Stichting reikt een Major Research Award uit

De MdDS Balance Disorder Foundation is verheugd plannen aan te kondigen om een ​​grote onderzoeksprijs toe te kennen aan Yoon-Hee Cha, MD, aan het Laureate Institute for Brain Research (LIBR). De LIBR, gevestigd in Tulsa, Oklahoma, bevordert multidisciplinair neurowetenschappelijk onderzoek onder wetenschappers en clinici. Dr. Cha is onlangs overgestapt naar de LIBR van haar facultaire positie aan de Universiteit van Californië - Los Angeles (UCLA), waar ze haar klinische onderzoeksstudies naar het Mal de Debarquement Syndrome (MdDS) of het disembarkment-syndroom begon.

MdDS is een zeldzame en slecht begrepen neurologische aandoening van waargenomen beweging die zich manifesteert als een aanhoudend intern gevoel van schommelen, zwaaien of dobberen en die over het algemeen wordt verlicht door passieve beweging. Er zijn momenteel geen effectieve behandelingen voor MdDS, die vaak behoorlijk invaliderend zijn. Met voortdurende steun van de MdDS Foundation, zal Dr. Cha haar MdDS-onderzoeksinspanningen nu uitbreiden in een nieuwe studie (Functional Neuroimaging and Neuromodulation in MdDS) bij LIBR om het nut van transcraniële magnetische stimulatie (TMS) voor MdDS-behandeling te onderzoeken. TMS is een vorm van externe neuromodulatie waarbij gebruik wordt gemaakt van pulserende magnetische velden op het oppervlak van het hoofd. Dr. Cha's studies zullen ons begrip van het fenomeen van bewegingsaanpassing in het menselijk zenuwstelsel en de neurale circuits die betrokken zijn bij balans en ruimtelijke waarneming verbeteren.

Een reactie

Discussiebeleid
  1. Frans Hendrik

    MIJN naam is Fran Henry. Ik heb nu vijf jaar MdDS, ik heb onlangs twee grote operaties voor kanker ondergaan en na de operaties werd de MdDS veel erger. Ik heb talloze dingen geprobeerd om het te overwinnen zonder resultaat, de laatste was hypnose. Ik woon in Siloam Springs Arkansas, dat is 90 mijl van Tulsa, Oklahoma. Ik zou het zeer op prijs stellen van u te horen.

Reacties zijn gesloten.