“Ut til sjøen”

scene fra CSI Vegas
Gil Grissom, spilt av William Petersen, sliter med MdDS.

Fikk du med deg Gil Grissom si at han har Mal de Débarquement i den populære krimserien CSI:Vegas? I episode 3, fra åpningsscenen til sjokkerende siste 5 minuttene sliter han ikke bare med symptomene på "landsyke", men også hvordan han skal fortelle kona Sara.

Showets produsenter konsulterte ikke MdDS Foundation, så vi er glade for at de fikk så mye rett i sin forståelse av MdDS. Den første desorienteringen. Ubalansen. Kognitiv svikt. Kommer i bølger. Usikkerheten. At menn lider av MdDS også! Utdanningsarbeidet vårt er tydeligvis effektivt.

Kjære, jeg har et problem.

Produsentene vil ikke avsløre hele historien, så vi overvåker sosiale medier og nyhetsmedievarsler nøye. Mens Grissom sa at han fortsatt følte seg "Out to sea" i episode 4, tipper vi at MdDS sannsynligvis ikke vil bli nevnt igjen på en stund. Grissom er en hovedperson, men serien handler om å løse forbrytelser, ikke et medisinsk mysterium. Likevel har vi satt varsler for å se CBS hver onsdag kl. 10:00 ET, og håper du gjør det også. Det blir veldig interessant å se hvordan MdDS blir ytterligere fremstilt.

Episoden «Under the Skin» der MdDS først nevnes kan streames på nett, eller på forespørsel hvis du abonnerer på Amazon Prime eller Paramount+. Vi vil gjerne at du ser og kommer tilbake til dette innlegget med dine kommentarer.

12 kommentarer

Diskusjonspolitikk
 1. Mitzi weiss

  Jeg så ikke showet. Men jeg er glad for mer bevissthet. Jeg ble først diagnostisert av en nevrolog i Chicago i 2009. Det tok omtrent 4 måneder å føle meg normal igjen. Jeg har hatt små gjentakelser opp gjennom årene. Fra 7. april er jeg tilbake på båten og gjenopplever alle symptomene...

 2. Polly Moyer

  Jeg var glad for å høre at noen fant ut diagnosen hennes etter å ha sett dette programmet 🙂 Jeg må håpe at programmet hedrer de levde erfaringene til ekte mennesker med MdDS og det fantastiske arbeidet som er gjort av MdDS-forskerne, spesielt i løpet av det siste tiåret.

 3. Rosemary

  Vim aqui justamente pelo episódio. Vim pesquisar em um site que me parece sério. Não sabia da existência dessa syndrom. Fiquei temerosa pelo personagem. E agora estou lendo o depoimento e os comentários por quem passa por esse desafio. Se ver retratado, ajuda. Emosjonelle. A gente não se sente estranho. Em outras questões, o ser retratado, me transmitiu empatia. Força! Deus os abençoe.

 4. Jeremy Goodwin

  Som en mann som lider av vedvarende MdDS med spontan utbrudd, selv om det først og fremst er utløst av kronisk vestibulær migrene, føltes det betryggende å se dette fremstilt. Det er fortsatt så vanskelig for noen å forstå effekten av symptomene og innvirkningen på livet ditt. Jeg går på medisiner som har forbedret symptomene mine og gitt meg et normalt liv til omtrent 90 % takket være Dr. Shin Beh. Vi går fremover ... en dag av gangen.

  1. Joe Pareres

   Hvilke medisiner tar du og bør jeg oppsøke en nevrolog?

 5. Margosingh

  Jeg har hatt mdds i 4 år. Jeg ble fortalt at her er ingen behandling. Men jeg kjenner kroppen min og hva som utløser den. Jeg finner [dosering endret] Ativan beroliger meg og hjelper med ubalanse

 6. Kim Kepner

  Tusen takk for innlegget
  Jeg vil se den også

  1. MdDS Foundation

   Vær så god. Kom tilbake til dette innlegget og fortell oss hva du synes om episoden og inkluderingen av Mal de Debarquement i manuset.

 7. Darlene Barry

  Jeg så forestillingen. Jeg skulle ønske de ville vise at han har vanskeligere for å komme seg rundt og fungere.

  1. Amy Cutrell

   Det var knapt et blip. Men jeg forventer mer sagt i fremtidige episoder. Han hadde kanskje 3 eller 4 symptomer, som ble subtilt vist, men til slutt forteller han kona at noe er galt, hva han har opplevd, navnet, og hvis det ikke går over i løpet av noen dager, kan det aldri forsvinne . Hun klemmer ham og lover støtte.

   1. MdDS Foundation

    Selv om de er subtile, ble symptomene gjenkjent av seere som ikke visste hva de hadde, og nå har de fått et navn på det. Medlemskap i MdDS Venner, vår online støttegruppe, er nå opp til 5,700 personer over hele verden.

  2. MdDS Foundation

   Det blir interessant å se hvordan MdDS blir fremstilt videre. Mange kommentatorer på Instagramen vår poste hadde det samme å si.

Kommentarer er stengt.