PLOS ONE Onderzoeksartikel: veranderingen in metabole en functionele connectiviteit bij het Mal de Debarquement-syndroom

journaal.pone.0049560PLOS One heeft een artikel gepubliceerd door Yoon-Hee Cha, MD, Metabole en functionele connectiviteitsveranderingen bij het Mal de Debarquement-syndroom. The Journal is een peer-reviewed, open-access tijdschrift en het artikel bespreekt huidig ​​onderzoek, hersengebieden die verband houden met MdDS en toekomstig onderzoek dat nodig is.

Abstract

Achtergrond

Personen met mal de debarquement syndroom (MdDS) ervaren een chronische illusie van zelfbeweging die wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan passieve beweging, zoals door reizen over zee of door de lucht. De ervaring is er een van schommelende duizeligheid, vergelijkbaar met wanneer het individu oorspronkelijk op de bewegingstrigger zat, zoals een boot of vliegtuig. MdDS vertegenwoordigt een langdurige versie van een normaal fenomeen dat bij de meeste mensen bekend is, maar dat bij anderen maanden of jaren aanhoudt. Het is een natuurlijk voorbeeld van de neuroplasticiteit van bewegingsaanpassing. De lokalisatie van waar die bewegingsaanpassing plaatsvindt, is echter onbekend. Ons doel was om metabole en functionele connectiviteitsveranderingen te lokaliseren die verband houden met aanhoudende MdDS.

Het volledige artikel is te vinden op de PLOS One-site.

* * * * *
Om meer onderzoeksartikelen te lezen, zie de volledige lijst van MdDS in de biomedische literatuur in het professionele gedeelte van deze website.