Volontär spotlight: Breanna

Det är nationell volontärvecka! Idag belyser vi Breanna genom att dela med sig av sin berättelse och erfarenhet.


IMG_0004Hej, jag heter Breanna Larsen och jag är en tjugotvå år gammal infödd Texan som älskar att spendera tid med min familj och vänner, gå på äventyr, leka med mina valpar och försöka sprida en liten gnista vart jag än går.

Jag introducerades till Mal de Debarquement-syndromet av min vän Summer. När jag gick i gymnasiet med sommaren var vi frivilliga att hjälpa till med ett MdDS-evenemang som hennes moster, Terri, var värd för. Efter den händelsen blev jag Facebook-vänner med Terri och såg genom hennes inlägg hur livet med MdDS är. Hon introducerade mig och alla sina andra Facebook-vänner till hur livet är med MdDS och de strider och utmaningar som människor med MdDS har.

När jag blev äldre och mognade som person och med min egen erfarenhet av diabetes kände jag mig mer tvungen att öka medvetenheten om andra kroniska syndrom, sjukdomar och sjukdomar. Efter att ha arbetat som kommunikationspraktikant för en ideell förening och examen med min kandidatexamen från University of Houston, bestämde jag mig för att be Terri att hjälpa till med mina intervjufärdigheter, kritisera mitt CV och övergripande ge mig några tips om den professionella världen där Jag skulle ombord.

Terri erbjöd fantastiska råd och under ett av våra möten föreslog hon att jag skulle kunna vara volontär i MdDS Foundation-volontärgruppen för att förbättra mina ideella yrkesfärdigheter och få nya erfarenheter och insikter om att arbeta med en ny grupp människor.

Under min tid som volontär med MdDS Foundation delade jag inlägg på sociala medier om MdDS och förespråkade ökad medvetenhet och monetärt stöd för dem med MdDS. Jag samlade också en lista över de mest kända läkarna i USA och skickade dem brev som förespråkade att de skulle delta i djupare forskning om MdDS samt att göra dem medvetna om det stödsystem som MdDS Foundation tillhandahåller till alla som påverkas av MdDS. Min tid som volontärarbete med MdDS-stiftelsens grupp volontärer lärde mig värdefulla lektioner i filantropiska aktiviteter och professionella ansträngningar.

Sedan jag frivilligt arbetade med MdDS Foundation, har jag accepterat en försäljning inom Medtronic Diabetes, ett tillverknings- och distributionsföretag för medicintekniska produkter. Jag arbetar direkt med våra diabetespatienter och hjälper dem att gå över till insulinpumpeterapi. Min tid som volontärarbete med stiftelsen har hjälpt mig oerhört i min nuvarande karriär med att interagera med människor med kroniska sjukdomar.

Var snäll med oss ​​för att tacka Breanna för att vara en så stor frivillig. Dela den här strålkastaren med knapparna nedan.


Letar du efter volontärmöjligheter? Från sociala medier till vårdgivare, vi har massor av möjligheter att utforska. Vi väntar på att höra från dig!

4 kommentarer

Diskussionspolicy
 1. Hallå.
  Jag är en japansk bloggare.
  Jag kommenterar för första gången till främmande länder.
  Jag kan inte skriva en engelsk mening.
  Jag skriver detta med översättningsprogramvara.

  Symptomet på Mdd liknar mitt symptom. symptom är liknande.
  Orsaken till mitt symptom var cerebrospinalvätska hypovolemia.
  min blogg → http: //mynou.info/unidentified-symptom
  Titeln på bloggen är “RIKABA ~ återhämtningen av min cerebrospinalvätska hypovolemi”

 2. Anica

  Hej gryning
  Hade du hjärndimma med ur-symtom hur du känner dig nu? Tar du meds B4 u resor flyger längre bilturer osv
  Hoppas du väl

 3. Andy Mobberley

  inspirerande inser jag nu att jag har samma villkor. Jag har varit på många gps (jag bor i Storbritannien). och har just gått till en yrkesvårdsklinik där han också säger att jag har MdDS. Jag har gungat i flera år och inte kunnat stå länge. sedan i april kunde jag inte komma ur sängen och rummet studsade och jag också. Mycket skrämmande jag var DX med Vestibule Neuritis. massor av mediciner men till ingen nytta. Min enda lättnad är att köra min bil. Jag håller på att gå igenom min hjärna för att få mig själv med den yrande kliniken. Det är första gången i alla hälsobesöken jag har haft att någon har sagt vad jag verkligen har. Jag kanske går till en akupunkturklinik eftersom det verkligen är värt ett försök. Jag är så trött på att leva detta liv av rädsla för att falla, särskilt att leva på egen hand.

 4. Dawne Samson

  Efter att ha återvänt hem från en 7 dagars kryssning i maj 2016, led jag ännu en gång av det som kallas MdDS, Mal de Debarquement Syndrome. Jag kallade det EXTREME svindel på en berg-och dalbana. Jag visste att jag bara inte kunde ta itu med detta hemska syndrom igen, så jag sökte hjälp från Dr. James K. Tang, kinesisk akupunktör i Arlington Texas. Han hjälpte mig där ingen annan läkare skulle eller kunde. Efter mitt första besök med Dr. Tang gick jag in på hans kontor som om jag var full, höll fast vid väggarna / möblerna för balans. Han gjorde elektroakupunktur för yrsel / balans. Efter det besöket gick jag ut utan att behöva hålla fast vid väggarna / möblerna, fortfarande lite yr, men ingenting som jag gick först in. Efter mitt andra besök var min värld helt tillbaka till det normala! Den vajande, bobbande var helt borta. Jag gick tillbaka två gånger till för att se till att behandlingen fastnade. Jag tog inga chanser att symtomen skulle komma tillbaka!
  Tidigare, förra året, hade jag drabbats av en försämrad balans störd i cirka 5 månader tillbaka i maj 2015. Det började när jag återvände hem från en fyra dagars kryssning. Jag sökte hjälp hos min primärvård, VA-läkare, ENT-läkare och en annan läkare. De ryckte bara på axlarna, sa att de aldrig hörde talas om problemen jag hade och ignorerade mina klagomål. Jag var praktiskt taget ensam med detta. Jag såg också min kiropraktor, åtminstone försökte han. Men jag fortsatte att svänga sida vid sida och babbla fram och tillbaka. Andra problem var att jag inte kunde titta på TV eller tittade på en datorskärm i mer än 4 minuter. Att läsa var ännu värre. Allt framför mig skulle börja svaja eller spola, det var hemskt. Det enda botemedel som skulle hjälpa, så galen som det kan låta ... var att köra min bil! I månader hade jag undersökt mina symtom och allt jag läste pekade på MdDS. Efter cirka fem månaders lidande med dessa illamående symtom avtog det slutligen. Berodde det på att kiropraktorn hjälpte mig? Kanske, men jag kan inte säga säkert. Allt jag läst berättade för mig att hålla mig borta från båtar av något slag, flyga, hissar, rulltrappor eller till och med åka till stranden. Som ni kan lyssna så lyssnade jag inte. Från och med nu, innan jag åker på semester, kommer jag att förinställa en tid med Dr. Tang för när jag kommer tillbaka från semestern nära vatten, flyg eller något som gör att min värld svänger eller bobbingar.

  Jag är så glad att detta hjälpte mig. Ville bara dela min berättelse. Dr Tang gav inga löften när jag först träffade honom. Han är bara en väldigt ödmjuk läkare från Kina som kunde hjälpa mig.

Kommentarer är stängda.