“Op zee”

scène uit CSI Vegas
Gil Grissom, gespeeld door William Petersen, worstelt met MdDS.

Heb je Gil Grissom horen zeggen dat hij Mal de Débarquement heeft in de populaire misdaadserie CSI:Vegas? In aflevering 3, van de openingsscène tot de schokkend laatste 5 minuten worstelt hij niet alleen met de symptomen van "landziekte", maar ook met hoe hij het zijn vrouw Sara moet vertellen.

De producers van de show hebben de MdDS Foundation niet geraadpleegd, dus we zijn blij dat ze zoveel gelijk hebben in hun begrip van MdDS. De aanvankelijke desoriëntatie. De onbalans. Cognitieve beperking. Komt in golven. De onzekerheid. Dat mannen ook lijden aan MdDS! Onze onderwijsinspanningen zijn duidelijk effectief.

Lieverd, ik heb een probleem.

De producenten zullen niet de volledige verhaallijn onthullen, dus we houden de sociale media en nieuwsmedia-waarschuwingen nauwlettend in de gaten. Hoewel Grissom zei dat hij zich nog steeds "naar zee" voelde in aflevering 4, vermoeden we dat MdDS waarschijnlijk een tijdje niet meer zal worden genoemd. Grissom is een hoofdpersoon, maar de show gaat over het oplossen van misdaden en niet over een medisch mysterie. Desalniettemin hebben we waarschuwingen ingesteld om CBS elke woensdag om 10:00 uur ET te bekijken en we hopen dat u dat ook doet. Het zal heel interessant zijn om te zien hoe MdDS verder wordt geportretteerd.

De aflevering “Under the Skin” waarin MdDS voor het eerst wordt genoemd kan worden gestreamd online., of op aanvraag als u zich abonneert op Amazon Prime of Paramount+. We zouden het leuk vinden als je dit bericht bekijkt en terugkomt met je opmerkingen.

12 reacties

Discussiebeleid
  1. Mitzi wit

    Ik heb de voorstelling niet gezien. Maar ik ben blij met meer bewustzijn. In 2009 werd ik voor het eerst gediagnosticeerd door een neuroloog in Chicago. Het duurde ongeveer 4 maanden voordat ik me weer normaal voelde. Ik heb in de loop der jaren kleine herhalingen gehad. Vanaf 7 april zit ik weer op de boot en herbeleef ik alle symptomen…

  2. Polly Moyer

    Ik was verheugd om te horen dat iemand haar diagnose heeft vastgesteld door naar deze show te kijken 🙂 Ik moet hopen dat de show de geleefde ervaringen van echte mensen met MdDS en het geweldige werk dat door de MdDS-onderzoekers is gedaan, eer aandoet, vooral tijdens het laatste decennium.

  3. Rozemarijn

    Vim aqui justamente pelo episódio. Vim pesquisar em um site que me parece sério. No sabia da existência dessa síndrome. Fiquei temerosa pelo personagem. E agora estou lendo o depoimento e os comentários por quem passa esse desafio. Se ver retratado, ajuda. Emotioneel. Een gente não se sente estranho. Em outras questões, o ser retratado, me transmitiu empatia. Força! Deus os abençoe.

  4. Jeremy Goodwin

    Als een man die lijdt aan aanhoudende MdDS met een spontaan begin, hoewel voornamelijk veroorzaakt door chronische vestibulaire migraine, voelde het geruststellend om dit in beeld te zien. Het is nog steeds zo moeilijk voor iemand om de impact van de symptomen en impact op je leven te begrijpen. Ik gebruik medicijnen die mijn symptomen hebben verbeterd en me een normaal leven hebben gegeven tot ongeveer 90% dankzij Dr. Shin Beh. We gaan vooruit ... één dag tegelijk.

    1. Joe Pareres

      Welke medicijnen gebruikt u en moet ik naar een neuroloog?

  5. Margosingh

    Ik heb mdds voor 4 jaar. Ik kreeg te horen dat hier geen behandeling is. Maar ik ken mijn lichaam en wat het triggert. Ik vind [dosering geredigeerd] Ativan kalmeert me en helpt bij onbalans

  6. Kim Kepner

    Heel erg bedankt voor de post
    ik ga ook kijken

    1. Stichting MdDS

      Alstublieft. Kom alsjeblieft terug naar dit bericht en vertel ons wat je vindt van de aflevering en de opname van Mal de Debarquement in het script.

  7. Darlene Barry

    Ik heb de voorstelling gezien. Ik wou dat ze hem zouden laten zien dat hij meer moeite heeft om zich te verplaatsen en te functioneren.

    1. Amy Cutrel

      Het was amper een blunder. Maar ik verwacht meer gezegd in toekomstige afleveringen. Hij had misschien 3 of 4 symptomen, die subtiel werden getoond, maar uiteindelijk vertelt hij zijn vrouw dat er iets mis is, wat hij heeft meegemaakt, de naam, en als het niet binnen een paar dagen verdwijnt, gaat het misschien nooit weg . Ze omhelst hem en belooft steun.

      1. Stichting MdDS

        Hoewel subtiel, werden de symptomen herkend door kijkers die niet wisten wat ze hadden, en nu hebben ze er een naam voor. lidmaatschap MdDS-vrienden, onze online ondersteuningsgroep, telt nu tot 5,700 mensen wereldwijd.

    2. Stichting MdDS

      Het zal interessant zijn om te zien hoe MdDS verder in beeld wordt gebracht. Veel commentatoren op onze Instagram post had hetzelfde te zeggen.

Reacties zijn gesloten.