Har MdDS en ICD-kode?

Ja! Det er R42 "Svimmelhet og svimmelhet." Før vi går inn i en diskusjon om ordene svimmelhet og svimmelhet, la oss være tydelige på betydningen av å ha en ICD-kode.

Hva er en ICD-kode?

 • International Classification of Diseases (ICD) ble etablert av Verdens helseorganisasjon (WHO) i 1949. Omtrent 27 land bruker ICD-10 for refusjon og ressursallokering i helsesystemet. De fleste land (117) bruker systemet til å rapportere dødelighetsdata, en primær indikator på helsetilstand.
 • En ICD-kode er nødvendig for en persons medisinske journaler - den er viktig for administrasjon, epidemiologi og forskning. ICD-koder er ikke hvordan en lege diagnostiserer en pasient.
 • ICD-CM (diagnoser) og ICD-PCS (prosedyrer) koder brukes av en praktiserende kontor når de sender inn refusjon fra forsikringsbyråer.

Hva betyr R42?

R42 er faktureringskoden for diagnosen "Svimmelhet og svimmelhet", som er medisinsk terminologi anerkjent av klinikere. Den fungerer som en paraply for forhold som i lekmannsbetegnelser kan beskrives som konstant svimmelhet, dysequilibrium, tap av likevekt, ikke-labyrintisk svimmelhet, etc. Merk at vi anbefaler pasienter å unngå å bruke ordene svimmel or vertigo når du søker en nøyaktig MdDS-diagnose fra legen din. Bruk i stedet beskrivende språk som: “Jeg føler at jeg gynger eller bobber,” “Jeg føler at jeg er på en båt,” eller “gulvet føles som en trampoline.” Beskrive symptomene dine er i stedet for å tilby en selvdiagnose av svimmelhet, vil gå langt mot å avverge feildiagnostisering.

Hva betyr det å ha R42?

Å ha en ICD-kode betyr at en tilstand er anerkjent av WHO. Gitt denne valideringen, og en faktureringskode du kan bruke, kan visse leger bli overtalt til å anerkjenne og behandle MdDS som en legitim tilstand. Legen din vil finne Mal de Débarquement indeksert under Syndrome i ICD-10-CM.

Kan vi endre det fra "Svimmelhet og svimmelhet"?

“10” i ICD-10-CM indikerer at kodeboken er i sin tiende revisjon. Lite brukte koder slettes når boka revideres årlig. Takket være frivillige som jobbet med et senter for sykdomskontroll (CDC), er MdDS bare en av de 500 sjeldne sykdommene / lidelsene som har en kode. Dette betyr at det er over 6,500 kjente sjeldne sykdommer / lidelser uten kode! Vi håper hver av dem har en advokatgruppe som MdDS Foundation og frivillige som vil legge ned timene og slåss for deres sak.

Det er mer biomedisinsk litteratur tilgjengelig i dag enn i 2003 da vi startet den årslange prosessen med å få en kode. Men fremdeles uten spesifikke tester for å diagnostisere MdDS eller symptomer, tegn og unormale kliniske funn og laboratoriefunn, er det nesten umulig å bli omklassifisert i ICD-kodeboken. Aksept under svimmelhet og svimmelhet er faktisk til vår fordel. Vi kan dra nytte av den eksisterende, anerkjente koden for å redusere antall tvilende leger og øke sannsynligheten for forskning. Men vi kan ikke gjøre dette uten din hjelp. Under overholdelse av den internasjonale frivillighetsdagen (5. desember 2020) vil du være så snill skriv til oss og frivillig? Enten din forte er fundraising eller gaven til gab, fortell oss hvordan du kan hjelpe. Vi gleder oss til å samarbeide.

5 kommentarer

Diskusjonspolitikk
 1. Hubert Chang

  Dette er gode nyheter og et stort sprang fremover for å hjelpe mennesker er rammet av MdDS. Takk for at du delte denne informasjonen!

 2. Kathleen Martens

  Jeg har hatt MdDS i 12 år. Jeg tror jeg fikk den på en kombinasjon av flyreiser og et cruise til Hawaii på vårt 50-årsjubileum. Da jeg oppdaget MdDS Foundation for rundt 6 år siden, ga informasjonen og historiene til andre mye mening. Symptomene og opplevelsen og responsen fra leger var lik det jeg har slitt med.

  Jeg har sett mange leger og spesialister og har hatt mange tester, MR, hjerneskanninger osv., Men har aldri fått definitive svar. Noen leger har kommet med forslag til diett, noen har gitt resepter, men ingenting har vært nyttig. Det ville være nyttig å ha mer forskning og studier, og at det ville være mer kunnskap om tilstanden og mer informasjon om behandlingsmåter, etc. Mange ganger har jeg følt at mannen min og jeg visste mer enn legene. Det var betryggende at MdDS er anerkjent av Verdens helseorganisasjon som en medisinsk tilstand og får en ICD-kode. Takk for informasjonen.

  1. MdDS Foundation

   Du er velkommen, Kathleen. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du være interessert i vår online støttegruppe på Facebook, MdDS Friends. https://www.facebook.com/groups/MdDSfriends/ Medlemmer i alle aldre er fra over 60 land og har et bredt utvalg av erfaringer og historier å dele. Gruppen er imøtekommende og veldig støttende.

 3. Diana Grubbs

  Hjelper denne koden å få behandling? Hjelp til å få forsikringsdekning? Eller begrense dekning?

  1. MdDS Foundation

   ICD-koder brukes av helsetjenester for refusjonsformål. Det er deres formål. Bare på en indirekte måte kan det å ha en kode hjelpe en pasient å få behandling. Å finne en kode kan påvirke motvillige helsepersonell for å gi omsorg. Siden mange #MdDSwarriors lider feildiagnostisert eller udiagnostisert, er det viktig å sørge for at medisinsk fagpersonell vet at MdDS faktisk har en ICD-kode.

Kommentarer er stengt.