Celestes rejse: et årti med MdDS

Celeste, en pastorkone, delte sin historie med eftergivelser og tilbagefald med os, og vi vil gerne dele den med dig. Fra 2003 til 2013 er dette hendes historie.


FullSizeRender
Celeste tilstoppede for at komme på Jumbotron ved et Atlanta Braves-spil for nylig.

Det følgende er noget, jeg skrev for flere år siden om mine år med MdDS. Jeg deler det her, fordi mange har stillet spørgsmål. På nuværende tidspunkt er jeg stadig i et tilbagefald, der begyndte med hævn i marts 2014, og selvom jeg ikke har haft en fuldstændig remission, er mine symptomer normalt 0-2. Jeg håber, det vil hjælpe dig. Bliv opmuntret!

1. december 2003: Jeg vendte tilbage til Georgien med symptomer efter et 7-dages krydstogt i Caribien. Diagnostiseret i begyndelsen af ​​2004; op- og nedture i flere måneder. Gik til Emory i september 2004 og begyndte behandling med Paxil, Klonopin og motion. Symptomerne stoppede i december 2004.

2. Jeg havde rygkirurgi (spinal fusion) i april 2005 uden tilbagefald. Jeg forblev symptomfri indtil september, da jeg kom tilbage efter en 30-minutters færgetur til Cumberland Island. Jeg bemærkede symptomer, så snart jeg trådte på kajen. Begyndte på Paxil og Klonopin igen, og remission kom inden jul i 2005.

3. Næste tilbagefald: Juni 2007. Efter 15 timer på en kirkebus, der vendte tilbage fra lejren i Maryland, bemærkede jeg symptomerne, da jeg gik ud af bussen. Jeg spekulerede på, hvis vi havde stoppet om natten og brudt turen op, kunne jeg have undgået dette? På dette tidspunkt troede jeg stadig, at eftergivelse betød "helbredt". Jeg startede på Paxil og Klonopin igen. Eftergivelse kom igen, den længste nogensinde. Tre af vores 5 døtre blev gift i en 10 1/2 måned periode med temmelig store bryllupper i april '07, november '07 og marts '08 ... og det gjorde jeg ok!

4. Var nødt til at have hofteprotese, november 2009. Havde været symptomfri i næsten 2 år, men træthed og søvnmangel i ugerne efter operationen medførte lave symptomer. Forsøgte at få søvnmedisiner for at afværge MdDS, men var ikke i stand til at forhindre tilbagefald. Denne gang viste Paxil og Klonopin sig ineffektive, for jeg føler, at jeg ikke var i stand til at træne, som jeg havde brug for på grund af operationen. Mild symptomer fortsatte næste år og plukket op i efteråret 2010, da min mor døde efter et slagtilfælde. Symptomerne så ud til at løse i det nye år, da jeg var i stand til at være mere aktiv. Derefter var jeg i stand til at træne i en pulje, hvilket var fantastisk, og jeg anbefaler.

5. juli 2011: Efter nogle stressende nyheder sammen med intens sommervarme havde jeg endnu et dårligt tilbagefald, der fortsatte i flere måneder. Jeg brugte 3 måneder på at prøve at få hver medicin, vitamin og supplement ud af min krop for at begynde at være ren. Gik til min PCP i december, og han var villig til at ordinere, hvad der havde hjulpet mig mest, Neurontin. Jeg havde taget det for smerter før hofteoperationen og bemærket en vis lindring af symptomer. Inden for få uger stoppede symptomerne!

6. 2012: Som eksekutør af min mors ejendom stod jeg over for nogle meget stressende og følelsesmæssige tider, der beskæftigede mig med sager, og jeg blev også klar til vores søns bryllup i august. Tilbagefald kom i efteråret 2012, fortsatte mildt til moderat (selvom symptomerne var stærkere i løbet af ferien) gennem første halvdel af 2013, da ...

7. Endnu et fuldt tilbagefald efter en datters bryllup og monsunregn i juni og juli 2013. Måtte trække sig tilbage fra amtskommissærløbet. Oktober 2013: prøvede kombinationer af urter, herunder ginkgo biloba, sort cohosh og baldrianrod, som jeg læste havde været nyttigt for en lidende.

Syv tilbagefald på 10 år med båd, bustur, rejser, stress, mangel på motion, træthed ... ingen rim eller grund. På den tid blev 5 af vores 7 børn gift, vores yngre søn blev udsendt til Afghanistan, og 8 af vores 9 børnebørn blev født. Sammen med et normalt liv (jeg er en pastors kone) foregik der meget! Men jeg havde remissioner, og i remissionerne følte jeg hærdet. Så taknemmelig, men jeg havde en tendens til at overdrive det, da jeg var symptomfri, og jeg vil være mere forsigtig i fremtiden, hvis Herren tillader endnu en eftergivelse.

HeavenlyHeavenly
50 ved begyndelse
flere triggere

2 kommentarer

Diskussionspolitik
  1. Joann jeg mpastato

    Åh hvor stor Celeste at gå i remissioner! Jeg har lidt med MdD'er nu i over. Syv år uden en eneste eftergivelse. Bor i Louisiana med alle storme osv. mine symptomer rokker mellem 6 og 9 hver dag, og jeg bliver langsomt en eneboer i en alder af 79. Jeg er enke på næsten 3 år. Bo alene i et hus, der er for stort til mig, men efter at have boet her, bliver 51 år overvældet ved bare at tænke på logistikken for en forandring, når jeg ikke engang kan tage enkle beslutninger uden at min rocking bliver bolistisk. Da du er hustru til en pastor, så hold mig i dine bønner. Jeg har ofte tænkt på at fortælle min historie, men jeg er ikke en forfatter! Held og lykke! Håber du har mange og lange eftergivelser!

  2. Marla

    Tak for at dele din historie Celeste. Jeg så billedet af dig tilstoppet og spekulerede på, om du er en tilstoppet danser. Jeg plejede at tilstoppe dans, indtil jeg fik MdDS i en alder af 50 år i 2001.

Kommentarer er lukket.