Rekrytering av LIBR-studier: Transkraniell magnetisk stimulering

Pristagare Institute for Brain Research Study
Transkraniell magnetisk stimulering för Mal de Débarquement-syndrom

En Laureate Institute for Brain Research (LIBR) forskningsstudie undersöker användningen av transkraniell magnetisk stimulering (TMS) för behandling av Mal de Débarquement syndrom (MdDS), en balansstörning som kännetecknas av kronisk gungande yrsel som vanligtvis följer långvarig exponering för passiv rörelse som på en båt, flygplan eller bil. Vissa människor kan utveckla sjukdomen spontant. Studien rekryterar patienter med MdDS i åldern 18 år och äldre. TMS är en icke-invasiv form av hjärnstimulering med hjälp av en magnetisk spole.

Behörighet omfattar:
* Ingen metall implanterad, utom för tandfyllningar
* Ingen allvarlig medicinsk sjukdom
* Tar inte tricykliska antidepressiva eller antipsykotiska läkemedel
* Ingen personlig eller familjehistoria av ett anfallsstörning
* Inte gravid

Deltagande kommer att kräva genomgå en kort screeningintervju via telefon för att utvärdera säkerheten för TMS. Om de är kvalificerade för att delta i studien, kommer studieprocedurer att inkludera 1-3 MR-skanningar och 2 till 20 sessioner med TMS som utförs vid pristagaren. Kvalificeringen för deltagande i varje del av studien kommer att bestämmas av utredaren.

Ersättning till 25 USD per timme erbjuds för alla komponenter i studien.

För mer information, kontakta Dr. Yoon-Hee Cha och Diamond Urbano på mddsresearch@laureateinstitute.org.

#10297441.0