Sky, Sea & Me

Siden oktober 2014 føler jeg meg fast i et rom et sted mellom himmelen og havet. Som det er tilfellet for de fleste av oss, invaderte MdDS livet mitt når føttene mine berørte bakken etter en ukes cruise. Siden variasjonen og intensiteten av symptomene mine fortsatt er like uforutsigbare som været, prøver jeg å takle den nye tilstanden min ... bare bevæpnet med en usikker prognose.

Som en mental helsesøster, vet jeg at det er viktig å beskytte meg mot å falle i depresjon. Som utdannet kreativ kunstterapeut har jeg lært at jeg kan finne frelse og spenst gjennom malingsprosessen.

Som sådan tvang jeg meg til å begynne å male i november. Først hadde jeg ingen inspirasjon. Jeg var motløs. Jeg malte uten sans for retning. Jeg var tapt. Men jeg ville meg selv og fortsatte i studioet mitt nesten hver dag, og savnet bare når symptomene var for svekkende. På samme lerret la jeg til lag og lag med akrylmaling på det jeg anså som mislykkede forsøk på å produsere noe av kunstnerisk verdi. Målet mitt var å holde på med det til jeg følte at jeg hadde "ferdig" dette første maleriet.

I løpet av den første tre ukers prosessen, glemte jeg gradvis rockingen, følelsen av ustabilitet og tap av balanse. Mens jeg malte, hadde jeg gradvis følelsen av at jeg sluttet å miste kognitiv svikt, tretthet eller hukommelse.

abstrakt landskapEn dag følte jeg endelig at jeg ikke måtte legge mer akryl på lerretet. Da jeg gikk tilbake og så på dette abstrakte landskapet, ble jeg overrasket av bevegelsen jeg hadde klart å skape. Men mest av alt innså jeg da at jeg klarte å projisere symptomene mine på et kunstverk! Det var den kreative veien jeg lette etter!

Etter å ha funnet et formål bestemte jeg meg for å produsere en samling malerier til en eventuell utstilling. Dette prosjektet hjalp meg sikkert med å takle dette syndromet. Det ga meg håp, tilbød litt lettelse fra symptomene mine, og mest av alt forbedret selvtilliten min.

"De fleste undersøkelser vitner om verdien av sunn selvtillit til generell helse, både mental og fysisk. Det kan øke immunforsvaret, beskytte mot sykdommer og hjelpe til med helbredelse. Det har ofte betydning for om folk blir syke eller ikke blir syke, og hvis de gjør det, hvor lenge de blir syke. Noen bevis, for eksempel, viser at utvinning fra mononukleose er relatert til egostyrke; jo høyere selvtillit, jo raskere blir bedringen.1"

Så jeg prøvde å være følelsesmessig sunn. Studioet mitt er nå et trygt sted hvor jeg opplever en av de mest oppløftende opplevelsene siden jeg har blitt tvunget til å leve med, og bestemte meg for å takle dette svekkende syndromet. Når jeg sitter foran lerretet, føler jeg meg ikke ensom lenger, heller ikke hjelpeløs eller ubrukelig: Jeg er kreativ; Jeg er i live !!!!

Derfor har jeg noe interessant å snakke om. Når jeg møter familie og venner, er ikke samtalen helt fokusert på min sykdom. Lei av å være på den motta enden av bekymringene for helsen min, tok min kunstneriske reise dem et annet sted og vakte en genuin interesse for dem. I det lyset så ut til at projeksjonen av positive følelser om arbeidet mitt hadde en økende effekt på min emosjonelle tilstand og fysiske velvære. Støtten fra familie og venner som følger meg på denne veien, er av stor verdi for meg.

Entre ciel et merNatten av Åpning, Jeg kunne se i deres øyne at de var stolte av meg! Dagen kunne imidlertid ikke ha startet på en vanskeligere måte, da jeg følte den ødeleggende effekten av en personlig havstorm forårsaket av symptomer på 7/8 på alvorlighetsskala. Jeg ble liggende i sengen mesteparten av dagen i håp om litt pause. Jeg fortsatte å minne meg selv på at intensiteten av symptomene mine alltid er verre om morgenen. Jeg var stresset, men så fast bestemt på å være der klokka 5, uansett hva slags indre vær jeg var.

Mellom himmel og havMens søsteren min tok kontroll over logistikken, tok mannen min sin vanlige rolle som "beskytter, sjef for positiv tenkning og personlig klovn", med det ultimate oppdraget å heie meg opp! Som alltid ... det fungerte! Etter 34 års ekteskap vet Luc alltid å få meg til å le. Så, innen en time etter ankomst, reduserte stressnivået mitt, og jeg var i stand til å føle symptomene mine stadig synke, ikke ulikt et tidevann. Ser jeg på arbeidet mitt, med totalt 22 malerier hengende på veggene, følte jeg meg veldig stolt av prestasjonen min. Det var en utfordrende og beroligende opplevelse samtidig, fordi jeg følte at de var babyene mine, og jeg måtte slippe dem løs. Men stort sett visste jeg at jeg måtte avsløre meg selv og forklare denne sykdommen, da den var så sentral i retningen kunstneriet mitt gikk.

stolSelv om symptomene mine fortsatte å avta, var de fremdeles sterke nok til at jeg måtte fortsette å henge på forskjellige stoler for balanse, da jeg gikk fra å male til å male mens jeg forklarte den kreative prosessen min. Etter hvert som tiden gikk ble jeg så involvert i diskusjonene at jeg begynte å glemme å måtte bruke hånden for å opprettholde balansen, på en eller annen måte blitt frigjort på magisk vis, selv om det var i kort tid, fra den forbannede dønningen.

MdDS er ikke en psykisk sykdom, men det påvirker vår mentale helse. Så jeg vil gjerne dele denne hjørnesteinsdefinisjonen av utvinning fra en psykisk sykdom, utviklet av William Anthony (1993). Gjenoppretting er “en dypt personlig, unik prosess for å endre holdninger, verdier, følelser, mål, ferdigheter og / eller roller. Det er en måte å leve et tilfredsstillende, håpefullt og medvirkende liv selv med begrensninger forårsaket av sykdommen. Gjenoppretting innebærer utvikling av ny mening og formål i ens liv når man vokser utover de katastrofale effektene av psykisk sykdom».2

Kunstneriske uttrykk som maleri gir ikke en kur for MdDS, men for meg er det nøkkelen til en bedre bedring. Slik streber jeg etter å ha et meningsfylt liv utover MdDS.

Johanne Roy
7-dags cruise

Video av utstillingen min: https://www.youtube.com/watch?v=ptuGywh3rAk
www.facebook.com/artiste.peintre.jroy
[1] Floyd, PA, Mimms, SE & Yelding, C. (2008). Personlig helse: Perspektiver og livsstil, Thomson (4th Utg.), S. 32.
[1] Anthony, WA (1993). Gjenoppretting fra psykisk sykdom: Den ledende visjonen om det mentale helsevesenet på 1990-tallet. Psychosocial Rehabilitation Journal, 16 (4), 11-23.

26 kommentarer

Diskusjonspolitikk
 1. Takk Joanne for at du deler din inspirerende historie. Jeg har også vendt meg til lerretet, et tilfluktssted fra symptomene som øker med de fleste andre aktiviteter.

  “Som sådan tvang jeg meg til å begynne å male i november. Først hadde jeg ingen inspirasjon. Jeg var motløs. Jeg malte uten sans for retning. Jeg var tapt. Men jeg ville meg selv og fortsatte i studioet mitt nesten hver dag ”.. ❤️ Dette!
  . Jeg har slitt med poenget med å male .. & prøver å gjøre det til en daglig praksis å presse meg gjennom denne negative samtalen. Det helbreder når jeg er i rommet.
  Jeg har også bygd opp lerretet, så pusset det ned og deretter gått inn igjen. Hadde aldri tenkt på maleriene mine som gjenspeiler min lidelse, men hvordan kunne de ikke?
  Takk igjen for at du gir meg mot til å bare gå videre (på flere måter enn bare kreativt 😊) det er absolutt helbredende, og et av få rom jeg finner at jeg går meg vill og glemmer MdDS. Med mye takknemlighet, Kate

  1. Johanne

   Allo Kate! Så glad for at du deler din egen kreative prosess og erfaring med healing og kunst. Du skrev: Det er helbredende når jeg er i rommet. Ja !!! Nøyaktig ! Det er.

   «Når det gjelder helbredelsesprosessen, forteller Dr. Kolker, fra personlig erfaring og gjennom observasjon av pasienter, hvordan introdusering av enhver form for kreativt uttrykk - visuell kunst, musikk, litteratur - forbedrer rekonvalesensen. Enkelt sagt, pasienter føler seg bedre raskere. »

   http://www.artandhealing.org/2015/03/pauls-story-physician-artist/

   Jeg tror du vil ha glede av å lese denne artikkelen. Fortsett å bli «mistet» på plassen din, og glem MdDS. Ha en kreativ bedring, Johanne!

   1. Takk skal du ha!! ❤️❤️❤️❤️

 2. quentin

  Jeg skal til behandling 25. august MdD ved Mt Sinai. vil fortelle alle hvordan det går. de er virkelig sikkerhetskopiert. alle ser ut til å gjøre avtaler med dem. Sykepleieren fortalte at omtrent 70% av pasientene kommer bort med gode resultater. forhåpentligvis, jeg er en av dem.

  1. carolyn s. Schregel

   Herlig. Takk for at du delte

   Sendt fra min brann

  2. Stephanie

   Jeg gjorde behandlingen på Mt Sinai siste januar. Jeg gjorde faktisk bare 1 dag da jeg ikke har det typiske fra et cruise MdDS. Jeg vil bare advare deg om potensialet for alvorlig migrene etterpå. De advarte meg ikke selv om jeg stilte mange spørsmål om potensielle bivirkninger. Jeg hadde migrene på høyre side av hodet i to uker i strekk. Jeg følte meg forferdelig. Så gikk det bort og jeg begynte å føle meg så mye bedre. Vuggen har kraftig redusert, slik at jeg kan fungere mens jeg handler dagligvarer og kjører et sted og går inn på et sted. Jeg er ikke helt kurert og blir definitivt verre når jeg er stresset eller sliten. Jeg håper det går bra for deg!

   1. quentin

    takk for kommentarene. Jeg fikk heller ikke MdD fra et cruise eller en båttur. Jeg kommer til å ringe dem tilbake for å se om det endrer noe. spørsmål? hvor mye belastet de deg? hvis du ikke har noe i mot det. de fortalte meg $ 2500. 5 dagers behandling.

 3. Judith Loree

  Takk for at du delte suksessen din med "reisen" med MdDS. Det hjelper å høre den intime kampen noen andre kjemper med denne forferdelige og usynlige lidelsen. Å fortelle noen hvordan hver dag er en test for å kjempe gjennom den svekkende gyngende svimmelheten, er ikke lett for andre å vite nøyaktig den elendigheten man føler, så å høre hva en annen MdDS-sykehistorie hjelper til med å gi styrke til andre som kjemper kampen hver dag. Takk skal du ha. Hilsen er en hyllest til styrken og motet ditt til å fortsette å kjempe kampen mot denne mystiske og ubarmhjertige forbannelsen av en sykdom! Jeg satte pris på å lese om hvordan du har gjort denne stygge lidelsen til en vakker og vellykket kamp. Det er virkelig vakkert å lese hvordan du hver dag kjemper denne kampen som ennå ikke har noen kjent årsak eller kur. Det kommer mystisk som en damp, og det er styrken å ødelegge livet, det er flott, men din besluttsomhet er større! Historien din har rørt sjelen min og får meg til å gråte, som med min egen kamp hver dag for å prøve å leve et "normalt" liv, hjelper det meg å få styrke til å fortsette i kampen og høre om andres seier over denne uhyrlige og usynlige sykdommen. Takk-Judy

  1. Johanne

   Allo Judith, hold kampen levende! Vi er ikke den sykdommen. Det er en del av oss, men det vil ikke ta kontroll over livene våre. Gjenoppretting er ikke en sundvei…. det er humpete!

   Jeg er glad for at historien min berørte sjelen din. Takk for at du delte tankene dine. Best for deg. Takk 🙂

 4. tod

  Hei, Joanne, jeg hadde historien min her også, jeg har hatt mødre siden 2010. Noen dager er verre enn andre, og tretthet og angst er store utløsere, men jeg har virkelig forstått denne tilstanden - for meg uansett - er bare begrenset til gyngende / svaiende symptomer og ingenting annet. Ingen tretthet eller hodepine. Det er også godt å vite at tilstanden aldri vil utvikle seg til noe mer uhyggelig. Jeg gjør en leveringskjøringsjobb og hopper inn og ut av bilen min og løper opp og ned trappene. Gi det tid, jeg tror det er sannsynligvis akkurat som å leve med en liten mangel, du vet alltid at det er der, men du lærer å leve med det, og til slutt er det ikke alvorlig nok til å ha noen innvirkning på hvor glad du vil være for resten av livet ditt. Det er bare en ting du må forholde deg til, lykke til! Vi rocker alle sammen med deg 😉

  Tom

  1. Johanne

   Allo Tom! Jeg er så i tråd med det du skrev da jeg kjemper hver dag, så denne tilstanden tar ikke kontroll over livet mitt. Bevæpnet med pensler og maling, er det mye lettere å takle det og være helt fornøyd! Takk for at du delte og rocket med meg og oss alle!

 5. Saksøke

  Jeg er også en MdDS-lidelse og har vært i nesten 20 år. Jeg begynte på kunstkurs rett før toktet mitt og har siden vært en ivrig oljemaler og har brukt akryl også. . Og det er virkelig bevegelse å skildre. Jeg synes at impresjonisme og abstraksjon er mine beste spill alltid på grunn av manglende evne til å se en rett linje, mye mindre maling. Arbeidet ditt er vakkert. Ønsker deg lykke til i bedringen.

  Jeg er bare bestemt på å leve med den konstante gyngingen. Det kan være litt håp hos Mt. Sinai og jeg er nysgjerrige på om noen på dette nettstedet har prøvd sin nylig utviklede 5-dagers behandling.

  1. Johanne

   Bonsoir Sue! 20 år med MdDS ... for en reise! Håper jeg kunne se maleriene dine. Har du et nettsted eller en Facebook-side? Gi meg beskjed. Lykke til med denne nye 5 dagers behandlingen. Når det gjelder meg, skal jeg prøve å få en avtale med en fysioterapeut i Montreal som tilsynelatende er ekspert på vestibulær og svimmelhetsforstyrrelse. La oss begge være positive og bruke mye maling på lerretet. 😉

 6. John,
  Arbeidet ditt er utrolig! Jeg opplever at det så levende viser følelsene vi føler med MdDS. Det er så fantastisk at du var i stand til å finne en måte å uttrykke deg på i løpet av denne utfordrende delen av livet og læringen at du "kan finne frelse og spenst gjennom malingsprosessen." Jeg kan ikke en gang forestille meg å kunne uttrykke mine følelser av MdDS så vakkert som du har gjort. Dine ord og malerier er fantastiske! Takk for at du delte. Jeg er også en MdDS-overlevende og i remisjon.
  Mickie Agee

  1. Johanne

   Hei Mickie, tusen takk for vennlige ord. Jeg føler meg så velsignet at jeg har muligheten til å glemme alt når jeg maler. Denne sinnstilstanden kan vare i flere timer så lenge jeg maler. Jeg tror at dette fredelige øyeblikket har en helbredende effekt på meg. Dette er min måte å øve på “yoga / meditasjon” med børster og akryl! Jeg er ikke en overlevende ennå ... men jobber fredelig og sikkert med det!

 7. Elaine Schlissel

  Takk for at du fortalte historien din. Jeg delte det med en venn av meg som er en kjent akvarellist og som er ekstremt syk. Historien resonerte sterkt med henne også.

  Jeg skrev historien min i 2013. Jeg har hatt det bra siden den gang. Jeg kjemper hardt for å holde meg bra.

  1. Johanne

   Hei Elaine, jeg håper historien min kan hjelpe vennen din. Jeg opplever en ny remisjon akkurat nå og håper at denne vil vare. Håp, å være mentalt sunn, støtte fra nære venner og familie er så viktig. Jeg leste historien din og synes den er veldig inspirerende. La oss begge kjempe hardt for å holde oss bra. Ta vare 🙂

 8. Marla Cruise

  Johanne, jeg elsker flyt av maleriene dine og også din skrivemåte. Som tidligere operasjonssykepleier og andre MdDS-overlevende applauderer du utholdenheten din og er enig i din posisjon om at vi må finne ting i livet for å ta tankene vekk fra vår sykdom og fortsette å søke måter å glede oss over mens vi lever med begrensningene forårsaket av MdDS.

  1. Johanne

   Allo Marla, jeg tror jeg liker å skrive like mye som å male! Å skrive på engelsk er også en så morsom utfordring! Vi har mye til felles kjære sykepleierkollega, og jeg håper at jeg vil kunne si at jeg også er en MdDS-overlevende i en nær fremtid. Takk!

 9. Sarah

  Du har uttrykt så mye mental angst som mdds forårsaker, og maleriene dine er vakre. Tusen takk. Jeg føler meg mer håpfull enn jeg har gjort på mange år.

  1. Johanne

   Bonjour Sarah, takk for dine snille ord. Hold denne håpefulle ånden i live! 🙂

 10. Katie miller

  Jeg elsker denne samlingen! Er noen av brikkene dine til salgs? Jeg lider også av MdDS, og kunsten din snakker til meg.

  1. Johanne

   Hei Katie, takk for interessen din for kunstverket mitt. Jeg er så glad for at arbeidet mitt rørte hjertet ditt. Hvis du er interessert i arbeidet mitt, kan du kontakte meg på mail på johanneroy@outlook.com. Ta vare på Katie.

 11. pollymoyer

  Johanne - tusen takk for at du delte reisen din med MdDS og kunstverket ditt. Maleriene er vakre og en flott refleksjon av din besluttsomhet til å leve utover denne ødeleggende tilstanden. Min eneste bekymring handler om akryl, da jeg vet at mange av oss har dårlige reaksjoner på sterk lukt [sic] - men kanskje gjør du det ikke:) Jeg håper du går i full remisjon ganske snart. Tusen takk igjen, Polly

  1. Johanne

   Bonjour Polly, en stor MERCI for dine fine kommentarer. Ja, jeg prøver å leve utover MdDS, men jeg er også klar over at jeg er veldig heldig som har mye støtte, både hjemme og på jobb. FYI lukter ikke akrylmaling som jeg bruker. Jeg er også veldig forsiktig når jeg kjøper mitt medium og lakk for å få giftige produkter. Vennlig hilsen, Johanne

Kommentarer er stengt.