Sky, Sea & Me

Siden oktober 2014 føler jeg mig fast i et rum et sted mellem himlen og havet. Som det er tilfældet for de fleste af os, invaderede MdDS mit liv, når mine fødder rørte jorden efter en uges krydstogt. Da variationerne og intensiteten af ​​mine symptomer fortsat er lige så uforudsigelige som vejret, prøver jeg at klare min nye tilstand ... kun bevæbnet med en usikker prognose.

Som sygeplejerske ved jeg, at det er vigtigt at beskytte mig mod at falde i depression. Som uddannet kreativ kunstterapeut har jeg lært, at jeg kan finde frelse og modstandsdygtighed gennem malingsprocessen.

Som sådan tvang jeg mig selv til at begynde at male i november. Først havde jeg ingen inspiration. Jeg var modløs. Jeg malede uden sans for retning. Jeg var fortabt. Men jeg ville mig selv og fortsatte i mit studie næsten hver dag og savnede kun, når symptomerne var for svækkende. Ved hjælp af det samme lærred tilføjede jeg lag og lag af akrylmaling på det, jeg betragtede som mislykkede forsøg på at producere noget af kunstnerisk værdi. Mit mål var at fortsætte med det, indtil jeg følte, at jeg var "færdig" med dette første maleri.

I løbet af den første tre ugers proces glemte jeg gradvist rockingen, fornemmelsen af ​​ustabilitet og tab af balance. Mens jeg malede, havde jeg gradvist følelsen af, at jeg ophørte med at miste kognitiv svækkelse, træthed eller hukommelse.

abstrakt landskabEn dag følte jeg endelig, at jeg ikke behøvede at tilføje mere akryl på lærredet. Da jeg kom tilbage og så på dette abstrakte landskab, blev jeg forbløffet over den bevægelse, jeg havde været i stand til at skabe. Men mest af alt indså jeg da, at jeg var i stand til at projicere mine symptomer på et kunstværk! Det var den kreative sti, som jeg ledte efter!

Da jeg havde fundet et formål, besluttede jeg at fremstille en samling malerier til en eventuel udstilling. Dette projekt hjalp mig sikkert med at tackle dette syndrom. Det gav mig håb, tilbød en vis lettelse fra mine symptomer, og mest af alt forbedrede jeg min selvtillid.

"De fleste undersøgelser attesterer værdien af ​​sundt selvværd til det generelle helbred, både mentalt og fysisk. Det kan styrke immunforsvaret, beskytte mod sygdom og hjælpe med heling. Det har ofte betydning for, om folk bliver syge eller ikke, og hvis de gør det, hvor længe de forbliver syge. Visse beviser viser for eksempel, at bedring fra mononukleose er relateret til egostyrke; jo højere selvværd, desto hurtigere er opsvinget.1"

Så jeg prøvede at være følelsesmæssigt sund. Mit studie er nu et sikkert sted, hvor jeg oplever en af ​​de mest opløftende oplevelser, siden jeg er blevet tvunget til at leve med og besluttede at klare dette svækkende syndrom. Når jeg sidder foran lærredet, føler jeg mig ikke længere ensom eller hjælpeløs eller ubrugelig: Jeg er kreativ; Jeg er i live !!!!

Derfor har jeg noget interessant at tale om. Når jeg mødes med familie og venner, fokuserer samtalen ikke mere på min sygdom længere. Træt af at være på den modtagende ende af deres bekymringer om mit helbred, tog min kunstneriske rejse dem et andet sted og fremkaldte en ægte interesse i dem. I lyset så det ud til, at fremskrivningen af ​​positive følelser omkring mit arbejde havde en boostende effekt på min følelsesmæssige tilstand og fysiske velvære. Støtten fra familie og venner, der ledsager mig på denne vej, er af stor værdi for mig.

Entre ciel et merNatten af Lakering, Jeg kunne se i deres øjne, at de var stolte af mig! Dagen kunne dog ikke have startet på en mere vanskelig måde, da jeg følte den ødelæggende virkning af en personlig havstorm forårsaget af symptomer på 7/8 på sværhedsgrad. Jeg blev i sengen det meste af dagen i håb om lidt af en pause. Jeg mindede mig selv om, at intensiteten af ​​mine symptomer altid er værre om morgenen. Jeg blev stresset, men så fast besluttet på at være der kl. 5, uanset hvad mit indre vejr var.

Mellem himmel og havMens min søster tog kontrol over logistikken, overtog min mand sin sædvanlige rolle som "beskytter, chef for positiv tænkning og personlig klovn" med den ultimative mission at opmuntre mig! Som altid ... det fungerede! Efter 34 års ægteskab ved Luc altid, hvordan man får mig til at grine. Så inden for en time efter vores ankomst faldt mit stressniveau, og jeg var i stand til at mærke, at mine symptomer faldt støt, ikke i modsætning til et tilbagevendende tidevand. Når jeg ser på mit arbejde med i alt 22 malerier hængende på væggene, følte jeg mig virkelig stolt af min præstation. Det var en udfordrende og beroligende oplevelse på samme tid, fordi jeg følte, at de var mine babyer, og jeg måtte lade dem gå. Men for det meste vidste jeg, at jeg var nødt til at afsløre mig selv og forklare denne sygdom, da den var så central i den retning, min kunstneri gik.

stolSelvom mine symptomer fortsat blev mindre, var de stadig stærke nok til, at jeg måtte blive ved med at hænge fast på forskellige stole for at få balance, da jeg gik fra maleri til maleri, mens jeg forklarede min kreative proces. Efterhånden som tiden gik blev jeg så involveret i diskussionerne, at jeg begyndte at glemme at skulle bruge min hånd til at opretholde min balance, efter at jeg på en eller anden måde var blevet magisk frigjort, selvom det var i kort tid, fra den forbandede dønning.

MdDS er ikke en psykisk sygdom, men det påvirker vores mentale sundhed. Så jeg vil gerne dele denne hjørnestenedefinition af opsving fra en psykisk sygdom, udviklet af William Anthony (1993). Gendannelse er “en dybt personlig, unik proces med at ændre ens holdninger, værdier, følelser, mål, færdigheder og / eller roller. Det er en måde at leve et tilfredsstillende, håbefuldt og bidragende liv på, selv med begrænsninger forårsaget af sygdommen. Recovery indebærer udvikling af ny mening og formål i ens liv, når man vokser ud over de katastrofale virkninger af psykisk sygdom".2

Kunstnerisk udtryk som maleri giver ikke en kur for MdDS, men for mig er det nøglen til en bedre bedring. Sådan stræber jeg efter at have et meningsfuldt liv ud over MdDS.

Johanne Roy
7-dags krydstogt

Video af min udstilling: https://www.youtube.com/watch?v=ptuGywh3rAk
www.facebook.com/artiste.peintre.jroy
[1] Floyd, PA, Mimms, SE & Yelding, C. (2008). Personlig sundhed: Perspektiver og livsstil, Thomson (4th Udg.), S. 32.
[1] Anthony, WA (1993). Genopretning efter psykisk sygdom: Den ledende vision for det mentale sundhedsvæsen i 1990'erne. Psychosocial Rehabilitation Journal, 16 (4), 11-23.

26 kommentarer

Diskussionspolitik
 1. Tak Joanne for at dele din inspirerende historie. Jeg har også vendt mig til lærredet, en tilbagetog fra symptomerne, der øges med de fleste andre aktiviteter.

  ”Som sådan tvang jeg mig til at begynde at male i november. Først havde jeg ingen inspiration. Jeg var modløs. Jeg malede uden sans for retning. Jeg var fortabt. Men jeg ville selv og fortsatte i mit studie næsten hver dag ”.. ❤️ Dette!
  . Jeg har kæmpet med maleriet .. og forsøgt at gøre det til en daglig praksis at skubbe mig igennem denne negative samtale. Det heler, når jeg er i rummet.
  Jeg har også opbygget lærredet, derefter slibet det ned og derefter gået ind igen. Havde aldrig tænkt på mine malerier som afspejler min uorden, men hvordan kunne de ikke?
  Tak igen for at give mig mod til bare at komme videre (på flere måder end bare kreativt 😊) det er helt helbredende, og et af de få rum, jeg finder, at jeg går vild og glemmer mine MdDS. Med stor taknemmelighed, Kate

  1. Johanne

   Allo Kate! Så glad for at du deler din egen kreative proces og oplevelse med healing og kunst. Du skrev: Det er helende, når jeg er i rummet. Ja !!! Nemlig ! Det er.

   «Hvad angår helingsprocessen, fortæller Dr. Kolker, fra personlig erfaring og gennem observation af patienter, hvordan introduktion af enhver form for kreativt udtryk - visuel kunst, musik, litteratur - forbedrer rekonvalesens. Kort sagt, patienter føler sig bedre hurtigere. »

   http://www.artandhealing.org/2015/03/pauls-story-physician-artist/

   Jeg tror, ​​du vil lide at læse denne artikel. Fortsæt med at blive «mistet» i dit rum, og glem MdDS. Har en kreativ bedring, Johanne!

   1. Tak skal du have!! ❤️❤️❤️❤️

 2. quentin

  Jeg skal til behandling den 25. august MdD ved Mt Sinai. vil lade alle vide, hvordan det går. de er virkelig sikkerhedskopieret. alle ser ud til at lave aftaler med dem. sygeplejersken fortalte, at ca. 70% af patienterne kommer væk med gode resultater. forhåbentlig er jeg en af ​​dem.

  1. carolyn s. Schregel

   Vidunderlig. Tak for delingen

   Sendt fra min ild

  2. Stephanie

   Jeg foretog behandlingen på Mt Sinai i løbet af januar. Jeg gjorde faktisk kun 1 dag, da jeg ikke har det typiske fra et MdDS-krydstogt. Jeg vil bare advare dig om muligheden for alvorlig migræne bagefter. De advarede mig ikke, selvom jeg stillede mange spørgsmål om mulige bivirkninger. Jeg havde migræne på højre side af mit hoved i 2 uger i træk. Jeg følte mig forfærdelig. Så gik det væk, og jeg begyndte at føle mig meget bedre. Gyngen er stærkt faldet, så jeg kan fungere, mens jeg handler i indkøb og kører et sted og går ind et sted. Jeg er ikke helt helbredt og bliver bestemt værre, når jeg er stresset eller træt. Jeg håber, det går godt for dig!

   1. quentin

    tak for kommentarerne. Jeg fik heller ikke MdD'er fra et krydstogt eller en bådtur. Jeg vil ringe tilbage for at se, om det ændrer noget. spørgsmål? hvor meget opkrævede de dig? Hvis du ikke har noget imod det. de fortalte mig $ 2500. 5 dages behandling.

 3. Judith Loree

  Tak, fordi du delte din succes med din “rejse” med MdDS. Det hjælper med at høre den intime kamp, ​​som en anden kæmper med denne forfærdelige og usynlige lidelse. At fortælle nogen, hvordan hver dag er en test for at kæmpe gennem den svækkende svimmelhed, er ikke let for andre at kende den nøjagtige elendighed, man føler, så at høre, hvad en anden historie om MdDS-syge hjælper med at give styrke til andre, der kæmper kampen hver dag. Tak skal du have. Din er en hyldest til din styrke og dit mod til at fortsætte med at kæmpe kampen mod denne mystiske og ubarmhjertige forbandelse af en sygdom! Jeg satte pris på at læse om, hvordan du har forvandlet denne grimme lidelse til en smuk og vellykket kamp. Det er virkelig smukt at læse, hvordan du hver dag kæmper med denne kamp, ​​der endnu ikke har nogen kendt årsag eller kur. Det kommer mystisk som en damp, og det er styrken ved at ødelægge dem livet er stort, men din beslutsomhed er større! Din historie har rørt min sjæl og får mig til at græde som med min egen kamp hver dag for at forsøge at leve et ”normalt” liv, det hjælper med at få styrke til at fortsætte i kampen og høre om andres sejr over denne uhyrlige og usynlige sygdom. Tak-Judy

  1. Johanne

   Allo Judith, hold kampen levende! Vi er ikke den sygdom. Det er en del af os, men det vil ikke tage kontrol over vores liv. Genopretning er ikke en sund vej .... det er ujævn!

   Jeg er glad for, at min historie berørte din sjæl. Tak for at dele dine tanker. Bedst for dig. Tak 🙂

 4. Tod

  Hej, Joanne, jeg havde også min historie her, jeg har haft mdds siden 2010. Nogle dage er værre end andre, og træthed og angst er enorme udløsere, men virkelig er jeg kommet til at indse denne tilstand - for mig alligevel - er kun begrænset til de gyngende / svajende symptomer og intet andet. Ingen træthed eller hovedpine. Det er også godt at vide, at tilstanden aldrig vil udvikle sig til noget mere uhyggelig. Jeg laver et kørejob og springer ind og ud af min bil, der løber op og ned ad trappen. Giv det tid, jeg tror, ​​det er sandsynligvis ligesom at leve med en lille defekt, du ved altid, at det er der, men du lærer at leve med det, og i sidste ende er det ikke alvorligt nok til at have nogen indflydelse på, hvor glad du vil være for resten af ​​dit liv. Det er bare en anden ting, du bliver nødt til at tackle, held og lykke! Vi gynger alle sammen med dig 😉

  Tom

  1. Johanne

   Allo Tom! Jeg er så i tråd med det, du skrev, da jeg kæmper hver dag, så denne tilstand tager ikke kontrol over mit liv. Bevæbnet med mine børster og maling er det meget lettere at håndtere det og være helt glad! Tak fordi du delte og gyngede med mig og os alle!

 5. Sagsøge

  Jeg er også en MdDS-lidende og har været i næsten 20 år. Jeg begyndte kunstkurser lige inden min krydstogt og har siden været en ivrig oljemaler og har også brugt akryl. . Og der er faktisk bevægelse at skildre. Jeg finder ud af, at impressionisme og abstraktion er mine bedste spil altid på grund af manglende evne til at se en lige linje, langt mindre maling. Dit arbejde er smukt. Ønsker dig held og lykke i din bedring.

  Jeg er bare besluttet på at leve med den konstante rystelse. Der kan være noget håb hos Mt. Sinai og jeg er nysgerrig efter, om nogen på dette websted har prøvet deres nyligt udviklede 5-dages behandling.

  1. Johanne

   Bonsoir Sue! 20 år med MdDS ... hvilken rejse! Håber jeg kunne se dine malerier. Har du et websted eller en Facebook-side? Lad mig vide. Held og lykke med denne nye 5 dages behandling. Hvad mig angår, vil jeg prøve at få en aftale med en fysioterapeut i Montreal, der tilsyneladende er ekspert i vestibulær og svimmelhedsforstyrrelse. Lad os begge være positive og påføre meget maling på lærredet. 😉

 6. Johanne,
  Dit arbejde er utroligt! Jeg finder ud af, at det så levende viser de følelser, vi føler med MdDS. Det er så vidunderligt, at du var i stand til at finde en måde at udtrykke dig selv på under denne udfordrende del af dit liv og læring, at du "kan finde frelse og modstand gennem malingsprocessen." Jeg kan ikke engang forestille mig at kunne udtrykke mine følelser af MdDS så smukt som du har gjort. Dine ord og malerier er fantastiske! Tak for delingen. Jeg er også en MdDS-overlevende og i remission.
  Mickie Agee

  1. Johanne

   Hej Mickie, meget tak for dine venlige ord. Jeg føler mig så velsignet, at jeg har evnen til at glemme alt, når jeg maler. Denne sindstilstand kunne vare i timevis, så længe jeg maler. Jeg tror, ​​at dette fredelige øjeblik har en helbredende virkning på mig. Dette er min måde at øve min “yoga / meditation” på med pensler og akryl! Jeg er ikke en overlevende endnu ... men arbejder fredeligt og sikkert på det!

 7. Elaine Schlissel

  Tak for at fortælle din historie. Jeg delte det med en af ​​mine venner, der er en bemærket akvarelist, og som er ekstremt syg. Historien resonerede også stærkt med hende.

  Jeg skrev min historie i 2013. Jeg har haft det godt siden da. Jeg kæmper hårdt for at holde mig godt.

  1. Johanne

   Hej Elaine, jeg håber, at min historie kan hjælpe din ven. Jeg oplever en anden eftergivelse lige nu og håber, at denne vil vare. Håb, at være mentalt sund, støtte fra nære venner og familie er så vigtig. Jeg læste din historie og finder den meget inspirerende. Lad os begge kæmpe hårdt for at holde os godt. Pas på 🙂

 8. Marla Cruise

  Johanne, jeg elsker flytningen af ​​dine malerier og også din skrivestil. Som en tidligere operationsrumsygeplejerske og kollega MdDS-overlevende bifalder jeg din udholdenhed og er enig med din holdning i, at vi skal finde ting i livet for at fjerne vores sind fra vores sygdom og fortsætte med at søge måder at nyde vores liv på, mens vi lever med de begrænsninger, der er forårsaget af MDDS.

  1. Johanne

   Allo Marla, jeg tror, ​​jeg kan lide at skrive så meget som at male! Skrivning på engelsk er også sådan en sjov udfordring! Vi har meget til fælles kære sygeplejerskkollega, og jeg håber, at jeg også vil være i stand til at sige, at jeg også er en MdDS-overlevende i en nær fremtid. Tak!

 9. Sarah

  Du har udtrykt alle de mentale angst mdds årsager så godt, og dine malerier er smukke. Mange tak. Jeg føler mig mere håbefuld, end jeg har gjort i årevis.

  1. Johanne

   Bonjour Sarah, taknemmelig for dine venlige ord. Hold denne håbefulde ånd i live! 🙂

 10. Katie miller

  Jeg elsker denne samling! Er nogen af ​​dine stykker til salg? Jeg lider også af MdDS, og din kunst taler til mig.

  1. Johanne

   Hej Katie, tak for din interesse i mit kunst. Jeg er så glad for, at mit arbejde rørte ved dit hjerte. Hvis du er interesseret i mit arbejde, kan du kontakte mig via mail på johanneroy@outlook.com. Pas på Katie.

 11. pollymoyer

  Johanne - tak så meget for at dele din rejse med MdDS og dit kunstværk. Malerierne er smukke og en god afspejling af din vilje til at leve ud over denne ødelæggende tilstand. Min eneste bekymring handler om akryl, da jeg ved, at mange af os har dårlige reaktioner på stærk lugt [sic] - men måske gør du det ikke:) Jeg håber, du går i fuld remission meget snart. Mange tak igen, Polly

  1. Johanne

   Bonjour Polly, en stor MERCI for dine dejlige kommentarer. Ja, jeg prøver at leve ud over MdDS, men jeg er også klar over, at jeg er meget heldig at have masser af støtte, både hjemme og på arbejdet. FYI den akrylmaling, som jeg bruger, lugter ikke. Jeg er også meget forsigtig, når jeg køber mit medium og lak for at få ikke-giftige produkter. Med venlig hilsen, Johanne

Kommentarer er lukket.