Rejser med MdDS: Rådgivning fra Elaine

Dagens indlæg blev skrevet af Elaine Schlissel, en MdDS- og migrænepatient. Hun forlod MdDS efter en uges Alaskan-krydstogt i juni 2010, men nyder en anden langvarig eftergivelse. Vær opmærksom på, at når det kommer til benzos, “Din kilometertal kan variere".

Skrevet fra 33,000 fod over Midtvesten:

Elaines grund 1 til langrenderejser.
Elaines største årsag til langrendstur.

Flyvedagene som en simpel, rutinemæssig handling om bord på et fly i by A og ankomst til by B til tiden er for længst forbi. Deregulering af luftfartsselskaber og det centraliserede nav-og-tal-system har forbedret fortjenstmargenerne for flyselskabet, men det uventede resultat er, at der nu er en meget større chance for, at ting går galt. Flaskehalse og forsinkelser er reglen snarere end undtagelsen. Færre luftfartsselskaber med færre fly, der flyver til samme destination, betyder, at næsten hvert sæde på hver flyvning sælges. Mange luftfartsselskaber opkræver gebyr for indchecket bagage, boardingprocessen er mere hektisk, og passagerer kæmper for at finde plads i luftrum. De fysiske forhold i økonomiklasse er ubehagelige, og selv på lange flyvninger består madservering normalt af små usunde snacks. En ødelagt baglygte på et fly i Milwaukee kl. 6 kan forårsage lange forsinkelser på en flyvning, der forlader Fort Lauderdale kl. 6:00, og glem det, hvis der er sne i Chicago.

For at citere min neurolog, ”Flyvning er et mareridt for mine migrænepatienter. Genanvendt luft, trykhytter, skarer, lysstofrør og det indre øretryk fra stigende og nedadgående. Det er et under, at alle ikke får migræne. ” Kast klaustrofobi på grund af skrumpende sædestørrelse, et skrigende spædbarn, en fem-årig, der konstant sparker i ryggen på dit sæde, en kvinde med en ildevarslende klingende hoste ved siden af ​​dig og en overvægtig mand, der spiser en hvidløgssandwich, og du opskriften på en ubehagelig tur.

De af os med MdDS skal også overveje de andre bevægelsesoplevelser, der kræves, når vi flyver. Massetransport til lufthavnen er normalt tilgængelig og for det meste pålidelig, men kan betyde en ujævn metro-, tog- eller bustur. Hvis du kører til lufthavnen og efterlader bilen ved en parkeringsplads uden for stedet, skal du tage en shuttlebus for at komme til din terminal. Hvorfor er der ingen støddæmpere på disse busser, og hvorfor tror chaufførerne, at de er i Indy 500 ???

At navigere gennem store lufthavne kræver rulletrapper, sporvogne, tog, transportører og gå gennem overfyldte terminaler, mens du trækker kufferter og bærbare computere. Ved ankomsten til din destinationslufthavn skal du igen navigere fra porten til hovedterminalen og rejse til dit hotel. Hver ændring fra en transportform til en anden kan forvirre vores hjerner.

Jeg anbefaler at diskutere dine kommende rejseplaner med din læge. Han eller hun kan foreslå at starte en lav dosis af en benzo et par dage før hver flyvning og et par dage efter din ankomst til hver destination. For en kort tur betyder det, at du vil være på benzos i flere på hinanden følgende dage. Glem ikke, at MdDS-symptomer ofte starter, forværres eller gentager sig, EFTER bevægelsen stopper. Så ironisk nok, selv når du er hjemme igen, og du har det okay, er du ikke ”fri” endnu. Hvis du rejser med børn, eller hvis du har brug for at køre bil, skal du ignorere dette afsnit!

Jeg har gjort det meget bedre med rejser, siden jeg begyndte at ankomme til min destination en dag tidligt. Den ekstra nats hotelophold er dyr, men det er vigtigt at hvile og komme sig efter al bevægelse samt tilpasse sig enhver tidszoneændring. Du vil blive hårdt fristet til at ramme jorden i stedet for at slappe af, men som minimum give mulighed for lidt nedetid, før bryllupsfesten eller forretningsmøderne begynder. Ved at strukturere en hvileperiode fungerer du bedre i løbet af de vigtigste dage af din rejse. Efter dit hjemkomst, skal du prøve at komme langsomt ind i din rutine. Tøjet kan vente!

Siden MdDS kom ind i mit liv for fem år siden, har jeg været meget selektiv med hensyn til at flyve. Jeg har lært, at det er let at undervurdere udmattelsen fra rejser, og det er meget svært at overvinde den fysiske og mentale stress, der er uundgåelig.

Da jeg bor i Atlanta og har et 2 ½ år gammelt barnebarn og et barnebarn forventet om et par måneder, ved jeg, at jeg rejser til Californien så ofte jeg kan og så mange år, jeg kan. Så jeg er glad for at have fundet en brugbar rejsestrategi, der holder mig fri og migrænefri.

Med de bedste ønsker for sikre og symptomfri rejser til jer alle,
Elaine Schlissel
MdDS og migræne
En uges Alaskan-krydstogt, juni 2010
I anden langvarig remission


Læs Elaines historie om eftergivelse.

2 kommentarer

Diskussionspolitik
  1. Bill Hazen

    Elaine, hilsener fra en 3 1/2 år syge. Del med mig, hvordan dine remissioner blev opnået. Jeg har lige ansøgt om The Mt. Sinai-programmet. Tak og Gud velsigne dig, Bill Hazen,
    Prescott Valley, AZ. bahaz@cableone.net

Kommentarer er lukket.