“Ut till havet”

scen från CSI Vegas
Gil Grissom, spelad av William Petersen, kämpar med MdDS.

Fångade du Gil Grissom säga att han har Mal de Débarquement i den populära kriminalserien CSI:Vegas? I avsnitt 3, från öppningsscenen till chockerande sista 5 minuterna kämpar han inte bara med symptomen på "landsjuka" utan också med hur han ska berätta för sin fru Sara.

Seriens producenter rådfrågade inte MdDS Foundation så vi är glada att de fick så mycket rätt i sin förståelse av MdDS. Den initiala desorienteringen. Obalansen. Kognitiv försämring. Kommer i vågor. Osäkerheten. Att män lider av MdDS också! Våra utbildningsinsatser är helt klart effektiva.

Älskling, jag har ett problem.

Producenterna kommer inte att avslöja hela historien, så vi övervakar sociala medier och nyhetsmedievarningar noga. Medan Grissom sa att han fortfarande kände sig "Out to sea" i avsnitt 4, gissar vi att MdDS förmodligen inte kommer att nämnas igen på ett tag. Grissom är en huvudperson, men programmet handlar om att lösa brott, inte ett medicinskt mysterium. Ändå har vi ställt in varningar för att titta på CBS varje onsdag klockan 10:00 ET och hoppas att du också gör det. Det ska bli väldigt intressant att se hur MdDS ytterligare skildras.

Avsnittet "Under the Skin" där MdDS först nämns kan streamas nätet, eller på begäran om du prenumererar på Amazon Prime eller Paramount+. Vi vill gärna att du tittar på och kommer tillbaka till det här inlägget med dina kommentarer.

12 kommentarer

Diskussionspolicy
 1. Mitzi weiss

  Jag såg inte showen. Men jag är glad för mer medvetenhet. Jag fick diagnosen första gången av en neurolog i Chicago 2009. Det tog cirka 4 månader att känna mig normal igen. Jag har haft små återfall genom åren. Den 7 april är jag tillbaka på båten och återupplever alla symtom...

 2. Polly Moyer

  Jag blev glad över att höra att någon listat ut hennes diagnos genom att titta på det här programmet 🙂 Jag måste hoppas att programmet hedrar de levda erfarenheterna av riktiga människor med MdDS och det fantastiska arbete som gjorts av MdDS-forskarna, särskilt under det senaste decenniet.

 3. Rosmarin

  Vim aqui justamente pelo episódio. Vim pesquisar em um site que me parece sério. Não sabia da existência dessa syndrom. Fiquei temerosa pelo personagem. E agora estou lendo o depoimento e os comentários por quem passa por esse desafio. Se ver retratado, ajuda. Känslomässiga. A gente não se sente estranho. Em outras questões, o ser retratado, me transmitiu empatia. Força! Deus os abençoe.

 4. Jeremy Goodwin

  Som en man som lider av ihållande MdDS med spontant debut, även om den främst utlösts av kronisk vestibulär migrän, kändes det lugnande att se detta porträtteras. Det är fortfarande så svårt för någon att förstå effekten av symptomen och inverkan på ditt liv. Jag går på mediciner som har förbättrat mina symtom och gett mig ett normalt liv till cirka 90 % tack vare Dr. Shin Beh. Vi går framåt...en dag i taget.

  1. Joe Pareres

   Vilka mediciner tar du och bör jag träffa en neurolog?

 5. Margosingh

  Jag har haft mdds i 4 år. Jag fick höra att här finns ingen behandling. Men jag känner till min kropp och vad som utlöser den. Jag tycker att Ativan lugnar mig och hjälper mot obalans

 6. Kim Kepner

  Tack så mycket för inlägget
  Jag kommer att titta på den också

  1. MdDS Foundation

   Varsågod. Kom tillbaka till det här inlägget och berätta vad du tycker om avsnittet och inkluderingen av Mal de Debarquement i manuset.

 7. Darlene Barry

  Jag såg föreställningen. Jag önskar att de skulle visa att han har svårare att ta sig fram och fungera.

  1. Amy Cutrell

   Det var knappt ett slag. Men jag förväntar mig mer sagt i kommande avsnitt. Han hade kanske 3 eller 4 symtom, som visades subtilt, men till slut berättar han för sin fru att något är fel, vad han har upplevt, namnet, och om det inte försvinner inom några dagar, kanske det aldrig försvinner . Hon kramar honom och lovar stöd.

   1. MdDS Foundation

    Även om de var subtila kändes symptomen igen av tittare som inte visste vad de hade, och nu har de ett namn på det. Medlemskap i MdDS vänner, vår onlinesupportgrupp, är nu upp till 5,700 XNUMX personer över hela världen.

  2. MdDS Foundation

   Det ska bli intressant att se hur MdDS skildras ytterligare. Många kommentatorer på vår Instagram inlägg hade samma att säga.

Kommentarer är stängda.