Det biologiske grunnlaget for MdDS er ekte. Studier har gitt oss forståelse av det nevrale grunnlaget for MdDS, og ledet utviklingen av forskjellige former for ikke-invasiv hjernestimuleringsterapier. - Yoon-Hee Cha, MD

Effektiv forskning krever teamarbeid.

Forskning om det biologiske grunnlaget for MdDS har avansert raskt de siste 10 årene gjennom samarbeid fra forskere, ingeniører, klinikere, finansieringsorganisasjoner, og ikke minst av alle, personer berørt av MdDS. Det ville være vanskelig å finne noen andre lidelser i den samme tidsperioden som har blitt undersøkt med et slikt utvalg av moderne forskningsverktøy. Disse inkluderer multimodale hjerneavbildningsstudier med PET, fMRI og EEG, nettbaserte applikasjoner for sporing av symptomer, og nye behandlinger ved hjelp av hjernestimulering og vestibulo-okulær modulasjon.forskningsrekruttering

Hjernestimuleringsstudier har veldig utviklet seg gjennom denne tiden. Disse studiene har gitt oss en forståelse av det nevrale grunnlaget for MdDS, og ledet utviklingen av forskjellige former for ikke-invasiv terapi for hjernestimulering, og arbeidet mot å lage bærbare terapimuligheter.

Fra pasientens ståsted går forskningsstudier frem i istid. I virkeligheten kan pasienter to år bety forskjellen mellom tvangspensjon og fortsette i en jobb man elsker. To år i termer av kliniske studier er imidlertid en "dråpe i bøtta".forskningsrekruttering

Fra etterforskerens synspunkt må valget av stimuleringsparadigme, varighet og sted for stimulering vurderes nøye for å gi maksimal grad av pålitelighet og tolkbarhet. Kliniske studier er ekstremt dyre når det gjelder tid, krefter og penger. Forskningsdeltakere har presset denne innsatsen fremover, men ved å bidra med deres unike historie, hjernesignaturer og kliniske svar på eksperimentell behandling.

Våre usungede helter i denne forbindelse var som jeg tenker på som “de uselviske 20."

Forhåpentligvis leser noen av dem nå. Dette var individer med MdDS som hadde deltatt i de første PET- og fMRI-studiene helt tilbake til 2009 ved UCLA. Disse personene ga av sin tid, anstrengelse og økonomi til å reise til sentrum (ofte flyr over hele landet) for å fremme vår forståelse av MdDS som en hjernebasert lidelse. De hadde ingenting å tjene personlig fra et terapeutisk synspunkt. De visste dette, og de deltok uansett.

Det tok over to år å avbilde de 20 individene og deres alder / kjønn stemte overens med sunn sammenligningsgruppe. Tålmodigheten lønnet seg. Dataene som ble generert av den studien, ble et kritisk fundament for å utforme fremtidige studier av hjernestimulering. Det viktigste var at disse dataene ga den første indikasjonen på at MdDS har en hjernesignatur. Denne studien ble publisert i 2012 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23209584).

Det neste settet med helter i MdDS-studier var “banebrytende 10».

Dette var individer som reiste til UCLA, starter i 2011, for å bli de første deltakerne utsatt for repeterende transkraniell magnetisk stimulering (rTMS). rTMS hadde aldri blitt brukt til å behandle en bevegelsesoppfattelsesforstyrrelse før, og MdDS ble den første på grunn av disse individene. Disse individene fikk fire forskjellige stimuleringsparadigmer over den prefrontale cortex. Noen ble midlertidig bedre, andre ble midlertidig dårligere. Dette mønsteret hjalp oss med å finne ut spesifisiteten til stimuleringseffektene og hvordan de forholder seg til aspekter som side av stimulering og handsness. Det var gjennom denne studien vi bestemte at rTMS faktisk kunne endre bevegelsesoppfatningen og føre til symptomlindring utover stimuleringsperioden. Denne studien ble publisert i 2013 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23202153).

Bevæpnet med kunnskapen om at til og med korte mengder rTMS kunne gi symptomlindring utover stimuleringsperioden, utførte vi deretter en dobbeltblind, skamkontrollert, kryssstudie som gikk fra 2012-2013. Individer i denne studien var “de engasjerte 8. ” I denne studien fløy individene til UCLA på sin egen krone i to en-ukers blokker. I en blokk mottok de 5 dager med ekte rTMS. I den andre fikk de lureri (placebo) rTMS. Verken de eller jeg visste hvilken de fikk den uken. Fordi vaskeperioden mellom de to ukene var opptil 4 måneder, og individene fullførte dagbøker før og etter behandlingene, kunne en deltaker ha vært i studien i 6 måneder. De var kjernen i et engasjert team.

Vi lærte at rTMS gitt rygg-til-rygg kunne indusere langvarig symptomlindring fra følelser av bevegelse og også kunne forbedre visuell bevegelsesintoleranse. Vi lærte også om noen viktige kliniske funksjoner som er viktige i behandlingsrespons, for eksempel hormonell status på behandlingstidspunktet. Den rike kliniske detaljene fra denne studien har informert om alle påfølgende studier. Denne studien ble publisert i 2016 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27176615).

Vi lærte fra de to foregående studiene at både lavfrekvensstimulering av den ikke-dominerende halvkule og høyfrekvensstimulering av den dominerende halvkule kunne gi reduksjoner i bevegelsesoppfatningen.

I neste studie, fra 2013-2015, registrerte vi oss derforden iherdige 24. ” I denne studien kombinerte vi de to stimuleringsmønstrene i en enkelt behandlingsuke og la også til vedlikeholdsbehandling utført hjemme med transkraniell likestrømstimulering (tDCS). Halvparten av gruppen mottok ekte tDCS etter rTMS, og halvparten av gruppen mottok skam-tDCS i 4 uker. Det var en 4-ukers utvaskningsperiode og deretter en åpen periode på 4 uker etterfulgt av en annen utvaskingsperiode. Noen mennesker var dermed i studien i over 6 måneder, et bevis på deres utholdenhet.

Denne studien viste at tDCS kan ha en liten forsterkende effekt på rTMS, og at noen til og med kan svare på tDCS når de ikke svarte på rTMS. Effekten var imidlertid ikke dramatisk, og det så ut til at tidspunktet for tDCS-behandling i forhold til om den ble startet i løpet av en 'høy' symptomperiode eller en 'lav' symptomperiode var veldig viktig. Denne studien ble publisert i 2016 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27117283).

MR- og EEG-dataene som er generert fra denne studien, er begge publisert og gjennomgår fortsatt analyse. Vi lærte så mye om MdDS fra denne studien. For det første lærte vi at når folk reagerer på rTMS og føler seg bedre, faller langvarig funksjonell tilkobling til hjernen (egentlig et mål på hvor synkroniserte to regioner i hjernen). For det andre lærte vi mer spesifikt om hvor endringene i funksjonell tilkobling skjedde når de gjelder hjerneområder som behandler visuell og vestibulær informasjon. Disse studiene ble publisert i 2014 og 2017, så vel som i mange konferanseartikler i mellom (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24686227; www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28967282).

cha på laboratorietNår vi så nærmere på, i synkroniseringen i de fleste hjernefrekvenser, falt symptomene etter hvert som symptomene ble bedre, men det var ett spesifikt unntak. Det var et smalt frekvensbånd der synkroniseringen faktisk gikk opp med symptomforbedring. Derfor kan det være noe veldig spesielt ved denne frekvensbåndets rolle i forevigelsen av MdDS-symptomer. Et manuskript som beskriver denne analysen blir foreløpig sendt til publisering.

Endringen i tilkoblingen som var mest relevant for behandlingsrespons på rTMS, skjedde i de bakre områdene av hjernen. Derfor testet vår neste studie, som gikk fra 2015-2017, en ny form for rTMS kalt “theta burst stimulation” over disse bakre hjerneområdene. Disse personene vil bli kjent som “den intrepid 24. ” Theta burst stimulation (TBS) er en nyere form for rTMS som bruker veldig raske pulser gitt i korte bursts. Hvis du ikke var våken før du fikk TBS, ville du sikkert være ute etter. Det kan gjøre vondt. Avveien er at TBS har vist seg å gi mer holdbare endringer i nevrale funksjon enn standard rTMS og er betydelig kortere enn vanlig rTMS. Vårt håp var å kunne gi flere behandlinger i den begrensede tidsrammen som deltakerne var i studien vår enn vi var i stand til tidligere.

Disse modige deltakerne fikk stimulering til de bakre regionene i hjernen, spesifikt den occipital cortex, lillehjernen og et kontrollsted. Responsraten på TBS var omtrent 3X bedre enn for stimulering over den prefrontale cortex med den tidligere standard rTMS-protokollen. Behandlingsresponsen var også raskere og selve behandlingen tolereres bedre fordi den var omtrent 1/10th varigheten av den forrige protokollen. Disse dataene var ganske spennende fordi valget av denne protokollen eksplisitt var basert på bruken av fMRI og EEG som biomarkører av MdDS hjernetilstand.

Når vi var ferdig med denne studien, startet vi umiddelbart i den neste studien som undersøkte rollen til de spesifikke frekvensbåndene som ble berørt i MdDS nevnt tidligere.

Høsten 2017 begynte vi å registrere deltakere i en transcranial alternating current (tACS) protokoll.

I tDCS strømmer strømmen i bare en retning, mens i tACS veksler strømmen mellom de to stedene. Vekselstrømmen skaper muligheten for å medføre grunnlinjens hjerterytme. Vi vil registrere 24 deltakere i denne studien, som vi har kalt “lanseringen 24”Fordi dataene deres vil bli brukt til å utvikle paradigmene som skal brukes i hjemmeterapi basert på tACS.forskningsrekruttering

Vi kan allerede se at tACS kan modulere symptomer i sanntid og tydeligvis er mer effektivt enn tDCS og tolereres betydelig bedre enn rTMS. Blant dataene som er nødvendige for å lage en hjemmeprotokoll, er en forståelse av hvordan respons på 'in-phase' og 'out-of-phase' stimulering er relatert til behandlingsrespons og den grunnleggende funksjonelle tilkoblingen til hver deltaker.

Når vi har utarbeidet disse parametrene, vil vi utvikle et 'kit' som sendes hjem til potensielle fremtidige deltakere som inkluderer en EEG-hette, stimuleringsenheten og nødvendig kommunikasjons- og undervisningsmateriell. Dette vil være “Frontier”Gruppe. I fremtiden ønsker vi å kunne bringe så mange mennesker inn i grensegruppen som mulig. Dette blir en veldig spennende studie. Det skal imidlertid huskes at bidragene til alle deltakere i bildebehandling og kliniske studier til dags dato har hjulpet oss med å bevege oss mot denne fremtiden. Men vi er ikke der ennå.

Det biologiske grunnlaget for MdDS er ekte. Lidelsen og frustrasjonen til mennesker som lever med MdDS er ekte. Hver studie har vært et springbrett for å få en bedre forståelse av MdDS og menneskene som er berørt av den.

Gjennom alle disse anstrengelsene har visjonen vår vært å fremme vår forståelse av det biologiske grunnlaget for MdDS, å gi mennesker håp og en følelse av mening fra symptomene sine, og å utvikle behandlingsalternativene våre for å adressere variabiliteten i kliniske opplevelser.

Uansett hver av våre roller i denne innsatsen, beveger vi oss mot disse målene som et team.

Hvis du er interessert i å delta i en klinisk prøve, kan du slå opp vår nåværende prøve på https://clinicaltrials.gov/.

13 kommentarer

Diskusjonspolitikk
 1. Abd alm

  Jeg bor i utlandet, jeg lider av alvorlig angst og konstant følelse av bare indre bevegelse, ikke utvendig, det er som at gulvet beveger seg opp og litt veldig ned, men jeg kan føle at gulvet er hardt, ikke mykt som trampoline, det er verre når jeg går, står eller sitter oppreist og veldig betterr når jeg ligger eller er distrahert. Jeg er 21 år gammel mann med en historie med angstrelatert svimmelhet ut av 30 dager. Det er der i minst 28 dager. Er dette mdds eller angst tilbakefall?

  1. MdDS Foundation

   Stiftelsen diagnostiserer eller tilbyr ikke medisinsk råd. Hvis du mistenker at du har Mal de Débarquement-syndrom, må du konsultere en lege for å utvikle en handlingsplan. Vi har lagt ut en henvendelse i vår online supportgruppe på Facebook, MdDS Venner, for å se om det er andre i ditt område som kan gi deg støtte.

 2. Helen Gregory

  Jeg fikk feil diagnosen Parkinsons, hadde senere MR og fant Normal Pressure Hydrocephalus. For 3 år siden hadde jeg hjernekirurgi for en magnetisk shunt, noe som har forbedret balansen min kraftig. Imidlertid føler jeg fortsatt at jeg går på en trampoline eller båt, og å være i en mengde mennesker er veldig desorienterende.
  Ville Alprazolam og Vestibular Therapy også være til hjelp for meg, som det er for pasienter med MsDS [sic]? Takk skal du ha

  1. MdDS Foundation

   Stiftelsen diagnostiserer eller tilbyr ikke medisinsk råd. Rådfør deg med legen din for å utvikle en handlingsplan. Hvis du er interessert i å bli med i en diskusjonsgruppe fra pasient til pasient, tilbyr vi to online støttegrupper. Sørg for å svare på veterinærspørsmålene for å fullføre samlingsprosessen. https://mddsfoundation.org/support/

   En terapi eller behandling som har vist seg å være universelt nyttig for de med MdDS, er ennå ikke funnet. Mer forskning er nødvendig. https://mddsfoundation.org/research/

 3. Melinda

  Jeg har nettopp oppdaget denne nettsiden og bloggen. Etter å ha lest mange av innleggene, er jeg både lettet over å ha funnet det jeg kan ha, og også engstelig og trist over at det ikke er noen kur, og jeg må kanskje leve med dette. Det har allerede gått nesten 5 måneder, og mange leger besøker med mer for å komme for å sette et navn på hva som skjer med meg. I det minste vet jeg nå at jeg ikke blir gal, og jeg er ikke alene.

  Kan noen fortelle meg om BPPV (godartet paroksysmal posisjonssvimmelhet) og MdDS er samme eller forskjellige? Takk skal du ha.

  1. MdDS Foundation

   Melinda, BPPV og MdDS er to forskjellige forhold. Noen medlemmer i vår Støttegrupper har begge deler. Vi forstår fullt ut hva du føler og inviterer deg til å bli med i en av våre nettgrupper, slik at du kan dra nytte av delte erfaringer og salvie-råd.

  2. Connie Spartz

   De er IKKE SAMME, selv om de ofte feildiagnostiseres som de samme. Behandlinger for MVVP [sic] er ikke effektive for MdDS.

 4. Jeannette

  Kan man være deltaker i denne nye kliniske studien uten å ha vært i noen av de forrige?
  Må jeg ha en legediagnose på MdDS, eller vil du godta selvdiagnostiserte pasienter? Er det en aldersgrense for denne prøven? Godtar du spontanlidende?

 5. JoAnn Impastato

  Jeg vet ikke om jeg er en av de første og andre gruppene du har referert til, men jeg vil være villig til å delta i den nye studien hvis du føler at jeg er kvalifisert. Jeg er fortsatt mellom 7 og 9 uten lettelse eller ettergivelse. Jeg ønsker deg alle mine bønner og takknemlighet for å løse denne seige funksjonshemningen!

  1. Jeg vet ikke om jeg er en av de første eller andre gruppene du har referert til, men jeg vil være villig til å delta i ew-studien hvis du føler at jeg er kvalifisert. Jeg er fortsatt mellom 7 og 9 uten lettelse med mindre jeg er veldig stille på en hvilestol eller ligger ferdig i sengen eller på sofaen. Det har ikke opplevd en eneste dag med remisjon. Jeg pleide å kunne snakke med deg innimellom, men telefonen jeg har fungerer ikke lenger. Jeg ønsker deg lykke til &. Bønner og takknemlighet for å løse dette seige funksjonshemmet!

Kommentarer er stengt.