Rekrytering till ny klinisk forskningsstudie

Yoon-Hee Cha, MD, initierar en ny klinisk forskningsstudie för att undersöka effekterna av rTMS (repetitiv transkraniell magnetisk stimulering) för behandling av MdDS och rekryterar för närvarande studiedeltagare som beskrivs nedan.

************************************************

UCLA-forskningsstudie: Transkraniell magnetisk stimulering för Mal de Débarquement-syndrom

En UCLA-forskningsstudie undersöker användningen av transkraniell magnetisk stimulering (TMS) för behandling av Mal de Debarquement Syndrome (MdDS), en balansstörning som kännetecknas av kronisk gungande yrsel som vanligtvis följer långvarig exponering för passiv rörelse som på en båt, flygplan eller bil. Vissa människor kan utveckla sjukdomen spontant. Studien rekryterar patienter med MdDS i åldern 18 år och äldre. TMS är en icke-invasiv form av hjärnstimulering med hjälp av en magnetisk spole.

Behörighet inkluderar: Ingen metall implanterad, förutom tandfyllningar. Ingen allvarlig medicinsk sjukdom. Tar inte tricykliska antidepressiva eller antipsykotiska läkemedel. Ingen personlig eller familjehistoria av en anfallsstörning. Inte gravid.

Deltagande kräver en kort screeningintervju över telefon för att bedöma säkerheten för TMS. Om du är kvalificerad att delta i studien kommer studierna att omfatta 2 till 20 sessioner med TMS som utförs vid UCLA. Kvalificering för deltagande i varje del av studien bestäms av utredaren.


Dr. Chas TMS-studie är en flerfasstudie och rekryterar för närvarande till fas III. Detta är en dubbelblind, bluffkontrollerad studie för patienter som aldrig tidigare har utsatts för TMS. Målen för studien är att avgöra om några av de tidiga positiva effekterna med TMS kan bero på placeboeffekter och att öka upplevelsen av TMS-behandling för MdDS. En dubbelblind, placebokontrollerad studie är guldstandarden för testdesignen.

Studien kommer att rekrytera 10 deltagare som har rörelse-utlöste MdDS. Ämnen med spontan MdDS kommer att rekryteras vid ett senare tillfälle. Studien omfattar två besök på UCLA som varar 2 vecka. Besöken kan genomföras under två av följande tidsblock: 1 september-15, 11-17 november eller 13-19 januari 2013. Den första dagen (som alltid kommer att vara en söndag) kommer deltagarna att genomgå en MR-undersökning på 30 minuter. TMS utförs sedan måndag till fredag. Det kommer att finnas en 30 minuters MR i slutet antingen den fredag ​​eftermiddagen eller följande lördag morgon. Varje dag med TMS kommer att vara 1 timme TMS följt av en 1 timmes post-TMS observationsperiod.

En dagbok kommer att hållas från och med en vecka före deltagande, i en vecka under sessionerna och i fyra veckor efter att TMS har slutförts. Under en av de två veckorna av deltagande får ämnena riktigt TMS. Den andra veckan blir skam TMS. Men varken deltagaren eller Dr. Cha kommer att veta vilken vecka som kommer att vara verklig och vilken som är skam. Denna design säkerställer att alla i försöket åtminstone får riktig TMS under en av veckorna men inte har kunskap om behandlingsschemat.

Studien kommer att betala $ 25 i timmen för tid i MR och genomgå TMS men kan inte ersätta resekostnader eller tid som spenderas på dagböckerna.

Om du kanske är intresserad, skicka Dr. Cha ett e-postmeddelande på yhcha (at) mednet.ucla.edu. Hon kommer att ordna en telefonintervju med dig som tar ungefär en timme för att svara på frågor om studien och identifiera de mest lämpliga deltagarna. Ring INTE 310-825-5759-numret eftersom hon inte längre är tillgänglig på det numret. Tack.