Stiftelsen ger ett större forskningspris

MdDS Balance Disorder Foundation är nöjd med att tillkännage planer för att tilldela en stor forskningsutmärkelsen till Yoon-Hee Cha, MD, vid Laureate Institute for Brain Research (liBr). Beläget i Tulsa, Oklahoma, främjar LIBR tvärvetenskapliga neurovetenskapliga undersökningar bland forskare och kliniker. Dr. Cha övergick nyligen till LIBR från sin fakultetsposition vid University of California - Los Angeles (UCLA) där hon kom från sina kliniska studier om Mal de Debarquement Syndrome (MdDS) eller avstigningssyndrom.

MdDS är en sällsynt och dåligt förstådd neurologisk störning av upplevd rörelse som manifesterar sig som en ihållande inre känsla av gungande, gungande eller bobbing och som i allmänhet lindras av passiv rörelse. Det finns för närvarande inga effektiva behandlingar för MdDS vilket ofta är ganska inaktiverande. Med fortsatt stöd från MdDS-stiftelsen kommer Dr. Cha nu att utöka sina forskningsinsatser för MdDS i en ny studie (Functional Neuroimaging and Neuromodulation in MdDS) vid LIBR för att undersöka nyttan av transkraniell magnetisk stimulering (TMS) för MdDS-behandling. TMS är en form av extern neuromodulation som använder pulserande magnetfält på huvudytan. Dr Chas studier kommer att förbättra vår förståelse av fenomenet rörelseanpassning i det mänskliga nervsystemet och de neurala kretslopp som är involverade i balans och rumslig uppfattning.

En kommentar

Diskussionspolicy
  1. Fran Henry

    Mitt namn är Fran Henry. Jag har haft MdDS nu i fem år. Jag har nyligen genomgått två stora operationer för cancer och efter operationerna blev MdDS mycket värre. Jag har försökt många saker för att övervinna det utan resultat, den senaste är hypnos. Jag bor i Siloam Springs Arkansas som ligger 90 miles från Tulsa, Oklahoma. Jag skulle mycket uppskatta att höra tillbaka från dig.

Kommentarer är stängda.