De biologische basis van MdDS is echt. Studies hebben ons inzicht gegeven in de neurale basis van MdDS en de ontwikkeling van verschillende vormen van niet-invasieve hersenstimulatietherapieën begeleid. - Yoon-Hee Cha, MD

Effectief onderzoek vereist teamwerk.

Onderzoek naar de biologische basis van MdDS is de afgelopen 10 jaar snel vooruitgegaan dankzij de gezamenlijke inspanningen van wetenschappers, ingenieurs, clinici, financieringsorganisaties, en niet in de laatste plaats, mensen getroffen door MdDS. Het zou moeilijk zijn om een ​​andere aandoening te vinden in dezelfde periode die is onderzocht met zoveel verschillende moderne onderzoekstools. Deze omvatten multimodale hersenbeeldvormingsstudies met PET, fMRI en EEG, webgebaseerde toepassingen voor het volgen van symptomen en nieuwe behandelingen met hersenstimulatie en vestibulo-oculaire modulatie.werving van onderzoek

Onderzoek naar hersenstimulatie is in deze tijd sterk geëvolueerd. Deze studies hebben ons inzicht gegeven in de neurale basis van MdDS, de ontwikkeling van verschillende vormen van niet-invasieve hersenstimulatietherapieën begeleidend en werkend naar het creëren van draagbare therapiemogelijkheden.

Vanuit het standpunt van de patiënt gaan onderzoeksstudies in een ijzig tempo vooruit. In termen van de patiënt kan twee jaar het verschil betekenen tussen gedwongen vervroegd pensioen en doorgaan met een baan waar men van houdt. Twee jaar in termen van klinische proeven is echter een 'druppel in de emmer'.werving van onderzoek

Vanuit het standpunt van de onderzoeker moet de keuze van het stimulatieparadigma, de duur en de plaats van stimulatie zeer zorgvuldig worden overwogen om de maximale mate van betrouwbaarheid en interpreteerbaarheid te verkrijgen. Klinische onderzoeken zijn extreem duur in termen van tijd, moeite en geld. Onderzoeksdeelnemers hebben deze inspanningen voortgeduwd, maar door hun unieke geschiedenis, hersensignaturen en klinische reacties op experimentele behandeling bij te dragen.

Onze onbezongen helden in dit opzicht waren aan wie ik denk als "de onbaatzuchtige 20."

Hopelijk lezen sommigen dit nu. Dit waren personen met MdDS die hadden deelgenomen aan de eerste PET- en fMRI-onderzoeken die teruggaan tot 2009 aan de UCLA. Deze individuen gaven hun tijd, moeite en geld om naar ons centrum te reizen (vaak door het hele land vliegen) om ons begrip van MdDS als een hersenaandoening te bevorderen. Ze hadden persoonlijk niets te winnen vanuit therapeutisch oogpunt. Ze wisten dit en deden toch mee.

Het kostte meer dan twee jaar om die 20 individuen en hun leeftijd / geslacht te matchen met een gezonde vergelijkingsgroep. Het geduld loonde. De gegevens die door dat onderzoek werden gegenereerd, werden een cruciale basis voor het ontwerpen van toekomstige hersenstimulatiestudies. Het belangrijkste was dat deze gegevens de eerste aanwijzing waren dat MdDS een hersensignatuur heeft. Deze studie is in 2012 gepubliceerd (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23209584).

De volgende reeks helden in MdDS-onderzoeken was "de baanbrekende 10. '

Dit waren personen die vanaf 2011 naar UCLA reisden om de eerste deelnemers te worden die werden onderworpen aan repetitieve transcraniële magnetische stimulatie (rTMS). rTMS was nooit eerder gebruikt om een ​​bewegingsperceptie stoornis te behandelen en MdDS werd de eerste vanwege deze individuen. Deze individuen ontvingen elk vier verschillende stimulatieparadigma's over de prefrontale cortex. Sommigen werden tijdelijk beter, sommigen werden tijdelijk slechter. Dat patroon hielp ons om de specificiteit van de stimulatie-effecten te achterhalen en hoe ze zich verhouden tot aspecten als de kant van stimulatie en handigheid. Door middel van deze studie hebben we vastgesteld dat rTMS in feite de bewegingsperceptie kan veranderen en tot symptoomverlichting kan leiden na de stimulatieperiode. Deze studie is in 2013 gepubliceerd (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23202153).

Gewapend met de wetenschap dat zelfs kleine hoeveelheden rTMS symptoomverlichting zouden kunnen opleveren na de stimulatieperiode, voerden we vervolgens een dubbelblinde, schijngecontroleerde, cross-over studie uit die liep van 2012-2013. De personen in deze studie waren "de toegewijde 8. " In deze studie vlogen de individuen voor twee blokken van een week op eigen kosten naar UCLA. In één blok kregen ze 5 dagen echte rTMS. In de andere kregen ze schijn (placebo) rTMS. Noch zij, noch ik wisten welke week ze ontvingen. Omdat de wash-out periode tussen de twee weken maximaal 4 maanden was en de individuen dagboeken voor en na de behandelingen hadden ingevuld, had elke deelnemer zes maanden in het onderzoek kunnen zitten. Ze vormden de kern van een toegewijd team.

We leerden dat rug-aan-rug gegeven rTMS de symptomen van beweging op lange termijn kan verlichten en ook de intolerantie voor visuele beweging kan verbeteren. We leerden ook enkele belangrijke klinische kenmerken kennen die belangrijk zijn bij de respons op de behandeling, zoals de hormonale status op het moment van de behandeling. De rijke klinische details van deze studie hebben alle volgende studies geïnformeerd. Deze studie is in 2016 gepubliceerd (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27176615).

We hebben uit de voorgaande twee onderzoeken geleerd dat zowel stimulatie van de niet-dominante hemisfeer met lage frequentie als stimulatie van de dominante hemisfeer met hoge frequentie een vermindering van de bewegingsperceptie kan opleveren.

Dus in de volgende studie, die liep van 2013-2015, hebben we ons ingeschreven “de vasthoudend 24. " In deze studie hebben we de twee stimulatiepatronen gecombineerd tot een enkele behandelingsweek en hebben we ook een onderhoudsbehandeling thuis toegevoegd met transcraniële gelijkstroomstimulatie (tDCS). De helft van de groep ontving echte tDCS na rTMS en de helft van de groep kreeg 4 weken lang schijn-tDCS. Er was een wash-outperiode van 4 weken en daarna een open-label-periode van 4 weken, gevolgd door nog een wash-outperiode. Sommige mensen waren dus meer dan zes maanden in de studie, een bewijs van hun vasthoudendheid.

Deze studie toonde aan dat tDCS een klein versterkend effect kan hebben op rTMS en dat sommige mensen zelfs op tDCS reageren als ze niet op rTMS reageren. Het effect was echter niet dramatisch en het bleek dat de timing van de tDCS-behandeling ten opzichte van het al dan niet starten tijdens een 'hoge' symptoomperiode of een 'lage' symptoomperiode erg belangrijk was. Deze studie is in 2016 gepubliceerd (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27117283).

De uit dit onderzoek gegenereerde MRI- en EEG-gegevens zijn beide gepubliceerd en worden nog steeds geanalyseerd. We hebben zoveel geleerd over MdDS uit deze studie. Ten eerste leerden we dat wanneer mensen reageren op rTMS en zich beter voelen, de functionele connectiviteit van de hersenen over lange afstand (in wezen een maat voor hoe gesynchroniseerd twee hersengebieden zijn) afneemt. Ten tweede leerden we meer specifiek over waar de veranderingen in functionele connectiviteit plaatsvonden, aangezien ze betrekking hebben op hersenregio's die visuele en vestibulaire informatie verwerken. Deze studies zijn gepubliceerd in 2014 en 2017, evenals in vele conferentiedocumenten daartussen (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24686227; www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28967282).

cha in het labMeer specifiek bekeken, bij de meeste hersenfrequenties, ging de synchronisatie achteruit naarmate de symptomen verbeterden, maar er was één specifieke uitzondering. Er was een smalle frequentieband waarin de synchronisatie daadwerkelijk omhoog ging met symptoomverbetering. Daarom kan er iets heel bijzonders zijn aan de rol van deze frequentieband bij het voortbestaan ​​van MdDS-symptomen. Een manuscript dat deze analyse beschrijft, wordt momenteel ingediend voor publicatie.

De verandering in de connectiviteit die het meest relevant was voor de respons op rTMS op de behandeling vond plaats in de achterste hersengebieden. Daarom testte onze volgende studie, die liep van 2015-2017, een nieuwe vorm van rTMS genaamd "theta burst-stimulatie" over deze posterieure hersengebieden. Deze personen zullen bekend staan ​​als "de onverschrokken 24. " Theta burst-stimulatie (TBS) is een nieuwere vorm van rTMS die gebruikmaakt van zeer snelle pulsen die in korte bursts worden gegeven. Als je niet wakker was voordat je TBS kreeg, zou je zeker op zoek zijn. Het kan pijn doen. De wisselwerking is dat is aangetoond dat TBS meer duurzame veranderingen in neurale functie oplevert dan standaard rTMS en aanzienlijk korter is dan reguliere rTMS. Onze hoop was om meer behandelingen te kunnen geven in het beperkte tijdsbestek waarin de deelnemers aan onze studie zaten dan voorheen.

Deze dappere deelnemers kregen stimulatie van de achterste hersengebieden, met name de occipitale cortex, het cerebellum en een controleplaats. De respons op TBS was ongeveer 3x zo goed als die van stimulatie over de prefrontale cortex met het eerdere standaard rTMS-protocol. De respons op de behandeling was ook sneller en de behandeling zelf werd beter verdragen omdat het ongeveer 1/10 wasth de duur van het voorgaande protocol. Deze gegevens waren best spannend omdat de keuze voor dit protocol expliciet was gebaseerd op het gebruik van fMRI en EEG als biomarkers van de MdDS-hersentoestand.

Toen we die studie eenmaal hadden afgerond, zijn we onmiddellijk begonnen aan de volgende studie waarin de rol van de eerder genoemde specifieke frequentiebanden bij MdDS werd onderzocht.

In het najaar van 2017 begonnen we deelnemers in te schrijven voor een transcranieel wisselstroomprotocol (tACS).

In tDCS stroomt de stroom in slechts één richting, terwijl in tACS de stroom afwisselt tussen de twee locaties. De wisselstroom creëert de mogelijkheid om het baseline hersenritme mee te nemen. We zullen 24 deelnemers inschrijven voor dit onderzoek, die we 'de lancering 24”Omdat hun gegevens zullen worden gebruikt om de paradigma's te ontwikkelen die zullen worden gebruikt in thuistherapie op basis van tACS.werving van onderzoek

We kunnen nu al zien dat tACS symptomen in realtime kan moduleren en duidelijk effectiever is dan tDCS en significant beter wordt verdragen dan rTMS. Een van de gegevens die nodig zijn om een ​​thuisprotocol te maken, is een begrip van hoe de respons op 'in-fase'- en' uit-fase'-stimulatie gerelateerd is aan de behandelingsrespons en de functionele basislijnconnectiviteit van elke deelnemer.

Nadat we deze parameters hebben uitgewerkt, zullen we een 'kit' ontwikkelen die naar potentiële toekomstige deelnemers wordt gestuurd met een EEG-dop, het stimulatie-apparaat en het nodige communicatie- en lesmateriaal. Dit wordt de "grens”Groep. In de toekomst willen we zoveel mogelijk mensen in de grensgroep kunnen brengen. Dit wordt een heel opwindende studie. We mogen echter niet vergeten dat de bijdragen van elke deelnemer aan onze beeldvormende onderzoeken en klinische onderzoeken tot nu toe ons hebben geholpen om op weg te gaan naar deze toekomst. Maar we zijn er nog niet.

De biologische basis van MdDS is echt. Het lijden en de frustraties van mensen die met MdDS leven, zijn reëel. Elke studie is een opstap geweest om een ​​beter begrip te krijgen van MdDS en van de mensen die hierdoor worden getroffen.

Bij al deze inspanningen was het onze visie om ons begrip van de biologische basis van MdDS te bevorderen, mensen hoop en een gevoel van betekenis te geven door hun symptomen, en om onze behandelalternatieven te ontwikkelen om de variabiliteit in klinische ervaringen aan te pakken.

Wat onze rollen ook zijn in deze inspanning, we gaan als team naar deze doelen toe.

Als u geïnteresseerd bent in deelname aan een klinische studie, kijk dan op onze huidige studie op https://clinicaltrials.gov/.

13 reacties

Discussiebeleid
 1. Abd Alm

  Ik woon in het buitenland Ik heb ernstige angst en constamt het gevoel van alleen interne beweging niet van buitenaf het is alsof de vloer omhoog en iets heel omlaag beweegt, maar ik voel dat de vloer hard is niet zacht zoals trampoline het is erger bij lopen, staan ​​of rechtop zitten en heel erg beter als ik lig of afgeleid ben Ik ben een 21-jarige man met een voorgeschiedenis van aan angst gerelateerde duizeligheid uit 30 dagen het is er minstens 28 dagen is deze mdds of terugval van angst?

  1. Stichting MdDS

   De Stichting diagnosticeert of biedt geen medisch advies. Als u vermoedt dat u het Mal de Débarquement-syndroom heeft, moet u een arts raadplegen om een ​​actieplan te ontwikkelen. We hebben een vraag gepost in onze online ondersteuningsgroep op Facebook, MdDS-vrienden, om te zien of er anderen in uw omgeving zijn die u zouden kunnen ondersteunen.

 2. Helen Gregorius

  Ik kreeg de verkeerde diagnose van Parkinson, had later een MRI en vond de normale druk hydrocephalus. 3 jaar geleden heb ik een hersenoperatie ondergaan voor een magnetische shunt, wat mijn evenwicht enorm heeft verbeterd. Ik heb echter nog steeds het gevoel dat ik op een trampoline of boot loop, en het is erg desoriënterend om in een menigte mensen te zitten.
  Zouden Alprazolam en Vestibulaire Therapie mij ook kunnen helpen, zoals het is voor patiënten met MsDS [sic]? Dank u

  1. Stichting MdDS

   De Stichting diagnosticeert of biedt geen medisch advies. Raadpleeg uw arts om een ​​actieplan te ontwikkelen. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van een patiënt-tot-patiënt-discussiegroep, bieden we twee online ondersteuningsgroepen aan. Zorg ervoor dat u op de controlevragen reageert om het toetredingsproces te voltooien. https://mddsfoundation.org/support/

   Een therapie of behandeling waarvan bewezen is dat ze universeel nuttig is voor mensen met MdDS, moet nog worden gevonden. Er is meer onderzoek nodig. https://mddsfoundation.org/research/

 3. Melinda

  Ik heb zojuist deze website en blog ontdekt. Na het lezen van veel van de berichten, ben ik zowel opgelucht dat ik heb gevonden wat ik heb, als ook angstig en verdrietig dat er geen genezing is en dat ik hiermee misschien moet leven. Het is al bijna 5 maanden geleden en veel dokters bezoeken en er komen er nog meer om een ​​naam te geven aan wat er met me gebeurt. Ik weet nu tenminste dat ik niet gek word en ik ben niet de enige.

  Kan iemand mij vertellen of BPPV (Benigne paroxismale positieduizeligheid) en MdDS hetzelfde of verschillend zijn? Dank u.

  1. Stichting MdDS

   Melinda, BPPV en MdDS zijn twee verschillende voorwaarden. Sommige leden in onze Steungroepen hebben beide. We begrijpen volledig wat u voelt en nodigen u uit om lid te worden van een van onze online groepen, zodat u kunt profiteren van gedeelde ervaringen en wijze advies.

  2. Connie Sparta

   Ze zijn NIET HETZELFDE, hoewel ze vaak een verkeerde diagnose stellen. Behandelingen voor MVVP [sic] zijn niet effectief voor MdDS.

 4. Jeannette

  Kan iemand deelnemen aan deze nieuwe klinische proef zonder in een van de voorgaande te zijn geweest?
  Moet ik een doktersdiagnose van MdDS hebben of zou u zelf gediagnosticeerde patiënten accepteren? Is er een leeftijdsgrens voor dit onderzoek? Accepteert u patiënten die spontaan beginnen te lijden?

 5. Joann Impastato

  Ik weet niet of ik een van de eerste en tweede groepen ben waarnaar u verwijst, maar ik zou bereid zijn om deel te nemen aan de nieuwe studie als u denkt dat ik in aanmerking kom. Ik zit nog steeds tussen een 7 en 9 zonder opluchting of remissie. Ik wens jullie al mijn gebeden en dankbaarheid bij het oplossen van deze hardnekkige handicap!

  1. Ik weet niet of ik een van de eerste of tweede groep ben waarnaar u verwijst, maar ik zou bereid zijn om aan de nieuwe studie deel te nemen als u denkt dat ik in aanmerking kom. Ik ben nog steeds tussen 7 en 9 zonder opluchting, tenzij ik heel stil in een ligstoel zit of in bed of op de bank lig. Het heeft geen enkele dag van remissie meegemaakt. Ik kon af en toe met je praten, maar de telefoon # die ik heb werkt niet meer # s. Ik wens je veel succes &. Gebeden en dankbaarheid bij het oplossen van deze hardnekkige handicap!

Reacties zijn gesloten.