PLOS ONE Forskningsartikkel: Metabolske og funksjonelle tilkoblingsendringer i Mal de Debarquement-syndrom

journal.pone.0049560PLOS One har publisert en artikkel av Yoon-Hee Cha, MD, Metabolske og funksjonelle tilkoblingsendringer i Mal de Debarquement Syndrome. Journal er en peer-reviewed, open-access journal og artikkelen diskuterer aktuell forskning, områder av hjernen assosiert med MdDS, og fremtidig leting som er nødvendig.

Abstrakt

Bakgrunn

Enkeltpersoner med mal de debarquement syndrom (MdDS) opplever en kronisk illusjon av selvbevegelse utløst av langvarig eksponering for passiv bevegelse, for eksempel fra sjø- eller flyreiser. Opplevelsen er en av gyngende svimmelhet som ligner på når individet opprinnelig var på bevegelsesutløseren, for eksempel en båt eller fly. MdDS representerer en langvarig versjon av et normalt fenomen kjent for de fleste individer, men som vedvarer i flere måneder eller år i andre. Det representerer et naturlig eksempel på nevroplastisiteten til bevegelsestilpasning. Lokaliseringen av hvor bevegelses-tilpasningen skjer er ukjent. Målet vårt var å lokalisere metabolske og funksjonelle tilkoblingsendringer assosiert med vedvarende MdDS.

Den fullstendige artikkelen finner du på PLOS One-nettstedet.

* * * * *
For å lese flere forskningsartikler, kan du se den komplette listen over MdDS i biomedisinsk litteratur i området Professional på dette nettstedet.