"Verdwaald op zee" van Desiree Meek

Desiree Meek, studente grafische vormgeving, traditionele/digitale kunstenaar en animatieliefhebber, heeft deze serie schilderijen gemaakt om haar MdDS-reis te illustreren. Van het eerste begin tot haar kijk meer dan 15 maanden later, van een plaats van duisternis tot een plek vol hoop, hier is Verloren op zee.

 • schilderij van kleine boot verloren op de oceaan
 • schilderij van een vrouw die door een patrijspoort kijkt
 • schilderij van een vrouw omringd door kleurrijke golvende lijnen
 • beschrijving van MdDS als een aandoening die vaak wordt veroorzaakt door reizen
 • woorden die zeggen dat ik wachtte en wachtte en wachtte
 • schilderij van een hand die omhoog reikt, met bellen die door donker water opstijgen
 • schilderij van een geknielde vrouw in een hoek omgeven door golvende lijnen
 • schilderij van een vrouw omringd door golvende lijnen, eerst chaotisch dan beheerster
 • woorden op een paarse achtergrond met roze hartjes en commentaarwolken
 • schilderij van een vrouw in een kleine boot op de oceaan en een regenboog voor haar

Haar post heeft zoveel reacties ontvangen met woorden van aanmoediging en empathie, van mensen met andere chronische aandoeningen en onzichtbare ziekten, evenals mede-MdDS-strijders. Zoek en maak contact met haar op Instagram als tekenen met zachtmoedigen.

Instagrammers, vergeet niet te taggen mddsstichting op uw MdDS-gerelateerde berichten zoals Desiree deed. Wanneer getagd, kunnen we uw inhoud opnieuw plaatsen en de impact van uw verhalen vergroten. Met een groter bewustzijn komt het potentieel voor meer onderzoek en uiteindelijk een remedie. Samen kunnen we dat doel bereiken!

OPROEP tot ACTIE: Laat de kracht van uw kunst onze onzichtbare ziekte zichtbaar maken! We zijn op zoek naar verhalen en kunstwerken om te delen in juni, de Awareness Month (JAM) voor MdDS. Om in aanmerking te komen voor publicatie op deze blog, nieuwsbrief of een van onze social media-pagina's, stuur je je verhaal en illustraties (bij voorkeur PNG) naar connect@mddsfoundation.org en een bestuurslid zal contact met u opnemen.

5 reacties

Discussiebeleid
 1. Lisbeth

  Bedankt. Het is 14 jaar van meedogenloos zwaaien en duizelig zijn geweest.
  Nu zegt de neuroloog dat het pppd is en niet mdds maar ik weet zeker dat hij gelijk heeft.
  Het wiebelen en duizeligheid stopt als ik in de auto zit of aan het zwemmen ben, maar zodra ik stop is het weer helemaal terug.

  1. Stichting MdDS

   Lisbeth, we hopen dat je arts op de hoogte is van de diagnostische criteria die zijn opgesteld door de Barany Society. Het volgende is respectievelijk in 2020 en 2017 gepubliceerd in het Journal of Vestibular Research. Ze helpen differentiële diagnoses gemakkelijker en nauwkeuriger te maken.

   Diagnostische criteria van het Mal de Débarquement-syndroom: http://bit.ly/mddscriteria

   Diagnostische criteria voor aanhoudende posturale-perceptuele duizeligheid (PPPD): https://bit.ly/pppdcriteria

 2. karen

  De schilderijen en tekst brachten me tot tranen omdat ze mijn eigen emoties uitbeelden. Net als jij, Desiree, ben ik zo'n drie jaar later veel verbeterd. Maar ik mis nog steeds mijn 'oude' zelf. Bedankt dat je op deze manier je gedachten en gevoelens deelt.

 3. Desiree

  Ontzettend bedankt!! Dat betekent veel voor mij 💖

 4. Jill Atchesson

  Schitterende schilderijen Desiree! Je hebt geweldig vastgelegd hoe het voelt! Ik ben blij dat je je beter voelt. Ga door met schilderen! Je bent extreem getalenteerd!

Reacties zijn gesloten.