Saker som människor behöver veta om personer som lider av MAV / MdDS / kronisk yrsel.

Om du saknade dessa Words of Wisdom på vår Facebook-sida, delar den långvariga vänen, Abby, lite stor insikt i det här inlägget. Vänligen läs, dela och få tummen upp!

Vänligen dela för att visa att du bryr dig!

WISDOMS ORD FÖR FAMILJ OCH VÄNNER

Saker som människor behöver veta om de som lider av MdDS / MAV / kronisk yrsel. Av Abby Lane Pankey

1.) Vi ignorerar eller lyssnar inte på dig, det är bara vi är mer oroliga för att falla över än vad du har att säga.
2.) Lita på mig, jag är lika sjuk av att vara yr som du är av mig som klagar över att vara yr.
3.) Jag som sminkar och borstar mitt hår är motsvarigheten till att du kör ett maraton.
4.) Du berättar för mig att du har haft svindel tidigare, och du vet hur det känns, kan möjligen få dig stansad i halsen.
5.) Din båt imponerar inte på mig, jag har bott på en mentalt ett tag nu.
6.) Chansen för att jag springer ut i mataffären är extremt hög.
7.) Om ditt hus har 10 olika mönster och är målad i en ljus färg, kan vi inte vara vänner.
8.) Om du fortsätter att prata efter att jag har sagt att jag har huvudtryck kan vi inte vara vänner.
9.) Det är inte så illa att falla från toaletten.
10.) Panikattacker är ett sätt att leva.
11.) Jag vet mer om min sjukdom än de flesta läkare.
12.) Personer som arbetar med detta bör få betalt dubbelt så mycket som de gör.
13.) Om jag någonsin blir bättre är de första människorna jag tackar de online som aldrig har betvivlat mina symtom, som alltid var där, som jag älskar.
#sanningen #MDDS #maldedbarquement #MAV #sjukdomar #patienten förespråkar
@mddsfoundation.org

3 kommentarer

Diskussionspolicy
 1. Efter ett dussin eller femton år med att leva (om det kan kallas det) med denna sjukdom och få så lite hjälp från medicinska samhället, hittade jag kiropraktik. Lång historia kort, tydligen en gammal skada på min C-rygg har orsakat MdDS! Efter många sessioner med en kiropraktor hittar jag äntligen någon lättnad från plågan! Kanske kan du också få hjälp - vad har du att förlora?

  1. Jean

   Hej catluvrmh ... Din historia låter precis som jag.
   Jag har också lider av yrsel som jag tycker låter mer som Mal debarquement syndrom i över 15 år ... och jag fick en nackskada innan detta började och tänkte inte för mycket på det.
   Men sedan började halsen skada mig mer och mer när åren gick och nu bär jag en mjuk halshalsband för att hålla huvudet stadigt vilket hjälper till med min yrsel. Jag har haft många MR-undersökningar av min cervical ryggrad och läkarna ser egentligen inget i MR-undersökningarna som kan orsaka yrsel. De säger att om jag hade störningar i livmoderhalsryggen skulle det påverka mina armar och mina händer och inte gå upp i huvudet och hjärnområdet. Men jag tror inte på det, för det känns som att det är en svag cirkulation av blodflöde eller syre till min hjärna som kommer från mitt nackeområde. Jag har aldrig sett en kiropraktor för detta och jag är nästan rädd för att göra det eftersom du hör så många dåliga historier om kiropraktorer som justerar din ryggrad och gör mer skada.
   Vilken typ av kiropraktor såg du och varför kände han att din C-ryggrad orsakade din yrsel? Jag skulle vara intresserad av att få mer information om detta och alla som har gått igenom detta och har hittat lättnad skulle vara till stor hjälp för mig. Tack så mycket och jag hoppas att du fortsätter att få lättnad och må bättre eftersom jag vet att lidande av detta så länge som mig är den mest eländiga existensen som möjligt! Tack!
   Jean

 2. Judith Loree

  Ihave hade MdDs för 31/2 år nu och jag tyckte så mycket om att läsa om hur någon annan lider av denna fruktansvärda "sällsynta" sjukdom som de kallar det kändes om några av dessa frågor. Tack för att du delar de problem som vi alla delar och hanterar varje dag & vi fortsätter bara på vårt vackla sätt och berättar för dem runt hur illa det är och de har bara ingen aning om hur det är att leva i en värld av MdDS. Det är svårt att bara klä sig och göra enkla saker blir så svårt, ja, vårt huvud känns som att det kommer att sprängas och vi kan inte fokusera och få skulden för att inte lyssna eller något annat obetänksamt svar! & illamående blir så dålig av yrsel att vi inte ens kan komma ut ur sängen. Jag är glad att höra från fler som lider av detta "underbara" försvagande tillstånd. Jag tror att det kommer att hjälpa oss alla om vi går samman för att göra världen mer medveten om detta tillstånd och hur svårt livet varje dag hanterar alla dess underbara problem. Tack igen för att du delar och låt oss alla förena oss och slå detta tillstånd! - Judy:)

Kommentarer är stängda.