En dag hoppas jag att återvända från havet.

Diane M
Dianes meddelande: Att vara i kontakt med andra kan hjälpa dig.

Jag heter Diane Morley. 2012 gick min man och jag på en 8-dagars kryssning för att se fiorderna. Vi trodde att vi skulle göra en kort kryssning för att se om vi gillade det innan vi gjorde en stor. Vi hade en underbar tid men den andra dagen ombord hade vi en storm som drabbade oss. Borden hade fastnat film på dem för att stoppa drycker som faller av. Vi gick till sängs, och det var som att vara i en tvättmaskin. Följande dag var det bra, och vi avslutade vår resa. När jag tog fart i Dover var jag bra. Senare samma dag kände jag mig inte ok. Jag trodde att jag hade svindel. Känslan av att vara på ett fartyg var där hela tiden.

Gick till min husläkare, som skickade mig till ENT. Jag fick höra att jag hade ppbv [sic] som orsakar denna känsla. Jag fick en Epley-manöver för att sätta tillbaka kristallerna i örat [sic]. Det fungerade aldrig; Jag hade fler Epley-manöver. De fick mig att bli värre. Då var jag tur att se en konsult som visste om MdDS; Jag fick diagnosen. Jag gick till ett sjukhus i London för att söka behandling men ingenting har fungerat.

Min man har haft det mycket svårt att hjälpa mig. Han har kämpat för att förstå vad som händer. Vi hade dåliga tider och tårar, men såvida du inte har det så är det svårt att förstå hur det är. Efter att ha tittat online hittade jag MdDS-supportwebbplatsen och ansökte om att gå med. Därifrån fick jag så mycket hjälp.

Livet har förändrats så mycket, ingen eftergivning. Har aldrig varit tillbaka på ett fartyg. Kan inte gå i poolen eller aldrig vatten. Att ta ett bad är en mardröm. Kan inte gå på gungorna med mina barnbarn eftersom de mjuka mattorna runt dem gör mig sjuk. Har svårt att bära skor som inte har hårda sulor; kan inte bära dem med stoppningen i. Brus och ljus påverkar mig också. För några veckor sedan hade jag öroninfektion och har slutat med tinnitus. Hela världen verkade vara slut. Ingen balans nu ingen tystnad. Återigen hjälpte MdDS Friends online. De har gett mig hopp om att jag en dag kommer hem från havet och blir mig igen. Att vara i kontakt med andra kan också hjälpa dig. Här hittar du MdDS-vänner: www.facebook.com/groups/MdDS Friends

~ Diane Morley


Vill du också dela din berättelse? Skicka det till oss!

Juni är MdDS Awareness Month och är nu den perfekta tiden att dela din upplevelser och berätta din berättelse. Vi har sammanställt några riktlinjer som är utformade för att hjälpa dig att skriva det och väljas för publicering här: mddsfoundation.org/stories/#submit-your-mdds-story.

Tack för att du hjälpte till Skina ett ljus på MdDS


Du kanske också är intresserad av Kvinnan får sjösjuka syndrom efter kryssning.

En kommentar

Diskussionspolicy
  1. Linda Birge

    Hej Diane, jag är Linda Birge. Jag fick diagnosen MdDS 2012 efter en Alaska-kryssning. Jag har varit i Drs från Dallas, TX till Lubbock, TX och i juni 2018 åkte jag till NYC till Icahn School of Medicine på Mount Sinai. Jag såg Dr Mingjia Dia och Dr Sergei Yakushin. Jag hade 5 behandlingar men svarade inte på den terapi som de hade utvecklat för MdDS. Har aldrig varit i remission. Inte tog någon medicin mot mina symtom. Visst hoppas en dag för att stoppa rörelsen att gunga, bobba och svänga.

Kommentarer är stängda.