Celestes reise: et tiår med MdDS

Celeste, en pastorkone, delte historien om ettergivelser og tilbakefall med oss, og vi vil gjerne dele den med deg. Fra 2003 til 2013 er dette hennes historie.


FullSizeRender
Celeste tetter seg for å komme på Jumbotron i et Atlanta Braves-spill nylig.

Det følgende er noe jeg skrev for flere år siden om mine år med MdDS. Jeg deler det her fordi mange har stilt spørsmål. For tiden er jeg fortsatt i et tilbakefall som begynte med hevn i mars 2014, og selv om jeg ikke har hatt fullstendig remisjon, er symptomene mine vanligvis 0-2. Jeg håper dette vil være til hjelp for deg. Bli oppmuntret!

1. desember 2003: Jeg kom tilbake til Georgia med symptomer etter et 7-dagers karibisk cruise. Diagnostisert tidlig i 2004; opp- og nedturer i flere måneder. Gikk til Emory i september 2004 og begynte behandling med Paxil, Klonopin og trening. Symptomene stoppet i desember 2004.

2. Jeg hadde ryggkirurgi (spinal fusion) i april 2005 uten tilbakefall. Jeg forble symptomfri til september da jeg kom tilbake etter en 30-minutters ferjetur til Cumberland Island. Jeg la merke til symptomer så snart jeg gikk på kaia. Begynte på Paxil og Klonopin igjen og remisjon kom innen jul 2005.

3. Neste tilbakefall: Juni 2007. Etter 15 timer på en kirkebuss som kom tilbake fra leiren i Maryland, la jeg merke til symptomene da jeg gikk av bussen. Jeg lurte på at hvis vi hadde stoppet for natten og brutt opp turen, kunne jeg ha unngått dette? På dette tidspunktet trodde jeg fortsatt at ettergivelse betydde "kurert". Jeg begynte på Paxil og Klonopin igjen. Ettergivelse kom igjen, den lengste noensinne. Tre av våre 5 døtre giftet seg i en periode på 10 1/2 måned, med ganske store bryllup i april '07, november '07 og mars '08 ... og jeg gjorde det bra!

4. Måtte ha hofteprotese, november 2009. Hadde vært symptomfri i nesten 2 år, men tretthet og søvnmangel i ukene etter operasjonen ga lav symptomer. Forsøkte å få søvnmedisiner for å avverge MdDS, men klarte ikke å forhindre tilbakefall. Denne gangen Paxil og Klonopin viste seg å være ineffektive fordi jeg føler at jeg ikke var i stand til å trene som jeg trengte på grunn av operasjonen. Milde symptomer fortsatte neste år og tok seg opp høsten 2010, da moren min døde etter et hjerneslag. Symptomene så ut til å løse seg på det nye året, da jeg var i stand til å være mer aktiv. Jeg var i stand til å trene i et basseng, da, som var fantastisk og jeg anbefaler.

5. juli 2011: Etter noen stressende nyheter sammen med intens sommervarme fikk jeg nok et dårlig tilbakefall som gikk i flere måneder. Jeg brukte 3 måneder på å prøve å få alle medisiner, vitaminer og tilskudd ut av kroppen min for å begynne å være rene. Gikk til PCP-en min i desember, og han var villig til å foreskrive det som hadde hjulpet meg mest, Neurontin. Jeg hadde tatt det mot smerter før hofteoperasjonen og la merke til en viss lindring av symptomene. I løpet av noen uker stoppet symptomene!

6. 2012: Som eksekutør av min mors eiendom møtte jeg noen veldig stressende og følelsesmessige tider med å håndtere saker, og jeg gjorde meg også klar til sønnens bryllup i august. Tilbakefall kom høsten 2012, fortsatte mild til moderat (selv om symptomene var sterkere i ferien) gjennom første halvdel av 2013 da ...

7. Nok et fullstendig tilbakefall etter datterens bryllup og monsunregn i juni og juli 2013. Måtte trekke seg fra fylkeskommissærløpet. Oktober 2013: prøvde kombinasjoner av urter, inkludert ginkgo biloba, svart cohosh og valerianrot, som jeg leste hadde vært nyttig for en lidende.

Syv tilbakefall på 10 år med båt, busstur, reise, stress, mangel på trening, tretthet ... ingen rim eller grunn. På den tiden ble 5 av våre 7 barn gift, vår yngre sønn ble utplassert til Afghanistan, og 8 av våre 9 barnebarn ble født. Sammen med et normalt liv (jeg er kone til en pastor), skjedde det mye! Men jeg hadde remisjoner, og i remisjonene følte jeg kurert. Så takknemlig, men jeg pleide å overdrive det da jeg var symptomfri, og jeg vil være mer forsiktig i fremtiden hvis Herren tillater en annen ettergivelse.

CelesteCeleste
50 ved begynnelsen
flere utløsere

2 kommentarer

Diskusjonspolitikk
  1. Joann jeg mpastato

    Å hvor flott Celeste å gå i remisjoner! Jeg har lidd med MdD nå i over. Syv år uten en eneste ettergivelse. Bor i Louisiana med alle stormene ect. symptomene mine svinger mellom 6 og 9 hver dag og jeg blir sakte en eneboer i en alder av 79 år. Jeg er enke på nesten 3 år. Bor alene i et hus som er for stort for meg, men etter å ha bodd her, blir 51 år overveldet av å bare tenke på logistikken til en forandring når jeg ikke engang kan ta enkle avgjørelser uten at min rocking blir bolistisk. Siden du er kone til en pastor, vær så snill å hold meg i bønnene dine. Jeg har ofte tenkt på å fortelle historien min, men en forfatter jeg ikke er! Lykke til! Håper du har mange og lange ettergivelser!

  2. Marla

    Takk for at du delte historien din Celeste. Jeg så bildet av deg tette og lurte på om du er en tilstoppet danser. Jeg pleide å tette dans til jeg fikk MdDS i en alder av 50 år i 2001.

Kommentarer er stengt.