na die einde van blootstelling aan passiewe beweging2
C. Simptome verminder tydelik met blootstelling aan passiewe beweging3
D. Simptome gaan voort vir >48 uur4

Persone wat nie beweging veroorsaak nie, wat aan kriteria A, C en D voldoen, word aangespreek in die volledige konsensusdokument, gepubliseer in die Tydskrif vir Vestibulêre Navorsing. Van verdere kennis is die diagnose van MdDS gebaseer op kliniese geskiedenis alleen. Laboratoriumtoetse is onnodig.

Toewyding tot Cures Gala

Om bewustheid van Mal de Débarquement-sindroom te verhoog, was die MdDS-stigting 'n HOOP-borg by die onlangse American Brain Foundation Verbintenis tot genesing gala. Ter viering van navorsing oor breinsiekte, het die gala op 26 April in Boston, MA, plaasgevind.

Die aand was propvol spesiale vermaak en inspirerende stories van advokate en navorsers wat werk aan die genesing van môre. ’n Rekordgetal geleentheidborge met 36 individue, besighede en akademiese instellings het die ABF se missie om “Een te genees, baie te genees” ondersteun. Meer as $565,000 XNUMX is ingesamel, dit alles gaan kritiese breinsiektenavorsing ondersteun.

borg logo's

Ons bedank die AAN, die ABF, die ander borge, en almal wat lewensveranderende navorsingsprojekte ondersteun. 'n Donasie vandag help ons om hierdie kritieke werk voort te sit. Maak 'n donasie

*OProep tot AKSIE: Ons is op soek na stories en oorspronklike beelde wat MdDS uitbeeld om gedurende Junie te deel. Om oorweeg te word vir publikasie op hierdie blog, nuusbrief of enige van ons sosiale media-bladsye, stuur jou storie en kunswerk (PNG verkies) na connect@mddsfoundation.org en 'n direksiedirekteur sal met jou in verbinding tree. Voeg jou stem by ons s'n en maak 'n groter impak!

Een kommentaar

Besprekingsbeleid
  1. Polly Moyer

    Dit is wonderlik – dankie. Ek het dit aan VeDA gestuur, meeste van die mense/navorsers wat ek ken wat pasiënte met MdDS het en ook aan 'n pasiënt met MdDS wat goeie kontakte in Taiwan het. As daar 'n skakel was wat ons op Facebook ens kan deel, kan dit dalk help, aangesien dit 'n bietjie moeisaam is om mense te e-pos en dit kan bemoedigend wees om dit in die groepe te sien, beide vir nuwe lede en 'langhalers'. Daar is nog 'n mate van antipatie teen die term 'genesing', maar hey.

    Ons is so ver agter met MdDS-navorsing in die VK en ek word voortdurend vertel van variasies op die tema van 'dit is 'medies onverklaarde simptome' en daar was nie enige behoorlike navorsing nie” (re die VOR-protokol) wat nie baie nuttig is nie, óf aan pasiënte óf aan die dokters wat ons behandel. Een Hospitaaltrust het vir my gesê hulle sal nie geneig wees om 'n toestand te ondersoek of te behandel wat spontaan kan verdwyn, wat my bloed laat kook het (metafories) en PPPD word hier grootliks oorgediagnoseer, wat nie help nie. Ons werk egter aan 'n VK-strategie vir p/w MdDS (vertraag deur een van die sleutelspelers wat Covid kry) wat ons hoop die diagnostiese odyssee vir mense hier sal verkort en ons gesondheidsorgverskaffers sal help om ons te help 🙂

    Weereens baie dankie en alle beste wense,
    Polly

Kommentaar gesluit.