LIBR-studierekrytering: kraniell elektrisk stimulering

Pristagare Institute for Brain Research Study
Kranial elektrisk stimulering för Mal de Débarquement-syndrom

En LIBR-forskningsstudie undersöker användningen av Cranial Electrical Stimulation (CES) för behandling av Mal de Débarquement Syndrome (MdDS), en sjukdom som kännetecknas av kronisk gungande yrsel som vanligtvis följer långvarig exponering för passiv rörelse såsom på en båt, ett flygplan, eller bil. Vissa människor kan utveckla sjukdomen spontant. Studien rekryterar patienter med MdDS i åldern 18 år och äldre. CES är en icke-invasiv form av hjärnstimulering med hjälp av elektrisk stimulering i hårbotten som kan vara antingen med likström eller växelström.

Behörighet omfattar:
• Ingen metall implanterad i huvudet, förutom tandfyllningar.
• Ingen allvarlig medicinsk sjukdom
• Ingen historia av mani eller psykos
• Ingen hudsjukdom som orsakar sår i hårbotten.
• För närvarande inte gravid

Deltagande kommer att kräva genomgå en kort screeningintervju via telefon för att utvärdera säkerheten för CES. Om de är kvalificerade för att delta i studien kommer studieprocedurer att innebära att randomiseras till antingen reell eller skamlig CES, beroende på studiens fas. Kvalificeringen för deltagande i varje del av studien kommer att bestämmas av utredaren. Ersättning erbjuds för delar av studien.

För mer information, vänligen kontakta Dr. Yoon-Hee Cha eller Diamond Urbano på mddsresearch@laureateinstitute.org

#11020916.0
LIBR # 2013-006-00
Rev 06/18/13