Onko MdDS: llä ICD-koodi?

Joo! Se on R42 "huimausta ja huimausta". Ennen kuin aloitamme keskustelun sanoista huimaus ja uupumus, selvennetään ICD-koodin merkitys.

Mikä on ICD-koodi?

 • Kansainvälisen tautiluokituksen (ICD) perusti Maailman terveysjärjestö (WHO) vuonna 1949.
 • ICD-koodi tarvitaan henkilön potilastietoihin - se on tärkeä hallinnon, epidemiologian ja tutkimuksen kannalta. ICD-koodit ovat ei kuinka lääkäri diagnosoi potilaan.
 • ICD-CM (diagnoosit) ja ICD-PCS (menettelyt) -koodeja käyttää lääkärin toimisto, kun he jättävät korvauksen vakuutusvirastoilta.

Mitä R42 tarkoittaa?

R42 on "huimauksen ja huimauksen" diagnoosin laskutuskoodi, joka on kliinikoiden tunnustama lääketieteellinen terminologia. Se toimii sateenvarjona olosuhteissa, joita yleisesti ottaen voidaan kuvata vakiona huimaus, tasapainotila, tasapainon menetys, ei-labyrinttinen huimaus jne. Huomaa, että suosittelemme potilaita välttämään sanojen käyttöä huimausta or huimaus kun haet tarkkaa MdDS-diagnoosia lääkäriltäsi. Käytä sen sijaan kuvailevaa kieltä, kuten "Minusta tuntuu kuin rokkisin tai hiipun", "Minusta tuntuu kuin olisin veneessä" tai "Lattia tuntuu kuin trampoliini". Oireiden kuvaaminen on mieluummin kuin huimauksen itsediagnoosin tarjoaminen, menee pitkälle väärän diagnoosin välttämisessä.

Mitä tarkoittaa R42?

ICD-koodin saaminen tarkoittaa, että WHO tunnustaa ehdon. Kun otetaan huomioon tämä vahvistus ja käytettävä laskutuskoodi, tietyt lääkärit voidaan suostutella tunnustamaan ja käsittelemään MdDS laillisena ehtoona. Lääkäri löytää Mal de Débarquementin hakemistosta Oireyhtymä ICD-10-CM: ssä.

Voimmeko muuttaa sen "huimauksesta ja huimauksesta"?

ICD-10-CM: n ”10” tarkoittaa, että koodikirja on kymmenennessä versiossaan. Vähän käytetyt koodit poistetaan, kun kirjaa tarkistetaan vuosittain. CDC (Centers for Disease Control) -yhteyshenkilön kanssa työskentelevien vapaaehtoisten ansiosta MdDS on vain yksi 500 harvinaisesta sairaudesta / häiriöstä, joilla on koodi. Tämä tarkoittaa, että tunnettuja yli 6,500 harvinaista sairautta / häiriötä ilman koodia! Toivomme, että jokaisella heistä on edunvalvontaryhmä, kuten MdDS-säätiö, ja vapaaehtoiset, jotka käyttävät tunteja puolustamaan asemaansa.

Siellä on lisää biolääketieteellinen kirjallisuus saatavilla tänään kuin vuonna 2003, jolloin aloitimme vuoden kestävän prosessin koodin saamiseksi. Mutta silti ilman erityisiä testejä MdDS: n tai oireiden, oireiden, poikkeavien kliinisten ja laboratoriotulosten diagnosoimiseksi on melkein mahdotonta luokitella ICD-koodikirjaan. Hyväksyntä huimauksessa ja huimauksessa on tosiasiallisesti meidän eduksi. Voimme hyödyntää olemassa olevaa, tunnustettua koodia vähentääkseen epäilevien lääkäreiden määrää ja lisäämällä tutkimuksen todennäköisyyttä. Mutta emme voi tehdä tätä ilman apuasi. Kansainvälisen vapaaehtoispäivän (5. joulukuuta 2020) kunniaksi Kirjoittakaa meille ja vapaaehtoiseksi? Kerro meille, miten voit auttaa, riippumatta siitä, onko forteesi varainhankinta vai gab-lahja. Odotamme innolla yhteistyötä.

5 kommentit

Keskustelupolitiikka
 1. Hubert Chang

  Tämä on hieno uutinen ja valtava harppaus eteenpäin auttaaksemme ihmisiä kärsimään MdDS: stä. Kiitos, että jaoit nämä tiedot!

 2. Kathleen Martens

  Minulla on ollut MdDS 12 vuotta. Uskon, että sain sen yhdistelmänä lentolennoista ja risteilystä Havaijille 50-vuotisjuhlaamme. Kun löysin MdDS-säätiön noin kuusi vuotta sitten, muiden tiedoilla ja tarinoilla oli paljon järkeä. Lääkäreiden oireet, kokemus ja vastaus olivat samanlaisia ​​kuin mitä olen kamppailen.

  Olen nähnyt lukuisia lääkäreitä ja asiantuntijoita ja minulla on ollut paljon testi-, magneettikuvaus-, aivotutkimuksia jne., Mutta minulle ei ole koskaan annettu lopullisia vastauksia. Jotkut lääkärit ovat tehneet ehdotuksia ruokavaliosta, jotkut ovat antaneet reseptejä, mutta mikään ei ole ollut hyödyllistä. Olisi hyödyllistä saada lisää tutkimuksia ja tutkimuksia ja saada enemmän tietoa tilasta ja enemmän tietoa hoitotavoista jne. Monta kertaa olen tuntenut, että mieheni ja minä tunsimme enemmän kuin lääkärit. Oli rauhoittavaa, että Maailman terveysjärjestö tunnustaa MdDS: n sairaudeksi ja sille annetaan ICD-koodi. Kiitos tiedoista.

  1. MdDS-säätiö

   Olet tervetullut, Kathleen. Jos et ole vielä jäsen, saatat olla kiinnostunut Facebookin online-tukiryhmästä, MdDS Friends. https://www.facebook.com/groups/MdDSfriends/ Kaiken ikäisiä jäseniä on yli 60 maasta, ja heillä on laaja valikoima kokemuksia ja tarinoita. Ryhmä on vieraanvarainen ja erittäin tukeva.

 3. Diana Grubbs

  Auttaako tämä koodi saamaan hoitoa? Autatko saamaan vakuutusturvan? Tai rajoittaa kattavuutta?

  1. MdDS-säätiö

   ICD-koodeja käytetään terveydenhuollon käytännöissä korvaustarkoituksiin. Se on heidän tarkoituksensa. Vain epäsuoralla tavalla koodin saaminen voi auttaa potilasta saamaan hoitoa. Koodin löytäminen voi vaikuttaa haluttomiin terveydenhuollon tarjoajiin tarjota hoitoa. Koska monet #MdDSwarriors kärsivät väärin diagnosoiduista tai diagnosoimattomista, on tärkeää varmistaa, että lääketieteen ammattilaiset tietävät, että MdDS: llä on todellakin ICD-koodi.

Kommenttien lisääminen on estetty.