Werving voor nieuwe klinische onderzoeksstudie

Yoon-Hee Cha, MD, start een nieuwe klinische onderzoeksstudie om de effecten van rTMS (repetitieve transcraniële magnetische stimulatie) voor de behandeling van MdDS te onderzoeken en werft momenteel deelnemers aan de studie, zoals hieronder beschreven.

************************************************

UCLA-onderzoeksstudie: transcraniële magnetische stimulatie voor het Mal de Débarquement-syndroom

Een UCLA-onderzoeksstudie onderzoekt het gebruik van transcraniële magnetische stimulatie (TMS) voor de behandeling van het Mal de Debarquement Syndrome (MdDS), een evenwichtsstoornis die wordt gekenmerkt door chronische schommelende duizeligheid die gewoonlijk volgt op langdurige blootstelling aan passieve bewegingen, zoals op een boot, in het vliegtuig , of auto. Sommige mensen kunnen de aandoening spontaan ontwikkelen. Het onderzoek werft patiënten met MdDS van 18 jaar en ouder. TMS is een niet-invasieve vorm van hersenstimulatie met behulp van een magneetspoel.

Geschiktheid omvat: Geen metaal geïmplanteerd, behalve tandvullingen. Geen ernstige medische ziekte. Geen tricyclische antidepressiva of antipsychotica gebruiken. Geen persoonlijke of familiegeschiedenis van een epileptische aandoening. Niet zwanger.

Deelname vereist een kort telefonisch screeningsgesprek om de veiligheid voor TMS te beoordelen. Indien gekwalificeerd om deel te nemen aan de studie, omvatten de studieprocedures 2 tot 20 sessies TMS die worden uitgevoerd aan de UCLA. Kwalificatie voor deelname aan elk onderdeel van het onderzoek wordt bepaald door de onderzoeker.


Dr. Cha's TMS-studie is een meerfasige studie en werft momenteel mensen aan voor fase III. Dit is een dubbelblinde, schijngecontroleerde studie voor patiënten die nog nooit eerder aan TMS zijn blootgesteld. Het doel van het onderzoek is om te bepalen of sommige van de vroege positieve effecten die bij TMS worden gezien, te wijten kunnen zijn aan placebo-effecten en om de ervaring met TMS-behandeling voor MdDS te vergroten. Een dubbelblinde, placebogecontroleerde studie is de gouden standaard voor de opzet van een studie.

De studie zal 10 deelnemers rekruteren die beweging hebben-heeft MdDS geactiveerd. Proefpersonen met spontaan optredende MdDS zullen op een later tijdstip worden gerekruteerd. De studie omvat 2 bezoeken aan UCLA die elk 1 week duren. De bezoeken kunnen worden afgelegd tijdens twee van de volgende tijdsblokken: 9 september-15, 11-17 november, of 13-19 januari 2013. Op de eerste dag (die altijd een zondag zal zijn) ondergaan de deelnemers een MRI-scan van 30 minuten. TMS wordt dan van maandag tot en met vrijdag uitgevoerd. Aan het einde van die vrijdagmiddag of de volgende zaterdagochtend is er een MRI van 30 minuten. Elke dag van TMS is 1 uur TMS gevolgd door een post van 1 uur-TMS-observatieperiode.

Er wordt een dagboek bijgehouden vanaf 1 week voorafgaand aan deelname, gedurende 1 week tijdens de sessies en gedurende 4 weken nadat TMS is voltooid. Tijdens een van de twee deelnameweken krijgen proefpersonen echt TMS. De andere week zal schijn-TMS zijn. Noch de deelnemer, noch Dr. Cha zullen echter weten welke week echt zal zijn en welke schijn. Dit ontwerp zorgt ervoor dat iedereen in de proef minimaal één van de weken echt TMS krijgt, maar geen kennis heeft van het behandelschema.

De studie zal $ 25 per uur betalen voor de tijd besteed aan MRI en het ondergaan van TMS, maar kan geen reiskosten of tijd besteed aan de dagboeken vergoeden.

Als je misschien geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar Dr. Cha op yhcha (at) mednet.ucla.edu. Ze zal een telefonisch interview met u regelen dat ongeveer een uur duurt om vragen over het onderzoek te beantwoorden en de meest geschikte deelnemers te identificeren. Bel alsjeblieft NIET het nummer 310-825-5759, aangezien ze niet langer beschikbaar is op dat nummer. Dank je.