LIBR-studie rekrutering: craniale elektrische stimulatie

Laureaat Institute for Brain Research Study
Craniale elektrische stimulatie voor het Mal de Débarquement-syndroom

Een LIBR-onderzoeksstudie onderzoekt het gebruik van Cranial Electrical Stimulation (CES) voor de behandeling van het Mal de Débarquement Syndrome (MdDS), een aandoening die wordt gekenmerkt door chronische schommelende duizeligheid die gewoonlijk volgt op langdurige blootstelling aan passieve bewegingen, zoals op een boot, vliegtuig, of auto. Sommige mensen kunnen de aandoening spontaan ontwikkelen. De studie werft patiënten met MdDS van 18 jaar en ouder. CES is een niet-invasieve vorm van hersenstimulatie waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische stimulatie van de hoofdhuid die zowel met gelijkstroom als wisselstroom kan zijn.

Geschiktheid omvat:
• Geen metaal geïmplanteerd in het hoofd, behalve tandvullingen.
• Geen ernstige medische ziekte
• Geen voorgeschiedenis van manie of psychose
• Geen huidaandoening die wonden op de hoofdhuid veroorzaakt.
• Momenteel niet zwanger

Deelname vereist een telefonisch screeningsgesprek om de veiligheid van CES te beoordelen. Indien gekwalificeerd om deel te nemen aan het onderzoek, zullen onderzoeksprocedures inhouden dat ze worden gerandomiseerd naar echte of schijn CES, afhankelijk van de fase van het onderzoek dat wordt ingevoerd. De kwalificatie voor deelname aan elk deel van het onderzoek wordt bepaald door de onderzoeker. Compensatie wordt aangeboden voor delen van het onderzoek.

Neem voor meer informatie contact op met Dr. Yoon-Hee Cha of Diamond Urbano via mddsresearch@laureateinstitute.org

#11020916.0
LIBR # 2013-006-00
Rev 06/18/13