PLOS ONE Forskningsartikel: Metaboliska och funktionella anslutningsförändringar i Mal de Debarquement-syndrom

journal.pone.0049560PLOS One har publicerat en artikel av Yoon-Hee Cha, MD, Metaboliska och funktionella anslutningsförändringar i Mal de Debarquement-syndrom. Journal är en peer-reviewed, open-access journal och artikeln diskuterar aktuell forskning, områden i hjärnan associerade med MdDS och framtida utforskning behövs.

Abstrakt

Bakgrund

Personer med mal de debarquement syndrom (MdDS) upplever en kronisk illusion av självrörelse som utlöses av långvarig exponering för passiv rörelse, t.ex. från sjö- eller flygresor. Upplevelsen är en av gungande yrsel som liknar när individen ursprungligen var på rörelseutlösaren, t.ex. en båt eller flygplan. MdDS representerar en långvarig version av ett normalt fenomen som är känt för de flesta individer men som kvarstår i månader eller år i andra. Det representerar ett naturligt exempel på neuroplasticiteten i rörelseanpassning. Lokaliseringen av var den rörelseanpassningen sker är dock okänd. Vårt mål var att lokalisera metaboliska och funktionella förändringsförändringar förknippade med ihållande MdDS.

Hela artikeln finns på PLOS One-webbplatsen.

* * * * *
För att läsa mer forskningsartiklar, se hela listan över MdDS i biomedicinsk litteratur inom området Professional på denna webbplats.